Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

UNFINISHED 2024: Concert cu Awa Ly, DJ set cu Andi Moisescu, povești de dragoste narate de Dana Rogoz și discuții cu futurologul Jason Silva, în prima zi a festivalului

unfinished 2024

Un concert cu artista Awa Ly, un DJ set cu Andi Moisescu, de povești de dragoste narate de Dana Rogoz și prezentate de editorul Modern Love, Daniel Jones, și conversații și prezentări susținute de futurologul filosof Jason Silva, artista multisenzorială Grace Boyle și designerul de experiențe Monika Jiang au putut fi urmărite în prima zi a UNFINISHED, primul festival multidisciplinar din România.  În plus, cei 3141 de oameni acceptați la cea de a noua ediție a festivalului care are loc în perioada 27-29 septembrie au luat cina împreună, au interacționat cu instalații emersive, s-au bucurat de o zonă no-phone și un corner pentru familie.

Prin natura sa multidisciplinară, festivalul abordează tema ediției - PRAXIS - prin diferite lentile și formate unice, de la plimbări urbanistice pe străzile Bucureștiului și sesiuni de lectură, până la ateliere de vopsire arhaică a materialelor, degustări de pâine și instalații ce chestionează relația dintre inteligența artificială și cea botanică, se arată într-un comunicat transmis de organizatori..

Evenimentul are loc în House of Ideas (str. Dionisie Lupu nr. 46), grădina sa de 4000 de metri pătrați și sera de patrimoniu din incinta ei.

Câteva dintre momentele actualei ediții:

#TALKS - Arhitectul vizionar Marko Brajovic (BR) va susține o prezentare despre interacțiunea dintre natură, tehnologie și designul centrat pe om, în timp ce designerul de experiențe Monika Jiang (GER) și designerul digital Lauren Celenza (US) vor purta o conversație despre singurătate și puterea comunităților. În plus, comunitatea UNFINISHED va putea participa la un dialog captivant între frații Alin și Tibi Ușeriu (RO) ce va aborda subiecte precum reziliența, evoluția personală și experiențele lor comune de pe Via Transilvanica.

#INSTALLATIONS - Instalația artistei Grace Boyle (UK), născută din intersecția dintre biologie și tehnologie, va pune întrebări despre diferențele și asemănările dintre inteligența verde și AI. În seră, designerul Adelina Toma (RO) va dezvălui o instalație permanentă realizată din materiale vopsite cu tehnici arhaice și culori naturale, cu scopul de a reconecta audiența cu practicile sustenabile. Iar în House of Ideas, participanții vor putea interacționa cu o instalație ce pune în lumină cel mai transformativ traseu de hiking - Via Transilvanica.

#PERFORMANCES - Comunitatea UNFINISHED se va putea bucura de concerte, lecturi publice și DJ seturi. Ca în fiecare an, editorul Modern Love, Daniel Jones (US), alături de actrița Dana Rogoz (RO) și Ana Ularu (RO), va da viață poveștilor de iubire scrise de membri ai comunității UNFINISHED. In plus, artista Sanda Weigl (RO, GER, US), acompaniată de Shoko Nagai (JPN, USA) și Bradley Jones (USA), va susține un concert memorabil cu note de folk, jazz și …muzică tradițional românească.

#TASTE - Participanții vor avea șansa să-și încânte papilele gustative cu o degustare de pâine artizanală cu somelierul Lara Schutz (RO), o explorare a vinurilor românești cu Costi Drăgan (RO), dar și prin ceremonii cu cacao sau ceai. În plus, în fiecare zi, dimineața, la prânz și seara, comunitatea va servi masa împreună în sera de patrimoniu din curtea casei House of Ideas.

#WELLBEING - Pentru cei în căutarea stării de bine, Avisek Majumdar (IN, RO) va conduce sesiuni de yoga, în timp ce atelierele de vindecare prin sunet și vibrație cu Zeyla Tomlyn (RO, GER) promit o experiență meditativă.

#EXPERIENCES - Experiențele sunt parte importantă a festivalului UNFINISHED, iar comunitatea se va putea bucura de o varietate mare, fie că e vorba de walkshop-ul urbanistului Lior Steinberg (NL, IL) - o explorare ghidată a Bucureștiului în căutarea de design centrat pe om, o sesiune de scriere creativă cu editorii Daniel Jones (US) și Nicoleta Rădăcină (RO) sau de un atelier de cartografiere a grădinii Casei Universitarilor coordonat de peisagistul Nicolas Triboi (RO), se mai arată în comunicatul transmis de organizatori.


Cum poți participa la UNFINISHED

Locurile pentru ediția de anul acesta au fost epuizate. Unica modalitate de acces în festival este prin completarea unei aplicații, urmată de un proces de selecție realizat de organizatorii. Cea de-a zecea ediție va avea loc în 2025, în intervalul 26-28 septembrie. Din comunitatea UNFINISHED fac parte peste 20.000 de oameni, din peste 70 de țări, iar ceea ce îi unește este curiozitatea, capacitatea de a asculta opinii diferite venite de la oameni din domenii diverse și de a genera idei inovatoare prin dialog și schimb de know how, au anunțat organizatorii.

Festivalul UNFINISHED se desfășoară sub înaltul patronaj al Parlamentului European și este organizat de Fundația EIDOS în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti.

Întreg programul festivalului: https://unfinished.ro/program/ iar mai multe detalii pot fi găsite pe paginile de social media ale evenimentului.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult