Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Trump a declarat stare de urgenţă naţională din cauza epidemiei de coronavirus

Donald Trump - stare de urgenta

Foto Guliver/Getty Images

Preşedintele Donald Trump a declarat stare de urgenţă naţională pe teritoriul SUA din cauza epidemiei provocate de coronavirus. Până la 50 de miliarde de dolari vor putea fi alocați pentru sistemul medical de urgenţă și pentru guvernele locale în lupta comună împotriva Covid-19.

„Fiecare stat trebuie să își stabilească imediat un centru de operațiuni de urgență. Spitalele trebuie să îşi activeze planurile de pregătire pentru situaţii de urgenţă”, a spus președintele american.

Donald Trump a vorbit despre necesitatea creșterii semnificative a capacității de testare pentru depistarea coronavirusului, dar a adăugat ca americanii să nu se grăbească să își facă teste.

„Nu vrem ca oamenii să facă teste dacă simțim că nu ar trebui să le facă”, a punctat președintele SUA. 

În Statele Unite ale Americii sunt peste 1.700 de cazuri confirmate de infecții cu SARS-CoV-2 şi 40 de decese.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult