Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

UNFINISHED a deschis înscrierile la cea de-a opta ediție a festivalului și acceptă doar 3.141 de participanți

Unfinished 2023

UNFINISHED, festivalul multidisciplinar ce are loc în România și unde plătești cu timp pentru a participa, reușește să adune anual, încă din 2016, mii de oameni din întreaga lume. Din Brazilia până în Italia, și din Franța până în USA, această comunitate vibrantă, atent selecționată, de peste 20.000 de oameni din 71 de țări, se adună cu un singur scop: să evolueze, să învețe și să experimenteze împreună linia extrem de fină dintre discipline.

Ca în fiecare an, participarea la festival costă timp și implicare. Unica modalitate de a avea acces în comunitatea UNFINISHED este prin completarea unei aplicații, în care cei interesați trebuie să povestească despre ei înșiși, despre valorile și motivația lor și despre ce aduc în festival cu prezența lor. Înscrierile s-au deschis pe website-ul www.unfinished.ro și vor fi acceptați să participe la această ediție doar 3141 de participanți, au anunțat organizatorii.

Evenimentul va avea loc între 22 și 24 septembrie și se va desfășura în House of ideas (Casa Universitarilor, Dionisie Lupu 46) și în grădina sa din București.

„Valoarea timpului este neprețuită pentru noi. Este cea mai valoroasă monedă și cred că nu există un schimb mai echitabil decât ăsta. Credem adesea ca avem timp pentru foarte multe, mai ales atunci când suntem tineri, însă la un moment dat ne dăm seama că timpul zboară extrem de repede și realizăm că mai bine am fi „cheltuit” mai mult timp pentru acele experiențe care ne-ar fi putut transforma viața. Noi investim timp și dedicare an de an pentru a crea pentru comunitatea noastră experiențe memorabile, iar la schimb cerem exact același lucru: timpul pe care îl cheltuiești pentru a răspunde întrebărilor noastre și mai apoi, dacă ești acceptat, timp ca să explorezi UNFINISHED. Ne așteptăm să se înscrie zeci de mii de oameni, ca în fiecare an, din care vom accepta doar 3141 persoane. Este modul nostru de a ne asigura că avem o comunitate de oameni incredibili, open minded și diverși în jurul ideii de UNFINISHED”, a declarat Cristian Movilă, fondatorul festivalului UNFINISHED.

Ce se întâmplă în UNFINISHED 2023

Într-o grădină urbană de 4000 de mp, o seră istorică și o casă de patrimoniu de 151 de ani, comunitatea UNFINISHED va putea explora EXPERIENȚE unice - workshop-uri, ateliere, experimente sociale - CONVERSAȚII interactive, MOMENTE ARTISTICE autentice - concerte, DJ seturi, dans, teatru - INSTALAȚII imersive create de artiști locali și internaționali, momente de WELLNESS - yoga, mindfulness, fitness - și mult așteptatele sesiuni de conectare TASTE - celebrele reuniuni în jurul mesei, degustări de vin, conversații în jurul focului, se arată într-un comunicat transmis de organizatori.

Cine vine în UNFINISHED 2023

Pe lângă speakerii deja anunțați ce vor explora tema SILENCE din perspectiva disciplinei lor, se numără și Daniel Jones (US), editorul celebrei rubrici Modern Love din cotidianul The New York Times ce revine în festival pentru al treilea an, artistul grafic Anthony Burrill (UK) ale cărui lucrări sunt expuse în V&A and The Design Museum în Londra, The Cooper-Hewitt în New York și în multe alte galerii din întreaga lume, fotograful brazilian João Paulo Barbosa (BR) a cărui muncă gravitează în jurul influenței antropocenului asupra zonelor reci ale lumii realizând 27 de expediții în Antarctica, Himalaya și Anzi, Lauren Celenza (US), designer și scriitor ce a gestionat proiecte globale de design pentru Google Maps, The World Resources Institute și The Gates Foundation și antreprenorul Daniel Butucel (RO), pasionat de natură și dezvoltare sustenabilă, ceea ce în sectorul lui înseamnă clădiri neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult