Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Un deputat PSD se plânge că a fost agresat „de 3 indivizi” în secția de poliție: „Încrederea cetățeanului în instituții a ajuns o lozincă ridicolă dacă ajungi să fii amenințat în secția de poliție”

Petre Manole

(Foto Facebook/Petre Florin Manole)

Deputatul Petre Florin Manole (PSD) a scris pe Facebook că a fost amenințat sâmbătă seara de „trei indivizi” în secția de Poliție nr.1 din București.

El spune că a mers la poliție pentru că l-a chemat o rudă, care era lovită și amenințată de aceiași bărbați. Deputatul a anunțat că o va întreba pe Carmen Dan câte secții de poliție au supraveghere audio-video, pentru că dacă ar fi făcut plângere nu ar fi avut dovezi.

„Sunt chiar acum la Secția de Poliție nr 1. Ascult cum sunt amenințat de 3 indivizi: te omor, cuțite, ieși afară să vezi tu, etc. Am venit aici pentru că o rudă, lovită și amenințată, m-a sunat - e dreptul său legal să facă asta. Mi-a spus că 3 bărbați îl amenință în secția de poliție și îi e frică pentru că polițiștii asistă pasivi. Am pus totul pe seama panicii: poate e speriat, poate exagerează”, a scris pe Facebook Petre Florin Manole, sâmbătă seară.

„În zona de relații cu publicul, în fața polițistului de serviciu sunt amenințat la rândul meu. Dacă depun o plângere, nu pot aduce probe audio-video pentru că - mi se spune - supravegherea în interiorul secției e doar video nu și audio. Dar cazul meu e simplu. Nu mi-e frică. Ce fac însă alții, mai vulnerabili, în alte cazuri? Le influențează amenințările declarațiile pe care le fac? Sigur că da. E normal să te temi pentru siguranța ta ÎN secția de poliție? Sigur că nu”, a continuat deputatul.

Parlamentarul PSD a anunțat că „o să adresez o întrebare Ministrului de Interne: câte secții au supraveghere audio-video? Câte nu au? Cum putem să remediem situația?”

„Este imperativ să rezolvăm această problemă. Dacă ea există la Secția nr 1, în centrul Bucureștiului, sigur există și în alte părți. Încrederea cetățeanului în instituții este o lozincă ridicolă dacă ajungi să fii amenințat în secția de poliție”, a mai spus Petre Florin Manole.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Aia erau jandarmi sau de-ai vostri gratiati si amnistiati ca in rest noi pulimea suntem la munca!
    • Like 2
  • Scopul a fost atins: a început hăituirea politicienilor, deocamdată a celor din PSD, urmează și ceilalți. Putem să ne închipuim că vor urma tribunale ale poporului și locuri de execuție ( la propriu ) publice, totul pe fondul încurajării acestor manifestări de către vectorii de opinie cu influență. Acesta este adevăratul feudalism.
    • Like 0
    • @ Voicu Nicolae
      Daa, saracutii... si pardon cine a dus la mizeria si coruptia inclusiv din departamentele din politie? Tot PSD. Culeg fix ce au semanat, si cu acum cu politia si cu DNA. Sa le fie de bine.
      • Like 2
  • Probabil dl.deputat se astepta sa fie pupat in...si acolo,avand in vedere vedere ca reprezinta...poporul!
    • Like 0
    • @
      ... dar atît de „în linia partidului” că pare firească! :))))))))
      • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult