Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

UNDERCLOUD. Cred ceea ce e de necrezut, că arta și cultura românească contemporană au vitalitatea și rafinamentul de care avem nevoie

Alexa Visarion

Credit foto: Bogdan Botofei

UNDERCLOUD… Ce este acest festival?

O minune, o minune dăruită privirii, pentru ca aceasta să înțeleagă,… să pătrundă în densitate și astfel, să cuprindă viața și ecourile ei știute și neștiute. Este magia întâlnirii generațiilor, un loc binecuvântat prin bucurie, dialog între suflet, gând și minte care deschide o Cale Lactee de semnificații pentru a pătrunde teatrul aici lângă noi, pe pământ în Calea Griviței.

Chris Simion-Mercurian dă lumină gândurilor pentru ca ele să-și întărească consistența și subtilitatea și astfel să susțină construcția unui vis, proiect unic în timpurile noastre, teatru liber, privat și independent Grivița 53, centru de spiritualitate care civilizează cartierul, orașul, țara și trece prin noblețe poetica teatrului în circuit european.

Copii și tineri îndrăgostiți de ceea ce arta teatrului propune în călăuzirea lui inedită și surprinzătoare se întâlnesc cu artiști din diferite familii ale reprezentării și comunicării vizuale, care la rândul lor sunt îndrăgostiți cu patima înțelepciunii de puritatea și prospețimea celor care vor să se nască și să trăiască întâlnirea magică cu mediul artistic.

Această ediție aniversară, a 15-a, susținută de Chris, mărturisește adevăruri înalte despre misterioasa călătorie umană, despre răspântiile de suferință și nădejde cu care a fost botezat omul.

Sunt implicat cu adâncime evlavioasă în această cuprindere pe diferite niveluri de însemnătate a festivalului UNDERCLOUD și vreau să depun mărturie că acest ceremonial artistic înseninează deopotrivă trăirile sănătoase, dar și pe cele amenințate de mediocrizarea din jurul nostru. UNDERCLOUD e viu și cheamă viața spre însemnătatea ei! Orizontul acestui festival este speranță! 

Nu poți să nu fii tânăr, nu poți să fii întunecat, nu poți să deznădăjduiești atunci când intri în miezul fierbinte al artei, care te implică în înțelegerea întelegerii prin comunicare teatrală.

Respir pentru a treia oară aerul acestui festival și împrospătat cu biruința speranței, cred ceea ce e de necrezut, că arta și cultura românească contemporană au vitalitatea și rafinamentul de care avem nevoie acum mai mult ca oricând.

Minunea UNDERCLOUD nu are sfârșit…. Dar acest lucru depinde de noi toți.

*Undercloud 15, festival de teatru independent (de orice), între 13-19 iunie, pe Calea Griviței. Detalii despre program pe www.undercloud.ro

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult