Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Tudorel Toader bagă în ceață PSD. A povestit ce a făcut în Japonia și a anunțat că va prezenta un raport referitor la Kovesi în Parlament

Tudorel Toader

Foto: Inquam Photos

Ministrul Justiției și-a întrerupt vizita în Japonia, după ce premierul Viorica Dăncilă i-a cerut să aibă "o declaraţie în ceea ce priveşte decizia" legată de Direcţia Naţională Anticorupţie. A avut o declarație, joi seară, în care a vorbit în cea mai mare parte despre vizita în Japonia. Și a anunțat că va prezenta rezultatele Raportului referitor la Ministerul Public, DIICOT și DNA în fața Camerelor reunite ale Parlamentului. 

„Distinct de raportul pe care îl voi prezenta în Parlament, joi, voi face o informare de presă în care voi prezenta concluziile raportului cu privire la activitatea DNA”, a declarat Toader, care a menționat în timpul scurtei sale intervenții că, înainte de a prelua fotoliul de ministru a primit garanția neimplicării factorului politic în activitatea sa și că acest lucru s-a întâmplat până acum.

Întrebat înainte de declarația lui Toader dacă se așteaptă ca acesta să ceară revocarea din funcție a șefei DNA, Liviu Dragnea spunea: "Mă aştept să facă ceea ce crede că trebuie făcut, condus de bunul simţ şi de experienţa pe care o are şi de ceea ce se întâmplă în societate şi în justiţie”. A susținut apoi că Tudorel Toader este „cel mai îndreptățit” să ia o decizie. 

Antena 3  a difuzat duminică seara o înregistrare, în care fostul deputat PSD Vlad Cosma susţine că procurorii Mircea Negulescu şi Lucian Onea au încercat să „inventeze dosare în baza unor probe fabricate" unor oameni politici şi de afaceri, printre care şi lui Sebastian Ghiţă. Totodată, Cosma a susținut că șeful DNA Ploiești, Lucian Onea, i-ar fi cerut să modifice documente pe care le-ar fi folosit ulterior în dosar.

Miercuri seara, procurorul șef al DNA a declarat, într-o conferință de presă maraton, că nu are motive să își dea demisia și că așteaptă ca Inspecția Judiciară să se pronunțe în acest caz. „Nu cred că acest atac e întâmplător. Asistăm în ultima perioadă la un festival disperat al inculpaților, în care inculpați condamnați spun neadevăruri, spun părți de adevăr. Acest atac nu e despre Kovesi. Acest atac vizează îngenuncherea statului român”, a spus Kovesi. Aceasta a afirmat și faptul că ministrul Justiției nu i-a cerut nicio explicație în acest caz și nici nu a existat vreo discuție cu el.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, luni, la Antena 3, referindu-se la acuzaţiile vizând DNA, că nu sesizează Inspecţia Judiciară pentru că ar însemna o întârziere, spunând că are ca variante să prezinte oricând raportul privind DNA sau să prezinte în Parlament raportul privind Ministerul Public, relatează News.ro. El a precizat că raportul va conţine o măsură, fără a spune care va fi aceasta.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cristi check icon
  Cred ca urmatorul slogan al PSD-ului ar trebui sa fie: Dormi linistit, romane! PSD-ul lucreaza pentru tine.

  https://www.curentul.info/politic/video-liderii-psd-si-alde-caracterizau-trecerea-contributiilor-in-2016-drept-tradare-de-tara-si-fascism/
  • Like 0
 • Cristi check icon
  Salut decizia doamnei Dancila de a-l chema pe domnul Tudorel, de urgenta, in tara. A venit omul si a dezamorsat conflictul. Acum putem discuta linistiti despre faptul ca inalti si distinsi psd-isti acuzau, acum putina vreme, guvernul Ciolos de tradare nationala pentru ca doresc trecerea contributiilor in sarcina angajatului, iar acum se fac ca ploua. Ar trebui, oare, ca parchetul sa se autosesizeze in acest caz? *hihi*
  • Like 2
  • @ Cristi
   FILPET check icon
   Like pentru postarea lui Cristi!
   Se pare ca neamul nostru prezinta simptome de senilitate. Spre exemplu, pierderi severe de memorie. O fi varsta (2000 de ani)? O fi meningita morala? O fi faptul ca tindem sa rupem legaturile subtile ale tesutului social, transformandu-ne din «neam» in «populatie»?
   Poate toate astea la un loc?!...
   • Like 0


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult