Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

UNDERCLOUD. Cred ceea ce e de necrezut, că arta și cultura românească contemporană au vitalitatea și rafinamentul de care avem nevoie

Alexa Visarion

Credit foto: Bogdan Botofei

UNDERCLOUD… Ce este acest festival?

O minune, o minune dăruită privirii, pentru ca aceasta să înțeleagă,… să pătrundă în densitate și astfel, să cuprindă viața și ecourile ei știute și neștiute. Este magia întâlnirii generațiilor, un loc binecuvântat prin bucurie, dialog între suflet, gând și minte care deschide o Cale Lactee de semnificații pentru a pătrunde teatrul aici lângă noi, pe pământ în Calea Griviței.

Chris Simion-Mercurian dă lumină gândurilor pentru ca ele să-și întărească consistența și subtilitatea și astfel să susțină construcția unui vis, proiect unic în timpurile noastre, teatru liber, privat și independent Grivița 53, centru de spiritualitate care civilizează cartierul, orașul, țara și trece prin noblețe poetica teatrului în circuit european.

Copii și tineri îndrăgostiți de ceea ce arta teatrului propune în călăuzirea lui inedită și surprinzătoare se întâlnesc cu artiști din diferite familii ale reprezentării și comunicării vizuale, care la rândul lor sunt îndrăgostiți cu patima înțelepciunii de puritatea și prospețimea celor care vor să se nască și să trăiască întâlnirea magică cu mediul artistic.

Această ediție aniversară, a 15-a, susținută de Chris, mărturisește adevăruri înalte despre misterioasa călătorie umană, despre răspântiile de suferință și nădejde cu care a fost botezat omul.

Sunt implicat cu adâncime evlavioasă în această cuprindere pe diferite niveluri de însemnătate a festivalului UNDERCLOUD și vreau să depun mărturie că acest ceremonial artistic înseninează deopotrivă trăirile sănătoase, dar și pe cele amenințate de mediocrizarea din jurul nostru. UNDERCLOUD e viu și cheamă viața spre însemnătatea ei! Orizontul acestui festival este speranță! 

Nu poți să nu fii tânăr, nu poți să fii întunecat, nu poți să deznădăjduiești atunci când intri în miezul fierbinte al artei, care te implică în înțelegerea întelegerii prin comunicare teatrală.

Respir pentru a treia oară aerul acestui festival și împrospătat cu biruința speranței, cred ceea ce e de necrezut, că arta și cultura românească contemporană au vitalitatea și rafinamentul de care avem nevoie acum mai mult ca oricând.

Minunea UNDERCLOUD nu are sfârșit…. Dar acest lucru depinde de noi toți.

*Undercloud 15, festival de teatru independent (de orice), între 13-19 iunie, pe Calea Griviței. Detalii despre program pe www.undercloud.ro

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult