Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

UNFINISHED a deschis înscrierile la cea de-a opta ediție a festivalului și acceptă doar 3.141 de participanți

Unfinished 2023

UNFINISHED, festivalul multidisciplinar ce are loc în România și unde plătești cu timp pentru a participa, reușește să adune anual, încă din 2016, mii de oameni din întreaga lume. Din Brazilia până în Italia, și din Franța până în USA, această comunitate vibrantă, atent selecționată, de peste 20.000 de oameni din 71 de țări, se adună cu un singur scop: să evolueze, să învețe și să experimenteze împreună linia extrem de fină dintre discipline.

Ca în fiecare an, participarea la festival costă timp și implicare. Unica modalitate de a avea acces în comunitatea UNFINISHED este prin completarea unei aplicații, în care cei interesați trebuie să povestească despre ei înșiși, despre valorile și motivația lor și despre ce aduc în festival cu prezența lor. Înscrierile s-au deschis pe website-ul www.unfinished.ro și vor fi acceptați să participe la această ediție doar 3141 de participanți, au anunțat organizatorii.

Evenimentul va avea loc între 22 și 24 septembrie și se va desfășura în House of ideas (Casa Universitarilor, Dionisie Lupu 46) și în grădina sa din București.

„Valoarea timpului este neprețuită pentru noi. Este cea mai valoroasă monedă și cred că nu există un schimb mai echitabil decât ăsta. Credem adesea ca avem timp pentru foarte multe, mai ales atunci când suntem tineri, însă la un moment dat ne dăm seama că timpul zboară extrem de repede și realizăm că mai bine am fi „cheltuit” mai mult timp pentru acele experiențe care ne-ar fi putut transforma viața. Noi investim timp și dedicare an de an pentru a crea pentru comunitatea noastră experiențe memorabile, iar la schimb cerem exact același lucru: timpul pe care îl cheltuiești pentru a răspunde întrebărilor noastre și mai apoi, dacă ești acceptat, timp ca să explorezi UNFINISHED. Ne așteptăm să se înscrie zeci de mii de oameni, ca în fiecare an, din care vom accepta doar 3141 persoane. Este modul nostru de a ne asigura că avem o comunitate de oameni incredibili, open minded și diverși în jurul ideii de UNFINISHED”, a declarat Cristian Movilă, fondatorul festivalului UNFINISHED.

Ce se întâmplă în UNFINISHED 2023

Într-o grădină urbană de 4000 de mp, o seră istorică și o casă de patrimoniu de 151 de ani, comunitatea UNFINISHED va putea explora EXPERIENȚE unice - workshop-uri, ateliere, experimente sociale - CONVERSAȚII interactive, MOMENTE ARTISTICE autentice - concerte, DJ seturi, dans, teatru - INSTALAȚII imersive create de artiști locali și internaționali, momente de WELLNESS - yoga, mindfulness, fitness - și mult așteptatele sesiuni de conectare TASTE - celebrele reuniuni în jurul mesei, degustări de vin, conversații în jurul focului, se arată într-un comunicat transmis de organizatori.

Cine vine în UNFINISHED 2023

Pe lângă speakerii deja anunțați ce vor explora tema SILENCE din perspectiva disciplinei lor, se numără și Daniel Jones (US), editorul celebrei rubrici Modern Love din cotidianul The New York Times ce revine în festival pentru al treilea an, artistul grafic Anthony Burrill (UK) ale cărui lucrări sunt expuse în V&A and The Design Museum în Londra, The Cooper-Hewitt în New York și în multe alte galerii din întreaga lume, fotograful brazilian João Paulo Barbosa (BR) a cărui muncă gravitează în jurul influenței antropocenului asupra zonelor reci ale lumii realizând 27 de expediții în Antarctica, Himalaya și Anzi, Lauren Celenza (US), designer și scriitor ce a gestionat proiecte globale de design pentru Google Maps, The World Resources Institute și The Gates Foundation și antreprenorul Daniel Butucel (RO), pasionat de natură și dezvoltare sustenabilă, ceea ce în sectorul lui înseamnă clădiri neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult