Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Tudose: „Eu am încredere în OLAF”

Mihai Tudose - declaratii

„Da, eu am încredere în OLAF”, a spus premierul Mihai Tudose, răzpunzând luni la la o întrebare a jurnaliștilor. O sesizare a Oficiului European de Luptă Anti-Fraudă a condus la la constituirea dosarului TelDrum instrumentat de DNA, în care Liviu Dragnea este acuzat de constituirea de grup infracțional organizat, abuz în serviciu și fraudarea de fonduri europene.

Procurorii DNA au impus săptămâna trecută, în dosarul TelDrum, sechestru asigurator până la concurența sumei de 127,5 milioane de lei pe averea lui Liviu Dragnea.

În acest dosar sunt urmăriți penal șefi ai TelDrum, între care Marian Fișcuci, despre care DNA menționează că este „acționar majoritar (scriptic)” al societății comerciale.

Lista celor cercetați în dosar îi include și pe un apropiat al lui Liviu Dragnea, Petre Pitiș, precum și pe Florea Neda, reprezentant Tel Drum SA, Florian Ion, reprezentant al unei societăți comerciale, Mugur Bățăuș, Victor Piperea și Marin Predescu, funcționari în cadrul Consiliului Județean Teleorman, la data faptelor și Daniel Neagoe, asociat și administrator al unor societăți comerciale.

„Suspectul Liviu Nicolae Dragnea, președinte al Consiliului Județean Teleorman, a inițiat un grup infracțional organizat care acționează și în prezent și din care au făcut și fac parte funcționari ai instituțiilor din administrația publică și persoane din mediul de afaceri.

Grupul inițiat în anul 2001 are ca principal scop obținerea, în mod fraudulos, a unor sume importante din contractele finanțate din fonduri publice (naționale și europene), prin comiterea unor infracțiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații”, potrivit Direcției Naționale Anticorupție.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Smite si asta miros de sânge. Cum a simțit și Ponta
    • Like 1
  • Mai aveti incredere in afirmatiile acestui domn, fost securist?
    • Like 1
  • In vino veritas
    • Like 1


Îți recomandăm

Maria Drăghici

Maria Drăghici n-a împlinit nici doi ani și are deja trei operații pe cord deschis. Culmea, e un copil vesel, care știe să se bucure de fiecare moment și, mai mult decât orice altceva, e un copil iubit. De fratele ei și de părinții ei, care, de la nașterea copilei, trăiesc cu ochii deschiși un coșmar adevărat.

Citește mai mult

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult