Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Un deputat PSD se plânge că a fost agresat „de 3 indivizi” în secția de poliție: „Încrederea cetățeanului în instituții a ajuns o lozincă ridicolă dacă ajungi să fii amenințat în secția de poliție”

Petre Manole

(Foto Facebook/Petre Florin Manole)

Deputatul Petre Florin Manole (PSD) a scris pe Facebook că a fost amenințat sâmbătă seara de „trei indivizi” în secția de Poliție nr.1 din București.

El spune că a mers la poliție pentru că l-a chemat o rudă, care era lovită și amenințată de aceiași bărbați. Deputatul a anunțat că o va întreba pe Carmen Dan câte secții de poliție au supraveghere audio-video, pentru că dacă ar fi făcut plângere nu ar fi avut dovezi.

„Sunt chiar acum la Secția de Poliție nr 1. Ascult cum sunt amenințat de 3 indivizi: te omor, cuțite, ieși afară să vezi tu, etc. Am venit aici pentru că o rudă, lovită și amenințată, m-a sunat - e dreptul său legal să facă asta. Mi-a spus că 3 bărbați îl amenință în secția de poliție și îi e frică pentru că polițiștii asistă pasivi. Am pus totul pe seama panicii: poate e speriat, poate exagerează”, a scris pe Facebook Petre Florin Manole, sâmbătă seară.

„În zona de relații cu publicul, în fața polițistului de serviciu sunt amenințat la rândul meu. Dacă depun o plângere, nu pot aduce probe audio-video pentru că - mi se spune - supravegherea în interiorul secției e doar video nu și audio. Dar cazul meu e simplu. Nu mi-e frică. Ce fac însă alții, mai vulnerabili, în alte cazuri? Le influențează amenințările declarațiile pe care le fac? Sigur că da. E normal să te temi pentru siguranța ta ÎN secția de poliție? Sigur că nu”, a continuat deputatul.

Parlamentarul PSD a anunțat că „o să adresez o întrebare Ministrului de Interne: câte secții au supraveghere audio-video? Câte nu au? Cum putem să remediem situația?”

„Este imperativ să rezolvăm această problemă. Dacă ea există la Secția nr 1, în centrul Bucureștiului, sigur există și în alte părți. Încrederea cetățeanului în instituții este o lozincă ridicolă dacă ajungi să fii amenințat în secția de poliție”, a mai spus Petre Florin Manole.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Aia erau jandarmi sau de-ai vostri gratiati si amnistiati ca in rest noi pulimea suntem la munca!
    • Like 2
  • Scopul a fost atins: a început hăituirea politicienilor, deocamdată a celor din PSD, urmează și ceilalți. Putem să ne închipuim că vor urma tribunale ale poporului și locuri de execuție ( la propriu ) publice, totul pe fondul încurajării acestor manifestări de către vectorii de opinie cu influență. Acesta este adevăratul feudalism.
    • Like 0
    • @ Voicu Nicolae
      Daa, saracutii... si pardon cine a dus la mizeria si coruptia inclusiv din departamentele din politie? Tot PSD. Culeg fix ce au semanat, si cu acum cu politia si cu DNA. Sa le fie de bine.
      • Like 2
  • Probabil dl.deputat se astepta sa fie pupat in...si acolo,avand in vedere vedere ca reprezinta...poporul!
    • Like 0
    • @
      ... dar atît de „în linia partidului” că pare firească! :))))))))
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult