Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

TVR1 va transmite în această seară semifinalele de 100 m liber, în care înoată David Popovici. De ce nu a cumpărat televiziunea drepturile de difuzare pentru CM de Natație

David Popovici - Budapesta

Foto: Getty Images

Directorul general al TVR, Dan Turturică, a anunțat că TVR 1 va difuza, în această seară, începând cu ora 19, mai multe probe de înot din Campionatul Mondial de Natație, de la Budapesta, printre care și semifinala la 100 m liber, în care s-a calificat David Popovici, cu cel mai bun timp din serii. Totodată, Dan Turturică a explicat și de ce nu a transmis TVR fazele competiției la care au participat David Popovici și Robert Glință.

„De ce nu a dat TVR (sau altă televiziune) și competițiile din zilele trecute la care au participat David Popovici și Robert Glință? Pe scurt: pentru că acum doi ani, când au fost ofertate inițial drepturile de difuzare ale acestei competiții, nimeni nu a fost interesat să le cumpere. Motivele sunt numeroase. Printre cele vizibile: “înotul nu face audiență,” “când a dat vreo televiziune românească înot în prime time?”, nimeni nu a anticipat ”fenomenul Popovici” și altelele asemenea. Din păcate, după ce ratezi oferta inițială, e mai complicat să obții drepturile de difuzare în buza concursului. Mai ales, pentru o instituție publică!

Cert este că, pe ultima sută de metri, TVR reușește să recupereze acest eveniment sportiv de anvergură, iar diseară și în zilele următoare, telespectatorii televiziunii publice vor putea vedea probele în care concurează David Popovici și Robert Glință, dar nu numai.

Și încă o veste bună, despre o competiție pe care TVR o va difuza în calitate de partener al Federatiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern”, a scris directorul general al TVR pe Facebook.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nume check icon
    Atata timp cat nu este vorba de cancan, ce masina conduce, care este cupa la sutien a prietenei si cat bani castiga de la club nu poate sa se "califice" in clubul select al stirilor sportive de la televiziunile "quality" din Romania.
    • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult