Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Un nou protest anunțat în Piața Victoriei. „Mesajul nostru pentru Guvern: Mâinile jos de pe DNA!”

Un nou protest împotriva Guvernului este anunțat pentru duminică, începând cu ora 18:00, în Piața Victoriei.

„Mesajul nostru pentru Guvern: Mâinile jos de pe DNA! Nu vom tolera niciun fel de atingere adusă independenței justitiei și statului de drept! E timpul să plecați acasă. Ați primit voturile oamenilor ca să guvernați, nu ca să furați și să dați legi pentru infractori”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a organizatorilor protestului.

Organizatorii cer demisia guvernului Grindeanu, a președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea și a președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. 

Un alt motiv al protestului este legat de numirile politice din domeniul sănătății care „trebuie să înceteze”. 

Proteste au fost anunțate pe Facebook și în Cluj, Sibiu, Timișoara, Brașov și Galați.

Peste 1.000 de oameni au manifestat duminica trecută față de amendamentele la legea grațierii. Oamenii s-au adunat în Piața Victoriei și au plecat în marș spre Palatul Parlamentului. Sute de persoane au ieșit în stradă și în alte orașe din țară.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult