Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Un puști de 15 ani a pus România pe harta internațională a kitesurfing-ului

Vlad C

Îl cheamă Vlad Caragața, iar săritura înregistrată de dispozitivul Woo, montat pe placă, a măsurat 24,5 de metri. Nu știu dacă aveți un termen de comparație ca să apreciați cei 24,5 metri, dar vă spun că un etaj de bloc are, în medie, 3 metri.

Este a treia cea mai înaltă săritură la categoria de până în 16 ani, la concursul internațional organizat de Woo Worlds, în perioada 16 sept -16 oct 2022.

S-a petrecut pe apa lacului de la Techirghiol, iar săritura a fost înregistrată când vântul sufla cu 50 de noduri la rafală.

L-am prins pe Vlad în Egipt, după o sesiune de șase ore pe apă. Cu ajutorul tatălui său, am reușit să obțin acest interviu tocmai pentru a-l cunoaște și voi mai bine pe adolescentul de 15 ani, intrat în liga mare a practicanților de kitesurf. 

Vlad practică de șase ani kitesurfing-ul și este considerat unul dintre românii cu șanse mari șanse la concursuri internaționale. 

Despre practicații de kitesurf de la malul mării și rolul lor în promovarea litoralului am scris de mai multe ori. Și ei pot avea un rol principal în extinderea sezonului.

Articol preluat de pe Funky Travel 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult