Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Un geam spart la Cotroceni

Președintele Iohannis în costum alb, la un teren de golf, și o pensionară în fața unui microfon, într-un supermarket. Ce legătură ar putea fi între aceste două imagini?

Niciuna, e primul gând. Căci e greu să-ți închipui vreo legătură între Klaus Iohannis și un om de rând.

Totuși, îmi amintesc ce i-a zis bătrânei madmuzeaua cu microfonul. „Doamnă, v-ați uitat pe eticheta acestor produse pe care le-ați pus în coș, să vedeți câte E-uri, câți conservanți, câte chimicale au în ele? Nu sunt deloc bune pentru sănătate. N-ar fi mai bine să alegeți produse bio, naturale?”. Doamna, îmbrăcată în niște cârpe de damă și bărbătești purtate de nu se știe câți înainte, sprijinindu-se într-un băț și târând o sacoșă zdrențuită, a privit-o pe microfoancă cu niște ochi de câine bătut, cerând iertare: „Păi, ce să fac, fata mea, nu văd să citesc, că e scris mic, văd decât prețu, la mine-s bune și astea, că sunt bătrână”. Prețul, care, la bio-eco, ar fi făcut-o s-o ia la fugă, dacă ar mai fi dus-o picioarele... 

Dl Iohannis recomandă românilor „de orice vârstă”, care se simt vioi, deci și bătrânicii noastre, să joace golf, doarece „E un sport care nu este deloc exclusivist, care oferă un foarte bun prilej de a petrece mai mult timp în natură, de a face mișcare, mai ales în acest context pandemic”. Iacătă, deci, că șeful statului indică cetățenilor un remediu în vreme de explozie covid, explozie a prețurilor la electricitate și gaz, la pâine și apă de băut, explozie de prostie și cinism la guvernanții acestei țări, în cap cu Însuși.

Cât costă o trusă de crose? Ca să vă faceți o idee, un set Golf Pro Staff e 2.200 lei, salariul minim pe economie. Dar niște mingi? Un set Golf Pro V1x de 12 bucăți – 250 lei. Care e prețul orei petrecute pe un teren de golf, despre care Însuși Iohannis ne spune: „Este enorm de mult de lucru pentru a întreține un astfel de teren”, Însuși Iohannis nu ne spune, dar nu vreți să știți...

Parcă o văd pe bătrânică schimbând bățul cu o crosă Wedge 500 mărimea 2 viteză mare și executând un drive long shot care să spargă geamul la Palatul Cotroceni.

Dar vedenia asta din capul meu e înlocuită cu ce apare pe ecranul televizorului în timp ce scriu: premierul Cîțu, cu șapcă, ochelari negri și tricou Motorhead, aflându-se în treabă pe plajă la Vama Veche.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult