Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Tu cum ți-ai petrecut primul răsărit din 2021?

imagine-Funky2

Ca o adevărată tradiție, primele clipe ale oricărui nou an ne pun în situația de a ne uita într-o oglindă invizibilă. Reflexia noastră ne cere insistent să ne impunem ținte pe care să le atingem în următoarele 365 de zile. Unii dintre noi reușesc, alții așteaptă un nou început de an pentru a-și stabili următoarele obiective. În rândurile de mai jos veți citi despre un om obișnuit care a reușit să-și depăsească barierele și care poate fi un exemplu pentru noi toți.

Crăciunul și 1 ianuarie 2021 l-au prins în apa Mării Negre

Dacă ați ratat știrile de Crăciun și Revelion și nu ați văzut imaginile cu sportivii din Constanța care au decis să pornească “aventura culinară” cu o baie în mare, la doar 7 grade Celsius, poți să le vezi cu un simplu click pe această fotografie.

Unul dintre cei cinci temerari este Mihai Nenciu, un antreprenor de 41 de ani din Constanța.


Așa cum se descrie, Mihai este un bărbat obișnuit care prin “muncă și pasiune a reușit să-și depășească atât barierele fizice, cât și pe cele psihice”. Abia apoi, Mihai Nenciu este parașutist, scafandru, om de munte, alpinist, alergător în curse de maraton și ultramaraton montan sau membru al primei echipe din România care și-a propus să ajungă pe cel mai înalt vârf al fiecarui continent, într-un proiect intitulat “7 Summits”,ajungând până acum pe cele mai importante vârfuri ale lumii. ”Mihai Nenciu este un român ce duce cu mândrie tricolorul peste tot prin lume și care vorbește cu pasiune și înflăcărare, de fiecare dată, despre locul din care vine, promovând România, Dobrogea și Constanța. Este antreprenor, savurează viața și se bucură din plin de ea”.

„Puterea exemplului nu este doar o formă de educatie, ci este singura”

Pe 31 ianuarie, în timp ce eu stăteam la două cozi pentru a cumpăra eclere, Mihai m-a anunțat că are un nou proiect pentru prima zi a anului 2021. Răsăritul să-l prindă în apa rece a Mării Negre, iar apusul în vârf de munte.

Alături de prieteni, Mihai ne-a urat La mulți ani! de pe plaja din Constanța și parcă ne-a dat tuturor imboldul de care aveam nevoie pentru a înțelege că ne putem depăsi propriile bariere.

Câteva ore mai târziu, tot în prima zi a anului 2021, Mihai schimba cu totul ținuta pentru a surprinde apusul la 2500 de metri înălțime.

Și dacă tot ai parcurs acest text până aici, la final, îți las câteva cuvinte scrise chiar de Mihai:

“Puterea exemplului nu este doar o formă de educatie, ci este singura”

Articol preluat de pe Funky Travel

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • 31 ianuarie????!!!! Cine colationeaza ce se publica?
    • Like 0


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult