Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Un nou protest anunțat în Piața Victoriei. „Mesajul nostru pentru Guvern: Mâinile jos de pe DNA!”

Un nou protest împotriva Guvernului este anunțat pentru duminică, începând cu ora 18:00, în Piața Victoriei.

„Mesajul nostru pentru Guvern: Mâinile jos de pe DNA! Nu vom tolera niciun fel de atingere adusă independenței justitiei și statului de drept! E timpul să plecați acasă. Ați primit voturile oamenilor ca să guvernați, nu ca să furați și să dați legi pentru infractori”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a organizatorilor protestului.

Organizatorii cer demisia guvernului Grindeanu, a președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea și a președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. 

Un alt motiv al protestului este legat de numirile politice din domeniul sănătății care „trebuie să înceteze”. 

Proteste au fost anunțate pe Facebook și în Cluj, Sibiu, Timișoara, Brașov și Galați.

Peste 1.000 de oameni au manifestat duminica trecută față de amendamentele la legea grațierii. Oamenii s-au adunat în Piața Victoriei și au plecat în marș spre Palatul Parlamentului. Sute de persoane au ieșit în stradă și în alte orașe din țară.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult