Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Un puști de 15 ani a pus România pe harta internațională a kitesurfing-ului

Vlad C

Îl cheamă Vlad Caragața, iar săritura înregistrată de dispozitivul Woo, montat pe placă, a măsurat 24,5 de metri. Nu știu dacă aveți un termen de comparație ca să apreciați cei 24,5 metri, dar vă spun că un etaj de bloc are, în medie, 3 metri.

Este a treia cea mai înaltă săritură la categoria de până în 16 ani, la concursul internațional organizat de Woo Worlds, în perioada 16 sept -16 oct 2022.

S-a petrecut pe apa lacului de la Techirghiol, iar săritura a fost înregistrată când vântul sufla cu 50 de noduri la rafală.

L-am prins pe Vlad în Egipt, după o sesiune de șase ore pe apă. Cu ajutorul tatălui său, am reușit să obțin acest interviu tocmai pentru a-l cunoaște și voi mai bine pe adolescentul de 15 ani, intrat în liga mare a practicanților de kitesurf. 

Vlad practică de șase ani kitesurfing-ul și este considerat unul dintre românii cu șanse mari șanse la concursuri internaționale. 

Despre practicații de kitesurf de la malul mării și rolul lor în promovarea litoralului am scris de mai multe ori. Și ei pot avea un rol principal în extinderea sezonului.

Articol preluat de pe Funky Travel 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

RetuRO

Sunt pline rețelele sociale cu postări ale oamenilor care descriu că simt furie, frustrare, neputință, când văd deșeuri în Lacul Roșu sau lacul cu nuferi din Ipoteștii lui Eminescu, în stațiuni montane sau pe litoral. Le vedem peste tot - pe stradă, pe marginea drumurilor naționale, în tren, din tren, pe lângă calea ferată, în grădinile blocurilor, în gropile de gunoi de la marginea satelor, pe albiile pârâurilor și râurilor, în păduri.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ana Maria Bălan

În facultate, am avut o colegă mai mare pe care mereu am admirat-o: super deșteaptă, implicată, genul de persoană pe care ai dori-o în echipa ta de medici. Am revăzut-o în primul ei an de rezidențiat: epuizată, dezumanizată, cinică. (Foto: Ana Maria Bălan/ Facebook)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Elevă de liceu la examen

Dar dacă sărăcirea noastră este ceva ce am putea accepta, atentatul asupra valorilor și moralei ar trebui să fie acea limită pe care să nu o acceptăm. (Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos)

Citește mai mult