Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Tudose: „Eu am încredere în OLAF”

Mihai Tudose - declaratii

„Da, eu am încredere în OLAF”, a spus premierul Mihai Tudose, răzpunzând luni la la o întrebare a jurnaliștilor. O sesizare a Oficiului European de Luptă Anti-Fraudă a condus la la constituirea dosarului TelDrum instrumentat de DNA, în care Liviu Dragnea este acuzat de constituirea de grup infracțional organizat, abuz în serviciu și fraudarea de fonduri europene.

Procurorii DNA au impus săptămâna trecută, în dosarul TelDrum, sechestru asigurator până la concurența sumei de 127,5 milioane de lei pe averea lui Liviu Dragnea.

În acest dosar sunt urmăriți penal șefi ai TelDrum, între care Marian Fișcuci, despre care DNA menționează că este „acționar majoritar (scriptic)” al societății comerciale.

Lista celor cercetați în dosar îi include și pe un apropiat al lui Liviu Dragnea, Petre Pitiș, precum și pe Florea Neda, reprezentant Tel Drum SA, Florian Ion, reprezentant al unei societăți comerciale, Mugur Bățăuș, Victor Piperea și Marin Predescu, funcționari în cadrul Consiliului Județean Teleorman, la data faptelor și Daniel Neagoe, asociat și administrator al unor societăți comerciale.

„Suspectul Liviu Nicolae Dragnea, președinte al Consiliului Județean Teleorman, a inițiat un grup infracțional organizat care acționează și în prezent și din care au făcut și fac parte funcționari ai instituțiilor din administrația publică și persoane din mediul de afaceri.

Grupul inițiat în anul 2001 are ca principal scop obținerea, în mod fraudulos, a unor sume importante din contractele finanțate din fonduri publice (naționale și europene), prin comiterea unor infracțiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații”, potrivit Direcției Naționale Anticorupție.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Smite si asta miros de sânge. Cum a simțit și Ponta
    • Like 1
  • Mai aveti incredere in afirmatiile acestui domn, fost securist?
    • Like 1
  • In vino veritas
    • Like 1


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult