Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Un spectacol îngrozitor, ordonat și condus de un ticălos, susținut de câteva zeci de mii de creiere lobotomizate

V Putin pe scena

Foto Getty Images

La ce se întâmplă acum la Moscova, mai putem spera ca poporul rus să se revolte împotriva regimului totalitar Putin? Osanale aduse conducătorului iubit pe un stadion, unde artiștii de pe scenă poartă însemnul „Z" care întruchipează mașinăria de ucis, „operațiunea" de decimare a oamenilor nevinovați, de punere la pământ a tot ce înseamnă istorie și tradiție ucraineană.

Un spectacol îngrozitor, ordonat și condus de un ticălos, susținut de câteva zeci de mii de creiere lobotomizate. Oameni aduși să zâmbească la camere, să prezinte occidentului cât de bine se trăiește în Rusia, ce armonie plutește în aer. Mă întreb totuși dacă mulți realizează ce li se întâmplă, dar le este teamă, sau mai grav, trăiesc o altă realitate și chiar cred în acest tătuc, urmându-l și-n groapă.

Îl privesc în același timp pe acest scelerat urcat pe scenă și nu văd nicio urmă de vinovăție pe chipul său - e plin de vitalitate sau poate doar școala KGB-istă, al cărei produs este, îi acoperă orice grimasă care ar naște oarece interpretări. Am crezut că omenirea a evoluat și nu pot fi acceptate, cel puțin în Europa, asemenea practici nenorocite ce țin de timpuri îndepărtate.

Dar nu, comunismul n-a murit și devine, din nou, extrem de periculos.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Eu cred ca natiunile , timpurile si fatarnicia oamenilor destoinici (somnul ratiunii naste monstri) , au creeat dictatori.
  Eu nu cred in teoria dictatorului manipulator care creeaza mase spalate pe creier. Eu cred ca sunt oameni buni , oameni rai si imbecili care in dictaturi sunt utili si in democratie sunt periculosi. Cu multe nuante . Toti purtam o mostenire spirituala si avem parte de o educatie care ne modeleaza. O parte din noi poate rupe acest lant trofic pe cand alta parte este manata prin viata de mostenirea mentionata.
  Ca dovada ,sa ne uitam in ograda noastra dupa 30 de ani de democratie avem multi oameni care stiu sa citeasca dar nu pricep nimic, oameni pe care nimic nu-i va schimba din stadiul de confuzie in care traiesc. Mai mult traind in America , vad in jurul meu romani care traiesc in democratie de zeci de ani si nu s-au schimbat deloc. Le intri in case si in loc sa auzi CNN sau Fox , TV-ul duduie pe A3 sau RTV. Ei sunt in permanenta nefericiti , nostalgici si percuteaza la toate mizeriile de la TV. Despre astia nu poti sa spui ca traiesc intr-un univers concentrationar sau ca nu au access la informatie.
  Cand ii intrebi de ce nu se intorc in Romania unde pot trai ca niste boieri cu ce au agonisit , se uita la tine cu niste ochi de vitei fara sa poata sa-ti raspunda.
  Oamenii astia aleg A3 , aleg RTV, aleg PSD , aleg Dragnea sau Ciolacu si il venereaza pe Putin. Pentru ei tot ce are putere de adevar este cel care stie sa le

  Deci poporul rus este foarte vinovat de ceea se intampla in Ucraina. Cum si democratiile vestice trebuie sa inteleaga ca scopul nu scuza mijloacele si sa termine cu dubla masura. Am discutat cu oameni care din nefericire se uita ingaduitor la ce face Putin . Si pot sa spun ca multi au niste argumente pe care imi este greu sa le combat.
  a) Ucrainienii nu s-au comportat bine cu minoritatile
  b) Crimeea a fost parte a Rusiei sau subiect de lupte intre rusi si turci , nu au avut treaba cu Ucraina sau istoria Ucrainei ( asumand ca vorbim de Kievan Rus)
  c) Daca in Iugoslavia a fost acceptata spargerea federatiei si revenirea la vechile identitati statale , de ce este gresit in Ucraina acest razboi ?

  Raspunsul meu este foarte simplu , n-ar fi trebuit mers la razboi in nici unul dintre cele doua cazuri.

  Nimic nu justifica crimele pe care le face Putin , dar occidentul trebuie sa invete ca democratia are doua sensuri si adevarul este numai unul.
  Toti acesti oameni debusolati care-l tin pe Putin la putere , sunt influentati la fel de tare de miniciunile lui Putin ca si de falsitatea si cinismului occidentului din multe momente.

  • Like 0
 • Le-o fi zis cineva amaratilor alora ca geaca purtata de supremul conducator are o valoare de catalog de 12.000 euro?
  Si nu pretul e problema, omul e liber sa cumpere ce vrea cu banii lui.... ci ca e un produs al capitalismului pe care il infiereaza cu "manie proletara"...
  https://stirileprotv.ro/stiri/international/patronul-companiei-loro-piana-rusinati-de-faptul-ca-geaca-noastra-de-12-000-de-euro-a-fost-purtata-de-putin.html
  • Like 3
 • Nume check icon
  1. Rusii nu se vor ridica impotriva lui Putin. El poate fi dat jos numai de camarila lui
  2. Mujicul rus chiar aproba actiunile lui Putin care chipurile de arata superioritatea natiei ruse asupra celorlalate popoare. Chiar daca nu se spune nimic rusii sunt unul dintre cela mai rasiste popoare din lume, vine din trecutul sovietic in care ei ii asupreau pe toti.
  3. Nu este vorba de comunism. Este chiar mai rau. Este vorba de capitalism salbatic condus de scelerati care au ca scopuri banii si asuprirea celorlalti.
  • Like 3
 • Acesta nu este un articol este o lozinca!
  • Like 0
  • @ Serban Polli
   check icon
   Bine mă, scrie-l fix așa pe o pancartă și ieși cu ea în centrul orașului tău! Să vedem cîti nu rid de tine...
   • Like 1
  • @ Serban Polli
   Gandalf check icon
   Uite unde ne fu „grămăticul” care, în marea lui mărinimie, ne-a deschis ochii și ne-a destupat mințile noastre îmbâcsite de occidentalism...
   Oare nu te doare capul (ori mintea) de atâta gândire profundă? Oare nu ai făcut riduri de concentrare de la efortul mental susținut?
   Dacă ai lua o pauză, cam de vreo 7 (șapte) anișori, folosită bine, pentru odihna celulelor cerebrale, cred că ai putea reveni, întremat, să ne mai luminezi cu aforismele tale abisale!
   • Like 2
 • Îmi pare rău, articolul (mult spus) nu aduce nimic nou față de ce știam deja cu toții. Mă opresc aici.
  • Like 0
  • @ Zeno Marin
   Chiar așa, oare de ce mai învață copiii teorema lui Pitagora la școală? Că și aia e veche de când lumea și nu ne spune nimic nou, așa era și pe vremea străbunicilor.
   • Like 2


Îți recomandăm