Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Un preot s-a dus acasă la mama judecătorului Cristi Danileț să o convingă să participe la referendum: „Dacă nu mergeți, homosexualii vă iau copiii”

Cristi Dănileț

Judecătorul Cristi Danileț a povestit pe pagina sa de Facebook cum un preot a mers acasă la mama lui pentru a o convinge să participe la referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie. Acesta a îndemnat-o pe femeie să se ducă să voteze la referendum, spunându-i că așa va împiedica cuplurile gay să adopte copii.

„Preotul, ieri, bate la ușă. Deschide mama. «Dacă nu mergeți la referendum, homosexualii vă iau copiii!» zice el și îi dă un pliant. Mama: „Băieții mei îs mari, sunt și însurați. Nu îi mai ia nimeni”. Am o mamă progresistă! S-a întâmplat pe bune.”, a povestit judecătorul.

Magistratul a mai adăugat, ca răspuns la un comentariu al unui utilizator, că în 2015, când se strângeau semnăturile pentru referendum, cineva a venit la mama sa la ușă și a îndemnat-o să semneze. „Atunci oamenii bisericii au spus, textual: «A spus părintele să semnați, că le trebuie la Parlament împotriva homosexualilor»”, a scris Cristi Danileț.

Guvernul a alocat printr-o hotărâre echivalentul a 35 milioane de euro pentru desfășurarea referendumului din 6-7 octombrie 2018 pe tema căsătoriei.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Hahahahahaa!
    Auzi, Cristi, fugi! :)))))
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult