Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Tu cum ți-ai petrecut primul răsărit din 2021?

imagine-Funky2

Ca o adevărată tradiție, primele clipe ale oricărui nou an ne pun în situația de a ne uita într-o oglindă invizibilă. Reflexia noastră ne cere insistent să ne impunem ținte pe care să le atingem în următoarele 365 de zile. Unii dintre noi reușesc, alții așteaptă un nou început de an pentru a-și stabili următoarele obiective. În rândurile de mai jos veți citi despre un om obișnuit care a reușit să-și depăsească barierele și care poate fi un exemplu pentru noi toți.

Crăciunul și 1 ianuarie 2021 l-au prins în apa Mării Negre

Dacă ați ratat știrile de Crăciun și Revelion și nu ați văzut imaginile cu sportivii din Constanța care au decis să pornească “aventura culinară” cu o baie în mare, la doar 7 grade Celsius, poți să le vezi cu un simplu click pe această fotografie.

Unul dintre cei cinci temerari este Mihai Nenciu, un antreprenor de 41 de ani din Constanța.


Așa cum se descrie, Mihai este un bărbat obișnuit care prin “muncă și pasiune a reușit să-și depășească atât barierele fizice, cât și pe cele psihice”. Abia apoi, Mihai Nenciu este parașutist, scafandru, om de munte, alpinist, alergător în curse de maraton și ultramaraton montan sau membru al primei echipe din România care și-a propus să ajungă pe cel mai înalt vârf al fiecarui continent, într-un proiect intitulat “7 Summits”,ajungând până acum pe cele mai importante vârfuri ale lumii. ”Mihai Nenciu este un român ce duce cu mândrie tricolorul peste tot prin lume și care vorbește cu pasiune și înflăcărare, de fiecare dată, despre locul din care vine, promovând România, Dobrogea și Constanța. Este antreprenor, savurează viața și se bucură din plin de ea”.

„Puterea exemplului nu este doar o formă de educatie, ci este singura”

Pe 31 ianuarie, în timp ce eu stăteam la două cozi pentru a cumpăra eclere, Mihai m-a anunțat că are un nou proiect pentru prima zi a anului 2021. Răsăritul să-l prindă în apa rece a Mării Negre, iar apusul în vârf de munte.

Alături de prieteni, Mihai ne-a urat La mulți ani! de pe plaja din Constanța și parcă ne-a dat tuturor imboldul de care aveam nevoie pentru a înțelege că ne putem depăsi propriile bariere.

Câteva ore mai târziu, tot în prima zi a anului 2021, Mihai schimba cu totul ținuta pentru a surprinde apusul la 2500 de metri înălțime.

Și dacă tot ai parcurs acest text până aici, la final, îți las câteva cuvinte scrise chiar de Mihai:

“Puterea exemplului nu este doar o formă de educatie, ci este singura”

Articol preluat de pe Funky Travel

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • 31 ianuarie????!!!! Cine colationeaza ce se publica?
    • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult