Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Un grup de refugiați ucraineni, între care și copii, găzduit într-un bloc din Mamaia a igienizat din proprie inițiativă plaja din apropiere

refugiati - Ucraina

Foto: dobrogealive.ro

Un grup de 20 de refugiați ucraineni din Odesa, găzduiți în Mamaia Nord de către mai mulți proprietari ai unui bloc, au igienizat din proprie inițiativă plaja din apropierea clădirii în care locuiesc temporar, scrie dobrogealive.ro, care a vorbit cu unul dintre proprietarii imobilului.

Refugiații și-au achiziționat mănușile și sacii de gunoi din propriile fonduri, potrivit sursei menționate. La acțiunea de igienizare au participat și copii.

Cele de 20 de persoane fac parte dintr-un grup de 47 de refugiați (mame și copii) din Odesa, găzduiți gratuit într-un bloc din stațiunea Mamaia Nord.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ne dau adevarate lectii!
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult