Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șase ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

TVR1 va transmite în această seară semifinalele de 100 m liber, în care înoată David Popovici. De ce nu a cumpărat televiziunea drepturile de difuzare pentru CM de Natație

David Popovici - Budapesta

Foto: Getty Images

Directorul general al TVR, Dan Turturică, a anunțat că TVR 1 va difuza, în această seară, începând cu ora 19, mai multe probe de înot din Campionatul Mondial de Natație, de la Budapesta, printre care și semifinala la 100 m liber, în care s-a calificat David Popovici, cu cel mai bun timp din serii. Totodată, Dan Turturică a explicat și de ce nu a transmis TVR fazele competiției la care au participat David Popovici și Robert Glință.

„De ce nu a dat TVR (sau altă televiziune) și competițiile din zilele trecute la care au participat David Popovici și Robert Glință? Pe scurt: pentru că acum doi ani, când au fost ofertate inițial drepturile de difuzare ale acestei competiții, nimeni nu a fost interesat să le cumpere. Motivele sunt numeroase. Printre cele vizibile: “înotul nu face audiență,” “când a dat vreo televiziune românească înot în prime time?”, nimeni nu a anticipat ”fenomenul Popovici” și altelele asemenea. Din păcate, după ce ratezi oferta inițială, e mai complicat să obții drepturile de difuzare în buza concursului. Mai ales, pentru o instituție publică!

Cert este că, pe ultima sută de metri, TVR reușește să recupereze acest eveniment sportiv de anvergură, iar diseară și în zilele următoare, telespectatorii televiziunii publice vor putea vedea probele în care concurează David Popovici și Robert Glință, dar nu numai.

Și încă o veste bună, despre o competiție pe care TVR o va difuza în calitate de partener al Federatiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern”, a scris directorul general al TVR pe Facebook.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nume check icon
    Atata timp cat nu este vorba de cancan, ce masina conduce, care este cupa la sutien a prietenei si cat bani castiga de la club nu poate sa se "califice" in clubul select al stirilor sportive de la televiziunile "quality" din Romania.
    • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult