Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Ceaușism cu moluri și biserici

Unii spun că Dragnea și ai lui vor s-o înlăture pe Kovesi, să rupă șira spinării DNA, ca să scape de dosarele care i-ar putea băga în pușcărie. Mi se pare o cruntă iluzie să crezi că e vorba de numai atât.

Ce vrea PSDragnea este, nici mai mult, nici mai puțin, decât să reinstaureze ceaușismul în România. Orb să fii să nu vezi asta.

Odată terminat cu DNA, întreaga Justiție va fi pusă în genunchi în fața Partidului. Dacă președintele Iohannis - care, oricâte defecte i-aș găsi, pe unul nu îl are sigur, nu e ceaușist - nu va fi suspendat sau învins în alegeri, atunci, prin legi date de Parlament, va fi redus la un tăietor de pamblici. 

Serviciile secrete vor fi repuse în matca lor strămoșească: se vor ocupa nu cu livrarea de date despre marile hoții de partid și de stat, ci cu identificarea și anihilarea celor care îndeamnă oamenii să iasă în stradă, astfel încât să nu mai apară picior de demonstrant în piețele patriei - doamna Carmen Dan, sărăcuța, făcuse ea o listă în sensul ăsta, dar n-a fost sprijinită în muncă.

Pe urmă se va da o lege a presei, prin care cei ce fac ce fac eu acum vor fi reduși la tăcere, falimentați sau arestați.

În școli se va cânta în fiecare pauză Deșteaptă-te, române!, ora de educație sexuală va fi interzisă cu totul, orele de religie ortodoxă vor fi obligatorii - Dumnezeu e pesedist, spunea un vechi grangur al Partidului.

Elevii vor avea manuale unice, scoase numai de editura de stat.

Filmele necorespunzătoare nu vor mai fi boicotate de creștini purtători de icoane înfășurați în tricolor, deoarece ele nu vor mai fi făcute, cu bani de la bugetul CNC sau nu vor mai fi difuzate, dacă sunt cu bani străini.

Urmate, toate acestea, firește, de interzicerea avorturilor, că prea scade numărul de supuși ai PSDragnea.

Economia României se va baza pe furt din banii statului și ai cetățenilor, precum și din fondurile europene, câte și cât ni s-or mai da. Orice bun român poate să ciordească masiv, cu o singură condiție: s-o facă cu știința, binecuvântarea și dreptul dat PSDragnea.

Poate, de asemenea, să violeze, să calce oameni cu mașina, să-i ia la pumni când e supărat, nu va păți nimic dacă se are bine cu Partidul.

Nu va mai fi nevoie ca demnitarii să schingiuiască engleza și franceza, întrucât, a se slăbi cu Occidentul lui Soros, PSDragnea va strânge tradiționalele legături de pretinie cu Turcia, Rusia, Iranul și China.

Molurile or să rămână, nu se vor preface din nou în circuri ale foamei. Dar e de văzut câți cumpărători vor mai reuși să treacă de inflația paznic la rafturi.

E adevărat, ar mai fi o diferență: poți pleca din România când vrei, n-or să te împuște grănicerii dacă încerci să treci Dunărea înot. Mai bine: în felul ăsta se alege grâul de neghină, se duc trădătorii unde-or vedea cu ochii, rămân patrioții. 

Poporul român va fi transformat din nou în ce și-a dorit să fie - o turmă de cornute dusă cu rândul la păscut, la grajd și la vot.

Cum zicea aseară doamna Kovesi: aici nu e vorba de Kovesi. Dacă PSDragnea va reuși să se descotorosească de șefa DNA, atunci așteaptă-te române! la orice, nimic nu le va mai sta în cale.

Dixi et salvavi animam meam, căci, în vremea din urmă, stimați Republicani, mă bântuie senzația tot mai acută că latru la lună.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Numai cu o prezenta de peste 60% PSD poate fi redus la tacere. De aceea partidele din opozitie trebuie sa promoveze de acum acest lucru.
  • Like 0
 • Daca Johannis va ajunge la Bruxelles, dupa cum se zvoneste, si daca nu o sa-si gaseasca repede un succesor pe care sa inceapa sa-l promoveze, va ajunge PSD sa concureze singur pentru jobul de la Cotroceni. Abia atunci incepe cu adevarat sfarsitul. Numai sa nu se inchida granitele, sa avem macar unde fugi.
  • Like 0
 • Cat adevar! Domnule Cristian Tudor Popescu, mai exista vreo sansa, ca aceasta tara sa devina o tara normala, cu o democratie sanatoasa,in tot acest peisaj sinistru?
  • Like 0
 • Am citit articolul exact cand a aparut, am dat din cap aprobator la toate frazele, le-am raspuns mental rapid...pana am ajuns la ultima. Aici am holbat ochii mari , nu ca nu-ntelegeam latina, ci romana . Drept pentru care, stimati Republicani, va rog sa ma lamuriti si pe mine: cine este luna?
  • Like 0
 • Discutam in ultimul timp foarte mult despre DNA si atacul impotriva justitiei.
  Dar nu discutam deloc despre deciziile care au facut posibil ca parlamentul romaniei sa se prezinte ca cel mai important for de dezbatere al tarii si acolo sa nu existe nici o dezbatere.
  Cum este posibil ca cetatenii Romaniei sa nu aiba nici o posibilitate de a initia si de a transforma in lege o initiativa daca aceasta nu se inscrie in vederile politicienilor. Rezultatele referendumurilor nu sunt obligatorii pentru parlament.
  Presedintele desi are mai multe voturi nominal exprimate decat coalitia de guvernare poate fi oricand suspendat indifferent daca a incalcat sau nu constitutia.
  Nimeni din clasa politica nu incearca sa schimbe aceasta stare de fapt.
  • Like 1
 • Râdem glumim, dar ai văzut condamnarea ziariștilor turci de mai deunăzi ? Mă uit în acest moment la grămada de zombie octogenari care cer demisia lui Kovesi la DNA ! Au început contramanifestațiile și #rezist doarme... când va apare dragnea prima oară în public să vă temeți : nu va mai fi el, va fi Erdogan !!!
  • Like 0
 • Stimate CTP, e corect - Dracnea va fi in curand liderul maximo, chiar mai ceva decat NC.
  Va intreb insa a nu stiu cata oara:
  - Cand veti accepta realitatea ca Dracnea si ai lui nu ar avea nicio putere fara sprijinul Haitei A3, ca Haita A3 e cea care in fapt conduce Romania? Ca daca vrem sa ajutam poporu atunci sa-l ajutam sa inteleaga sa nu se mai lase tampit de Haita?
  • Like 3
 • De Ceausescu am scapat dupa 24 de ani, dar de "urmasii" PCR cand vom scapa? Au trecut aproape 30 de ani si vor mai trece zeci de ani, pe aceeasi directie/mentalitate, daca nu suntem in stare sa facem un lucru simplu (chiar e simplu): sa INTERZICEM prin Lege (Constitutie sau legi specifice - daca e cazul, in urma unui Referendum) ca "penalii" sa ocupe functii/demnitati publice! Daca jurnalistii si societatea civila ar "lupta" pentru acest minim "progres etic", incepand cu viitoarele alegeri ar incepe schimbarea la fata a Romaniei! Pentru cei care vor sa stie ce inseamna "penal" (condamnat penal), sa se uite in DEX. Este valabil si pentru jurnalistii care vad doar cativa copaci din padure, fie ei uscati sau verzi, in loc sa vada de sus padurea :). Padurea numita Romania are o foarte mare gaura in mijloc, pentru ca a fost si este furata la greu de "niste penali", care "e multi". Vorba scriitorului "prosti, dar multi!" ar trebui actualizata: hoti, dar multi si solidari!
  • Like 3
 • Am avut incredere in buna-credinta si impartialitatea autorilor de pe Republica, dar sunt dezamagit. N-o sa votez PSD niciodata, sper sa se destrame, DAR.. aici e vorba de fapte: Dna Kovesi a afirmat ca Insp Judiciara a stabilit ca inregistrarile sunt false, in timp ce un raport oficial al Insp Judiciare spune contrariul, ca sunt autentice. Nicio reactie din partea domniilor voastre?
  • Like 0
 • Odata cu pensionarea a 2000 de magistrati ,PSD va trece la inlocuirea acestora cu
  "de-ai lor".
  • Like 0


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult