Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Un medic de la Spitalul Dumbrăveni și-a împărțit salariul cu infirmierele. „Statul a luat de la necăjiți și ne-a dat nouă”

dr MIrcea Duțescu

(Foto vrancea24.ro)

Un medic din Vrancea și-a împărțit salariul cu asistentele medicale și infirmierele din spitalul unde lucrează. Medicul psihiatru Mircea Duțescu, de la Spitalul de Psihiatrie Cronici din comuna Dumbrăveni (județul Vrancea), a făcut acest gest după ce veniturile personalului auxiliar au scăzut în ultimele săptămâni cu sume cuprise între 500 și 800 de lei. 

Una dintre angajate i-a mulțumit medicului pe Facebook pentru gestul său.

„Acesta este un om cu suflet de aur căruia îi dorim ani sănătoși și viața lungă. Mulțumim din suflet domnule doctor pentru gestul dumneavoastră. Nu a făcut nimeni în țară ce ați făcut dumneavoastră pentru noi. Personalul auxiliar medical de la Dumitrești mulțumește din suflet singurului medic care a împărțit salariul cu noi”, a scris Mona Ramona Stănilă.

Medicul nu a dorit să dea detalii despre gestul său. 

„A fost un cadou amical pe care l-am făcut. A fost o chestie colegială. Este adevărat, am sărit în apărarea acestor necăjiți, pentru că este o nedreptate ce s-a întâmplat. S-au luat bani de la brancardieri, de la infirmiere și ni s-au dat nouă, medicilor. De fapt, statul nu a pus nici un ban în plus, ci a luat de la necăjiți și ne-a dat nouă”, a declarat medicul Mircea Duțescu, pentru Vrancea24.ro.


(clic pe imagine pentru a o mări) (sursa vrancea24.ro)

Mai mulți angajaţi de la Spitalul Dumbrăveni, în special asistente medicale şi infirmiere, au protestat recent în curtea unităţii după ce și-au primit fluturașii cu salariile diminuate. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Prima care creeaza discriminarea este ministresa sanatatii...imparte absolventii institutiilor de invatamant superior intre medici si ...restul.Cu o neobrazare demna de o motostivuitoare,ea considera medicii(la fel ca finul lui ponta acum ceva ani cand se referea la deputati vs restul lumii) o categorie aparte....dar poate ne spune saraca creatura cum ar mai apare noi generatii de medici pe piata muncii fara ...profesori(la ei se facea trimitere privind salarizarea chimistilor,fizicienilor,...)?Cum performeaza un medic fara restul echipei?Fara femeia de serviciu ,fara asistenti?De unde aroganta asta la niste medici de tara ajunsi ministri?Asta n-a priceput capul de pluta ministerial ,iar doctorul Dutescu da.
  • Like 0
 • Vai, vai saracii de ei ! Cu un venit brut de 4600 de lei pt un ingrijitor curatenie nu e un pic cam mult fata de unul care are salariul minim pe economie si baga ore suplimentare ca mig-ul ?! Ca pt un asa post sigur nu trebuie sa ai doctorate, ci probabil ceva niscai pcr-uri. Dar daca cineva le-ar propune sa aleaga sa stea acolo sau sa merga in mediul privat, oare ce ar alege ?? :)
  • Like 1

 • Doamnele vor fi luate la intrebari pentru ca au incasat un venit pentru care nu platesc impozit, vor fi acuzate de evaziune, iar domnul doctor de incurajare.
  Vi se pare un scenariu putin plauzibil in societatea asta a noastra atat de deformata?
  • Like 2
 • Are dreptate dl medic cand spune ca statul a luat de la saraci si a dat medicilor in disperarea unei clase politice mediocre (vezi declaratia marinarului referitoare la plecarea medicilor).Nu sunt de acord cu gestul dlui. medic.Medicii trebuie sa fie soliltari cu cadrele medicale pagubite si sa protesteze alaturi de ei.
  Clasa aceasta politica de nimic trebuie sa dispara impreuna cu cei care-i sustin(oamenii umbrelor ii numesc eu).Am folosit termenul de medic pentru a nu-i confunda cu doctorii scosi pe banda rulanta in diverse domenii,si ca sa vezi,mai ales in istorie(va rog sa urmariti si declaratia lui Crin Antonescu referitoare la doctorate).
  • Like 1
 • In final, toate promisiunile lor din campanie au doar niste gogorite; mai rau, acum urmeaza si mai multe diminuari, parerea mea.
  • Like 0
 • E bine ce a facut. Ca sa-i ramana si lui Daddy sa plateasca gazu' la vila de 1300 mp a lu' Bombonica, ca era mare factura si pe inflatia asta ,si cu Kovesi pe capu' lui era greu, zau!
  • Like 3


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult