Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Un medic în vârstă de 80 de ani s-a mutat la spital de șapte luni, ca „să fie de ajutor”

Petre Ciuvăț

Petre Ciuvăț are 80 de ani, este medic ATI la Spitalul Orășenesc din Rovinari, iar de șapte luni s-a mutat în spital, pregătit în permanență pentru urgențe, scrie Libertatea

În spitalul de la Rovinari zilnic sunt internate cel puțin trei persoane cu COVID-19. Aici se inițiază tratamentul până la primirea rezultatului testului, iar apoi pacienții sunt transferați la spitalele dedicate din județ. Medicul spune că în tot acest timp, se fac doar intervenții chirurgicale de urgență.

În camera sa dintr-un mic salon din spital, dr Petre Ciuvăț și-a improvizat și o sală de forță. Și-a adus niște haltere, două aparate de exerciții și face zilnic mișcare. Povestește că, până acum trei ani, era nelipsit de la sala de sport din oraș. Nu s-a mai dus, pentru că era deranjat de tinerii de acolo care îl întrebau mereu câți ani are, cum de are curaj să vină acolo. Așa că acum face exercițiile fizice în spital.

Foto: Dumitru Angelescu/Libertatea.ro

„Parțial din tonusul ăsta este datorat eredității. Așa au fost și părinții mei. Parțial mi se datorează mie. Trebuie făcută multă mișcare, trebuie făcut sport. Eu am făcut sport până la terminarea facultății și l-am continuat toată viața sub formă de exerciții fizice care se numesc exerciții de întreținere. Iar acum, în ultimul timp, fac acest sport sub forma mișcărilor numite activitate de agricultură”, glumește doctorul, mai scrie Libertatea.

Medicul a lucrat de la 23 de ani în Spitalul Panduri din București, de unde a și ieșit la pensie. Apoi, și-a continuat activitatea la spitalul din Baia de Aramă și de 5 ani este la Rovinari.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Tot respectul.
    • Like 1
  • Bravo lui, un om adevarat.... Nu unul care isi petrece viata cautand prostii pe FB.
    • Like 3


Îți recomandăm

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Scoala din valiza

„Educația digitală nu înseamnă neapărat distanțarea între copil și profesor. Și aici îmi vine în minte un alt exemplu: profesorii dintr-o școală din Ialomița, care au devenit dependenți de copiii pentru a putea să folosească mijloacele digitale și s-au apropiat de copii”.

Citește mai mult

Andreas Lier - BASF

„Mă duc aproape în fiecare dimineață cu bicicleta la birou, pe o distanță de 3-4 km, în timp ce vecinii mei adoră să-și conducă SUV-urile, să stea în ambuteiaje, să polueze aerul, lăsând o amprentă mare de carbon doar pentru a se simți foarte confortabil și a afișa simboluri de statut social”, dezvăluie Andreas Lier, CEO al BASF România, într-un interviu pentru Republica.

Citește mai mult

O afacere cu cânepă

Ionuț a plecat în India în toamna lui 2017 ca să viziteze cele șapte orașe sfinte. A luat această decizie după un an și jumătate în care a lucrat pentru o companie elvețiano-britanică din Praga, unde ajunsese ca proaspăt absolvent al unui masterat în Olanda, care nu și-a găsit nimic de lucru în țară.

Citește mai mult

Andrei Pitis

Andrei Pitiş, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni din industria locală de IT, a investit până în prezent în 15 startup-uri, după ce în 2018 a demarat un proiect prin care vrea să ajute 100 de români să ajungă milionari în euro din startup-uri în tehnologie.

Citește mai mult