Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

UNDERCLOUD. Cred ceea ce e de necrezut, că arta și cultura românească contemporană au vitalitatea și rafinamentul de care avem nevoie

Alexa Visarion

Credit foto: Bogdan Botofei

UNDERCLOUD… Ce este acest festival?

O minune, o minune dăruită privirii, pentru ca aceasta să înțeleagă,… să pătrundă în densitate și astfel, să cuprindă viața și ecourile ei știute și neștiute. Este magia întâlnirii generațiilor, un loc binecuvântat prin bucurie, dialog între suflet, gând și minte care deschide o Cale Lactee de semnificații pentru a pătrunde teatrul aici lângă noi, pe pământ în Calea Griviței.

Chris Simion-Mercurian dă lumină gândurilor pentru ca ele să-și întărească consistența și subtilitatea și astfel să susțină construcția unui vis, proiect unic în timpurile noastre, teatru liber, privat și independent Grivița 53, centru de spiritualitate care civilizează cartierul, orașul, țara și trece prin noblețe poetica teatrului în circuit european.

Copii și tineri îndrăgostiți de ceea ce arta teatrului propune în călăuzirea lui inedită și surprinzătoare se întâlnesc cu artiști din diferite familii ale reprezentării și comunicării vizuale, care la rândul lor sunt îndrăgostiți cu patima înțelepciunii de puritatea și prospețimea celor care vor să se nască și să trăiască întâlnirea magică cu mediul artistic.

Această ediție aniversară, a 15-a, susținută de Chris, mărturisește adevăruri înalte despre misterioasa călătorie umană, despre răspântiile de suferință și nădejde cu care a fost botezat omul.

Sunt implicat cu adâncime evlavioasă în această cuprindere pe diferite niveluri de însemnătate a festivalului UNDERCLOUD și vreau să depun mărturie că acest ceremonial artistic înseninează deopotrivă trăirile sănătoase, dar și pe cele amenințate de mediocrizarea din jurul nostru. UNDERCLOUD e viu și cheamă viața spre însemnătatea ei! Orizontul acestui festival este speranță! 

Nu poți să nu fii tânăr, nu poți să fii întunecat, nu poți să deznădăjduiești atunci când intri în miezul fierbinte al artei, care te implică în înțelegerea întelegerii prin comunicare teatrală.

Respir pentru a treia oară aerul acestui festival și împrospătat cu biruința speranței, cred ceea ce e de necrezut, că arta și cultura românească contemporană au vitalitatea și rafinamentul de care avem nevoie acum mai mult ca oricând.

Minunea UNDERCLOUD nu are sfârșit…. Dar acest lucru depinde de noi toți.

*Undercloud 15, festival de teatru independent (de orice), între 13-19 iunie, pe Calea Griviței. Detalii despre program pe www.undercloud.ro

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult