Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Edy Chereji, directorul de marketing și comunicare al UNTOLD: Mulți străini vin cu idei preconcepute despre România și descoperă o țară frumoasă, cu oameni călduroși, primitori

UNTOLD 2018

(Foto Facebook/UNTOLD)

Organizatorii UNTOLD mizează în acest an pe un număr de spectatori în creștere față de anul trecut, când peste 330.000 de persoane din țară și străinătate s-au distrat în cele patru zile de festival la Cluj-Napoca.

Edy Chereji, director de comunicare și marketing la UNTOLD și NEVERSEA, se așteaptă ca și străinii care vor veni la festivalul din Cluj să fie mai mulți ca în 2017.

„Anul trecut au fost 33.000-34.000 de turiști (străini) la UNTOLD. Aproximativ 13.000 la NEVERSEA. Anul asta a crescut numărul de turiști la NEVERSEA. Ne-am apropiat de 15.000-16.000 de turiști. Anul asta la UNTOLD vom avea o creștere. Un turist străin care vine la UNTOLD mai recomandă altor trei persoane, în medie”, a spus Edy Chereji la emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

„Sunt două componente importante care dau valoare activității noastre. Pe de-o parte experiența deosebită pe care o au participanții la festival, pentru că această experiență duce renumele Clujului și României mai departe, și numele orașului Constanța. Mulți vin cu idei preconcepute despre România și descoperă o țară frumoasă, cu oameni călduroși, primitori. (...) 

Dacă ar fi să ne referim strict la partea financiară, la prima ediție a festivalului au rămas aproximativ 18 milioane de euro în comunitate, după care sumele au crescut în fiecare an, pentru că a crescut și numărul de participanți. Anul trecut peste 32 de milioane de euro au rămas în comunitate”, spune Edy Chereji.

Reprezentantul organizatorilor festivalului spune că UNTOLD este unul dintre cele mai mari festivaluri din Europa ca număr  de participanți, situat în top 5 festivaluri, dar prețul unui abonament la festival este de 3-4 ori mai mic decât prețul unui abonament la un alt festival din Europa.

„Asta pentru că noi suntem atenți să ținem prețul accesibil românilor. Pentru că veniturile noastre nu pot fi comparate cu cele din vestul Europei”, a explicat Edy Chereji.

UNTOLD 2018 se va desfăşura la Cluj-Napoca în perioada 2-5 august, pe cele 10 scene urmând să urce, printre alții, The Chainsmokers, Jason Derulo, The Prodigy, Armin van Buuren, Kygo, Diplo, Tiesto, Steve Aoki, dar şi mulţi alţii.

Emisiunea „În fața ta” de la Digi24, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, poate fi urmărită sâmbăta și duminica, după miezul nopții.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Am mai afirmat și susțin această afirmație că România este împărțită la vederea oricărui fin observator în „două„ : România de Vest și restul României. Bucureștiul capitala, este fără doar și poate, capitala impostorilor, nu ne mai reprezintă la nivel de popor, de nație. Oare ar fi vreo diferență la impresiile pe care și le-ar face străinii, dacă festivalul s-ar desfășura la Vaslui (cu tot respectul pentru oraș și locuitori) și nu la Cluj ? Eu cred că da și ar trebui să ne pună serios pe gânduri această situație.
  • Like 0
  • @ Dorel Romica Palenciucc
   Gravity check icon
   La naiba cu impostorii din București!
   Cum își permit "miticii" ca în plină iarnă, în ger și zăpadă, timp de o lună, zilnic, pe străzi și în piețe, să protesteze încercarea guvernului de a amputa Justiția?!
   La gulag cu voi, trădători de neam și nație! :)
   • Like 1
  • @ Gravity
   M-am gândit ceva dacă să mă cobor sau nu. Partea haioasă este că pot da multe și prenume de impostori. Deși nu are nici o legătură ștampila primăriei care este la Firea (votată de impostori doar că e piședistă) cu sula calului, totuși dacă vrem să-i punem la un loc pe impostorii de toate proveniențile ar trebui sute sau poate mii de autocare să-i ducem la tăiat stuf în Deltă sau Balta Brăilei. Numai un lingău de putere putea să facă comparație de acea majoritate de impostori cu adevărații patrioți și curajoși români care protestează zi de zi în Piața Victoriei.
   • Like 0
 • Asta cu “primitori” și “călduroși” ne învață și pe noi la școala imediat după căderea comunismului ca ar fi in gena poporului direct coborât din daci care suntem. M-am convins de “primitorismul” nostru uitându-ma la cum tratam orice tip de minoritate.
  Pe lângă faptul ca suntem primitori, străinii afla destul de repede ca suntem și hoți, neserioși și prost crescuți.
  • Like 0
  • @ Lucian Baciu
   Vă rog să fiți mai concret în ceea ce privește minoritățile.
   • Like 0
  • @ Dorel Romica Palenciucc
   Gravity check icon
   .
   • Like 0
  • @ Gravity
   Am înțeles. Vrei să facem un concurs care jignește mai tare unul pe altul. Mulțumesc dar caută în altă parte.
   • Like 0
  • @ Dorel Romica Palenciucc
   https://dexonline.ro/definitie/orice
   • Like 0
  • @ Lucian Baciu
   Iată altul care se face că încurcă marfa cu ambalajul. În afară de de faptul că sunt unul care nu duce lipsă de dicționare pentru că întotdeauna am considerat a fi o bună investiție o carte, eu am cerut să specifice dacă are curaj despre care anume minoritate este vorba, lăsând la o parte grupul minorităților + UDMR care de 28 de ani sunt împotriva poporului român. Cui îi place să joace alba-neagra, să meargă în spatele pieții.
   • Like 0
  • @ Gravity
   Chiar dacă sunt...blond jos ?
   • Like 0
 • Cu ce fel de oameni? - "caldurosi" ??!
  • Like 0


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult