Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Un mesaj pentru Victor Ponta după atacul incalificabil din Parlament: alcoolismul se tratează, lichelismul nu

Victor Ponta în Parlament

Foto: Inquam Photos

Incalificabil atacul lui Victor Ponta.

Un om care merge să se trateze la o clinică de dezalcoolizare - indiferent cine este nu este nici de atacat și nici de condamnat - înseamnă că e conștient că are o problemă, o identifică, o recunoaște și-i caută o rezolvare.

Sunt nume mari de actori, cântăreți, scriitori, pictori, compozitori care au recunoscut că se luptă cu dependența aceasta.

Sunt oameni mulți în România care au foarte mari probleme cu consumul excesiv de alcool și clasa politică nu a făcut niciodată nimic (nici Victor Ponta) pentru a-i ajuta să depăseașcă această dependență.

Problema e că - în cazul său, al lui Victor Ponta- lichelismul nu se tratează. Nici cu bani la privat, nici la stat, nici cu milioanele prietenului său Sebi Ghiță.

Și nu există nici clinici unde să se trateze ca să nu mai fie lichea. Și nici leacuri minune nu s-au descoperit până acum pentru mincinoșii patologici care mai activează pe scena politică.

Azi, Victor Ponta mi-a amintit de acel individ care a meritat bătaia administrată de Klaus Iohannis în noiembrie 2014: obraznic, tupeist, mincinos, adept al atacurilor mizerabile și câte și mai câte. Cel care-l ataca pe  Iohannis prin interpusa Firea cum că e rău că nu are copii, cel care ne mințea pe față că nu sunt cozi la vot în diaspora.

Mickey Mouse is back. În caz că ați uitat cine este V. Ponta, ține el să vă amintească de fiecare dată.

Foarte urât.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • V.Ponta,un individ inteligent,școlit, dar periculos de MINCINOS. Că de altfel multi PSDisti.Evitati-i!
  • Like 1
 • Inca profund frustrat de modul in care a fost obligat sa paraseasca Palatul Victoria si apoi PSD -ul , musca si arunca cu mizerii in stanga si dreapta . Daca s-ar face un clasament cu lichelismul politicienilor el se bate la medalii in mod sigur . Bine ales cuvantul !
  • Like 1
 • Nu stiu cum dracu' ne pricopsim noi tot cu de-astia! Nu-mi place de nici un fel Mickey Mouse, si nici individul asta care o sterge de la locul accidentului, iar acum aud ca a mai trecut si pe la dezalcoolizare. Senzatia ca am investit prea multa incredere in dreapta asta reformata cu iz de ciuma rosie si resturi basiste devine tot mai pregnanta... Nu am fost capabili sa acreditam o clasa politica noua, rupta de metehnele astea de hei-rupisti si hrapareti! Atatia oameni inteligenti, capabili lasati pe margine doar pentru ca nu au mancat rahat politic...
  • Like 0
 • Victor Ponta la munca de zi cu zi nu in parlament! Prin acești nepuntinciosi care încasează sume mari de bani de la populație am ajuns unde am ajuns! Deșteaptă-te romane
  • Like 0
 • AlexisZ check icon
  Prefer un prim ministru care se duce la dezalcoolizare dar isi face treaba, decat un asa zis baschetbalist hot, corupt si plagiator !
  • Like 2
 • Citesc si recitesc articolele si comentariile. Nu imi vine sa cred, o intreaga pleiada de cititori avizati sau neavizati, de diverse culturi si opinii dar toti uitand un lucru esential al comunicatiei dintre oameni. Nu folosi adjective. Este un indemn (sau sugestie) care defineste pozitia individului intr-o conversatie civilizata. Sunt popoare in care asemanarea omului cu un anumal poate aduce moartea, dupa cum sunt alte popoare in care oamenii si animalele se gasesc pe acelas palier, cel al regnului animal si nu implica nici o nota negativa.
  Ceea ce avem nevoie este o redare cat mai fidela a faptelor, lasand interlocutorii sa isi traga singuri concluziile. Asta cu atat mai mult cu cat opinionatii sunt in ambele capete ale ceea ce este rau sau bine, mizerabil sau divin. Fiecare dupa motivatia lui personala.
  Sunt convins ca o asemenea atitudine poate corela mai bine (si chiar suportabil) divergentele si invectivele care ne desparte si ne fac dusmanii unii altora.


  • Like 0
 • Salutari . Inca o poanta de-a lui Victor Ponta ... de fapt , Zafer Pontak , i-am turcit o leaca numele ( zafer /victor , victorios , lb. turca ) - prea se turcise individul , acu' fo cativa ani ... ati uitat ? In cardasie ( cardesh / prieten , lb. turca ) cu Gaby Buze Fierbinti & Ganea Erdo , o pusesera de o mega Moschee : teren alocat din fondul RAPPS ; da-i cu PUZ , da-i cu PUD , da-i cu Aut . de Construire , da-i cu termene de punere in executie , samd . Si unde ? In Bulevardul Expozitiei 106-110 , cca 6 hectare , acolo , teren de fo 45. 000.000 de euro (am pus mp la 750 eur ) . Hai Vittorio , poate revii la putere & PSD gang si vei repune fundatia stabilimentului sus amintit , intr-u gloria si slava stapanului si mentorului tau , Ganea Erdo..... Acesta este un pamflet .
  • Like 6
  • @ Luigi Cosma
   Dan check icon
   @Luigi Cosma ,, Dumezeu ,ne-a aparat cumva de o asa Nebunie , cu moscheea megalomana din capul lui ponta si al lui erdogan ! Foarte inteligent le-a raspuns Putin ,la asa propunere ;;Da vreti sa faceti moschee in Rusia ! Atunci si noi vrem sa facem la voi o bisrica ortodoxa ! Nu se poate ! Atnci nici la noi nu se poate , Victor Viorel ponta este ,,un belicos ,dupa cum foarte bine l-a caracterizat Domnul Basescu , Prin acesta iesirea ,prosteasca , cu jignirile la adresa Domnului Orban ,, a cazut ,a pierdut si mai mult in fata electoratului roman,.
   • Like 2
  • @ Luigi Cosma
   Cit de repede uita unii cine e acest individ...
   • Like 3
 • Corect,foarte bine punctat!!!!
  • Like 1
 • Dle Ponta ,ai devenit un nimeni,pe zi ce trece dai dovada de un mare infantilism politic,vai celor care te vor vota! Te

  -ai lipit de psd cu gandul de a fi inscris pe listele lor la parlamentare ca partiduletul tau nu va avea nici o sansa. Vei iesi pe usa din dos a istoriei!!!!
  • Like 0
 • Victor Ponta este cel mai incapabil si lichea politician,la gel ca Drac-Nea si ca toti din PSD.
  Cine dracu il tine pe Mickey Mouse asta in politica ?
  • Like 4


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult