Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Totul despre Untold 2018: ce e nou anul acesta. Cel mai așteptat concert, pus de organizatori în noaptea de duminică spre luni

UNTOLD 2018

photo icon UNTOLD 2018, cel mai așteptat eveniment muzical din România, începe în 2 august la Cluj Napoca. În ultima noapte va mixa Armin Van Buuren. Sursa: untold.com

Începe UNTOLD 2018, a patra ediție a celui mai așteptat eveniment muzical din România și din regiune. Aproape 200 de artiști străini și români vor urca pe cele 10 scene din perimetrul festivalului.

Noutatea în 2018 e că pentru prima dată de la lansarea UNTOLD, cel mai iubit DJ care vine an de an la Cluj Napoca va avea show-ul de închidere a evenimentului. 

Armin van Buuren va începe spectacolul în dimineața zilei de luni, la ora 2:10. Însuși artistul a postat pe Facebook un mesaj video în care le-a promis celor care vor fi pe arena din Cluj Napoca faptul că vor avea parte de câteva surprize. Fanii speculează că va avea un set diferit, cu fragmente special pregătite pentru UNTOLD, față de ceea ce a mixat la Neversea de la Constanța sau la Tomorroland.

E o mișcare curajoasă a organizatorilor care testează disponibilitatea fanilor de a-și prelungi sejurul la Cluj cu încă o zi. Dacă set-ul olandezului va dura până la răsărit, așa cum i-a obișnuit pe cei care-l urmăresc, atunci spectatorii care nu sunt din Cluj și care la alte ediții plecau mai devreme, vor fi nevoiți să găsească soluții pentru a rămâne să-l vadă pe Armin van Buuren..

O altă noutate este că Black Eyed Peas susține la Cluj singurul concert din acest an în Europa. Pe lângă cei mai bine plătiți DJ din lume, fondatorii UNTOLD mizează în 2018 și pe varietatea artiștilor care vor susține spectacole între 2 și 5 august. 

Au stârnit interes mare The Chainsmokers și The Prodigy. Pe scena principală vor urca în cele 4 seri Steve Aoki, Dimitri Vegas & Like Mike, Afrojack, Tiesto. Mai multe despre line-up-ul detaliat, dar despre care organizatorii spun că poate suferi modificări găsiți pe pagina festivalului, aici.

Pentru iubitorii dream dance și trance, ediția 2018 a pregătit o scenă specială: Trance stage. Acolo Chicane e clar de văzut- e considerat un fel de clasic al genului. Britanicul a devenit cunoscut în toată lumea după ce a intrat în topurile radio-urilor cu Offshore (1996) și apoi cu Saltwater (piesă cu o istorie extrem de interesantă, făcut împreună cu solista irlandeză Máire Brennan și care are la bază fragmente ale unui cover din 1982). În cele peste 2 decenii de muzică, Chicane a mai ajuns în heavy-rotation la posturile de radio din Europa și State cu "Bruised Water”, "Saltwater", "No Ordinary Morning”. Colaborările cu Brian Adams ("Don t give up", anul 2000) și Tom Jones ("Stoned In Love", anul 2006), au fost foarte bine primite de public. Cunoscătorii genului glumesc pe seama Chicane- sunt atât de vechi în industrie, încât primele clipuri sunt greu de găsit pe Youtube. Ultimele piese au fost urcate pe canalele oficiale ale Armada Music, casa de discuri olandeză fondată de Armin van Buuren, Maykel Piron și David Lewis.

Un alt artist care urcă pe Trance stage și merită văzut e Gareth Emery, care ar fi meritat poate câteva ore pe scena principală. În prezent adună public peste tot în lume cu un show spectaculos de lasere (Laserface). Succesul îl leagă și de DJ-ul Armin van Buuren, starul de la UNTOLD. Producătorul britanic a avut în 2017 cea mai apreciată piesă trance. "Saving Light” a fost produsă în colaborare cu Ian Standerwick. Vocea aparține artistei (solistă și compozitoare) electropop cu numele de scenă Haliene, iar melodia a fost votată în 2017 Best original track de pe A State of Trance a lui Armin van Buuren. Puteți asculta "Saving Light” aici. Și Ian Standerwick e pe Trance scene. Un fragment dintr-un show de la Toronto, aveți aici

La cum arată line-up-ul de la Trance stage, e posibil ca aceasta să devină cel mai atractiv loc de la UNTOLD după scena principală. Iar dacă spectacolele de acolo vor avea succesul pe care mizează și organizatorii, aceasta va fi unul dintre motoarele evenimentului de la Cluj, atât pentru artiști, cât și pentru spectatori. Având în vedere influența lui Armin van Buuren asupra curentului trance music, prin show-ul radio A State of Trance la care a promovat sute de  compozitori și DJ, probabil că Trance stage va deveni la următoarele ediții a doua scenă pe care va mixa olandezul la UNTOLD.

Din punct de vedere al organizării, la ediția de anul acesta, participanții au posibilitatea de a efectua online o mare parte a procesului de check-in. Începând din data de 26 iulie 2018, fanii pot accesa aplicația Untold sau site-ul untold.com și se pot înregistra cu o adresa de email pentru completarea procesului de check-in.

Fanii trebuie să completeze cu atenție datele solicitate în formular, apoi să urmeze pașii și să efectueze procesul de check-in. Aceștia vor putea efectua check-in și pentru colegii lor, dacă pe respectiva adresa de email au fost cumpărate mai multe abonamente de festival. Este important de reținut faptul că doar persoana înregistrată în formularul de check-in va putea să primească brățara de festival în baza abonamentului. Procesul de check-in va salva participanților la festival timp important și le va oferi acces la funcția de alimentare online cu bani a brățărilor de festival. Suma încărcată de fiecare participant pe brățară va deveni activă în momentul în care aceștia o vor primi de la corturile de check-in, în urma prezentării biletului de acces.

Odată ajunși în zona festivalului, primul și cel mai important lucru pe care trebuie să-l facă participanții este să schimbe biletul sau abonamentul într-o brățară de festival la unul din punctele de check-in. Acestea sunt deschise și în zilele pre-festival, în 31 Iulie-1 August 2018 în intervalul orar 14.00 - 23.00, urmând ca în zilele de festival intervalul să fie 12.00 - 08.00. Pentru acest lucru este obligatoriu să aibă un bilet valid și un act de identitate valabil.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • florin check icon
  Pe 5 august se termina festivalul si pe 10 marele miting.
  Hm.. sa nu puna serviciile germane d-un Colectiv, prea e liniste acum.
  • Like 0
 • Dan check icon
  Multumim tuturor ca incepe iarasi marea bubuiala. Parcul central si strazile adiacente sunt blocate, ne pregatim de nopti pline de galagie si reclamatii inutile pentru deranjarea linistii publice. Totul pentru un interes privat: s-au asfaltat strazile din apropiere, s-a prelungit programul transportului in comun si s-au modificat linii ale acestuia, se asigura paturi in spitale, jandarmii sunt la dispozitie, nimic nu mai conteaza decat ca baietii destepti sa-si faca afacerea. Multumim.
  • Like 1
  • @ Dan
   Amin ! :))
   • Like 0


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult