Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Trei liberali care au intrat în contact cu senatorul Chițac, diagnosticați cu coronavirus. Numărul îmbolnăvirilor ajunge la 102, iar România intră în scenariul 3

Testare parlament

Foto: George Călin/ Inquam Photos

Sâmbătă, numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus a ajuns la 102, după ce trei liberali care au intrat în contact cu senatorul Vergil Chițac au fost depistați pozitiv la testarea pentru COVID-19, relatează Digi24. 

„Sunt confirmați pozitiv la testul pentru coronavirus (COVID-19) deputatul PNL, Lucian Heiuș, primarul Devei, Florin Oancea, și administratorul public Adrian David Nicolae. Toți 3 se află în izolare la domiciliu, au participat la reuniunea BPN a PNL la care a participat și senatorul Chițac, și ieri nu au fost prezenți la reuniunea Biroului Executiv al PNL”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

România intră astfel în scenariul 3 de acțiune, valabil pentru un număr cuprins între 101 și 2.000 de cazuri, în care vor fi introduse măsuri suplimentare de distanțare.

Potrivit acestui scenariu, spitalele de boli infecțioase vor trata doar pacienți cu coronavirus, ceilalți bolnavi fiind transferați către alte spitale. Totodată va fi realizat un triaj la toate unitățile sanitare pentru a depista cu ușurință bolnavii de COVID-19.

Pentru că nevoia de medici va crește, autoritățile vor apela la medici rezidenți și la medici pensionari.

„Acest scenariu 3 nu este cel mai important, cel mai important și cel mai greu ne va fi când vom trece - și este foarte posibil - în scenariul 4. Întârziem cât mai mult această trecere - și mă refer când vom depăși 1.000 de pacienți”, declara vineri ministrul Sănătății,  Victor Costache.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult