Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Unde era ministrul Transporturilor, Lucian Bode, pe 30 decembrie: Am stat 7 ore în trafic de la Bucureşti la Braşov

Lucian Bode

Foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, spune că parteneriatul public-privat nu reprezintă „soluția corectă” pentru construirea autostrăzii Comarnic-Brașov, iar finanțarea ar trebui făcută de la bugetul de stat. 

„Una dintre soluții, pe care premierul a anunțat-o public, este cea a asumării pe buget multianual a acestui obiectiv, vorbim de aproximativ un miliard de euro, 200 - 300 de milioane de euro pe an își permite România”, a declarat marți Bode, la Radio România Actualități

Până la finalizarea autostrăzii însă, românii ar putea circula pe câteva rute ocolitoare care să scurteze timpul petrecut în trafic, în drum spre Brașov, a continuat Ministrul Transporturilor. Acesta a adăugat că el însuși a stat cu orele, înainte de Revelion, în ambuteiajul de pe Valea Prahovei.

„Am stat și eu 7 ore în trafic de la București la Brașov, pe 30 decembrie. Știu ce sentimente trăiesc românii care stau pe acest sector 7-8 ore. De aceea, cred că drumul județean Câmpina-Valea Doftanei limită cu Brașov -Săcele, 61 de kilometri, poate fi reabilitat printr-o intervenție a statului cu finanțare de la Ministerul Dezvoltării și avem o variantă alternativă. De asemenea, la Sinaia avem un drum paralel cu drumul național identificat de autoritățile locale și putem să îl reabilităm și salvăm câțiva kilometri. 

În zona Azuga am identificat un drum forestier care poate fi folosit ca rută alternativă, iar cele două variante ocolitoare, Comarnic și Bușteni, ele sunt deja prinse în Masterplan pe fonduri europene și pot fi gata înainte de autostradă. Construirea unor variante ocolitoare Comarnic și Bușteni ar rezolva problema aglomerației și a gâtuirii traficului în zona respectivă”, a afirmat Bode.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Sa puna taxa de drum pe Comarnic-Brasov egala cu valoarea biletului de tren Bucuresti -Brasov si se rezolva!
  • Like 0
 • Nume check icon
  Oricum de sarbatori nu o sa se faca mai putin de trei ore pentru ca sunt foarte mult masini, iar iesirile si intrarile o sa fie in permanenta blocate.
  Cine crede ca si cu "capatul de autostrada" Comarnic - Brasov o sa se faca o ora de la Bucuresti la Brasov cred ca este mai mult decat optimist.
  Oricum scopul prinicipal al acestei autostrazi este in primul rand economic ca sa mai decongestionam centralizarea economica in jurul Bucurestiului si Ploiestului, si dupa aceea turistic.
  • Like 0


Îți recomandăm

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult

RetuRO

Sunt pline rețelele sociale cu postări ale oamenilor care descriu că simt furie, frustrare, neputință, când văd deșeuri în Lacul Roșu sau lacul cu nuferi din Ipoteștii lui Eminescu, în stațiuni montane sau pe litoral. Le vedem peste tot - pe stradă, pe marginea drumurilor naționale, în tren, din tren, pe lângă calea ferată, în grădinile blocurilor, în gropile de gunoi de la marginea satelor, pe albiile pârâurilor și râurilor, în păduri.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ana Maria Bălan

În facultate, am avut o colegă mai mare pe care mereu am admirat-o: super deșteaptă, implicată, genul de persoană pe care ai dori-o în echipa ta de medici. Am revăzut-o în primul ei an de rezidențiat: epuizată, dezumanizată, cinică. (Foto: Ana Maria Bălan/ Facebook)

Citește mai mult