Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Un nou record de îmbolnăviri: 1.119 cazuri noi de Covid în ultimele 24 de ore

Personal medical - Covid

Foto: Inquam Photos

Numărul infectărilor cu Covid în România ajunge la un nou record - 1.119 cazuri înregistrate de ieri până astăzi. 

În ultimele 24 de ore, 24 de oameni au murit din cauza coronavirusului, în timp ce numărul celori internați la terapie intensivă a crescut la 301. În total, în spitalele românești sunt internați 5.864 de pacienți cu SARS-Cov2.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.053.656 de teste. Dintre acestea 22.532 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 12.839 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 9.693 la cerere. De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 432 de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 24 iulie.

În urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 470 de persoane au fost reconfirmate ca având virusul.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Spectacol mediatic morbid și apocaliptic ! Miorița înțeleasă prost, jertfa Anei lui Manole înțeleasă și mai prost și asta din cauza celor care ne decid destinele și viețile, care nu au avut niciodată timpul să finalizeze citirea și înțelegerea până la final a celor două balade.

  Nu văd nici un ziarist să scrie despre faptul că decidenții politici nu întreprind nimic în sensul măririi substanțiale a numărului personalului medical deficitar, nu aud nicăieri de organizarea de cursuri rapide de calificare pentru infirmiere, brancardieri, asistente medicale, recalificare rapidă de medici în specialitățile cu resurse umane insuficiente cum sunt medicii de la terapie intensivă, recalificarea celor cu studii superioare în domeniul biologiei și biochimiei pentru a deservi centrele de testare.
  Totul se rezumă la furnizarea de știri bombă privind recordurile de infectări. de bolnavi din secțiile de terapie intensivă și a morților, precum și la aruncarea vinei asupra cetățenilor iresponsabili, vinovați că se îmbolnăvesc pentru că trebuie să meargă la muncă, pentru că trebuie să se aprovizioneze cu cele necesare traiului ( presa nu prezintă aceste posibile surse de infecție, presa este axată pe prezentarea petrecerilor și a slujbelor religioase ).

  Țara a fost transformată într-un mare spital de psihiatrie, populată cu oameni care trăiesc cu frica față de alți oameni, de oameni care au renunțat la orice speranță, lipsiți de orice orizont clar al finalității combaterii acestei boli ( acest virus este total diferit de alți viruși, organismul uman nu poate fi imunizat față de acest virus, un vaccin va fi scos pe piață la jumătatea anului viitor și oricum este aproape inutil, toate viitoarele doze sunt deja cumpărate, etc. ).
  • Like 1
  • @ Voicu Nicolae
   Valentin check icon
   Termenul de medic este unul generic. Nu poţi pune la terapie intensivă un stomatolog. Specialişti pe ATI sunt foarte puţini pentru că este o meserie dură. Mai mult, ideea de a lua medici cu arcanul va avea un impact dramatic: câţi părinţi îşi vor mai da copilul la medicină în aceste condiţii? Criza de personal medical va deveni dramatică în anii care vin.

   Frica oamenilor unii faţă de alţii este opera virusului. Lucrurile devin însă cu totul altele dacă le întoarcem în oglindă: ne e teamă de propria noastră viaţă, dar de viaţa altuia?

   Am putea trăi cu gândul că o potenţială infecţie asimptomatică - unii oameni au aflat că făcuseră o formă uşoară a bolii printr-un test - ar putea infecta un necunoscut care ar muri?

   Se pune problema dacă suntem oameni sau nu, dacă avem conştiinţă sau nu. Dacă avem, atunci purtăm mască, ne igienizăm cât putem, păstrăm distanţa socială.

   Dacă transformăm teama pentru propria noastră viaţă într-un dar pentru viaţa altuia, atunci lucrurile devin cu totul altfel.

   Să gândim egoist e animalic. Să gândim altruist e uman.
   • Like 1
 • Valentin check icon
  Spania şi Italia la un loc. O să fie un spectacol de-o să stea Europa-n coadă!
  • Like 1


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult