Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

UNDERCLOUD. Cred ceea ce e de necrezut, că arta și cultura românească contemporană au vitalitatea și rafinamentul de care avem nevoie

Alexa Visarion

Credit foto: Bogdan Botofei

UNDERCLOUD… Ce este acest festival?

O minune, o minune dăruită privirii, pentru ca aceasta să înțeleagă,… să pătrundă în densitate și astfel, să cuprindă viața și ecourile ei știute și neștiute. Este magia întâlnirii generațiilor, un loc binecuvântat prin bucurie, dialog între suflet, gând și minte care deschide o Cale Lactee de semnificații pentru a pătrunde teatrul aici lângă noi, pe pământ în Calea Griviței.

Chris Simion-Mercurian dă lumină gândurilor pentru ca ele să-și întărească consistența și subtilitatea și astfel să susțină construcția unui vis, proiect unic în timpurile noastre, teatru liber, privat și independent Grivița 53, centru de spiritualitate care civilizează cartierul, orașul, țara și trece prin noblețe poetica teatrului în circuit european.

Copii și tineri îndrăgostiți de ceea ce arta teatrului propune în călăuzirea lui inedită și surprinzătoare se întâlnesc cu artiști din diferite familii ale reprezentării și comunicării vizuale, care la rândul lor sunt îndrăgostiți cu patima înțelepciunii de puritatea și prospețimea celor care vor să se nască și să trăiască întâlnirea magică cu mediul artistic.

Această ediție aniversară, a 15-a, susținută de Chris, mărturisește adevăruri înalte despre misterioasa călătorie umană, despre răspântiile de suferință și nădejde cu care a fost botezat omul.

Sunt implicat cu adâncime evlavioasă în această cuprindere pe diferite niveluri de însemnătate a festivalului UNDERCLOUD și vreau să depun mărturie că acest ceremonial artistic înseninează deopotrivă trăirile sănătoase, dar și pe cele amenințate de mediocrizarea din jurul nostru. UNDERCLOUD e viu și cheamă viața spre însemnătatea ei! Orizontul acestui festival este speranță! 

Nu poți să nu fii tânăr, nu poți să fii întunecat, nu poți să deznădăjduiești atunci când intri în miezul fierbinte al artei, care te implică în înțelegerea întelegerii prin comunicare teatrală.

Respir pentru a treia oară aerul acestui festival și împrospătat cu biruința speranței, cred ceea ce e de necrezut, că arta și cultura românească contemporană au vitalitatea și rafinamentul de care avem nevoie acum mai mult ca oricând.

Minunea UNDERCLOUD nu are sfârșit…. Dar acest lucru depinde de noi toți.

*Undercloud 15, festival de teatru independent (de orice), între 13-19 iunie, pe Calea Griviței. Detalii despre program pe www.undercloud.ro

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult