Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Uniunea Europeană blochează exportul de vaccinuri AstraZeneca către Australia

vaccin AstraZeneca

Foto: Bruno Bebert / Bestimage / Profimedia

Uniunea Europeană și guvernul italian au interzis exporturile de vaccinuri anticovid AstraZeneca destinate Australiei, după ce producătorul de medicamente nu a reușit să livreze dozele pe care le-a promis Europei, notează Deutsche Welle, care citează surse Associated Press.

Sursele au declarat că AstraZeneca ar fi solicitat autorizarea din partea guvernului italian pentru a exporta aproximativ 250.000 de doze din fabrica sa din Anagni, aproape de Roma. Italia ar fi refuzat, iar Comisia Europeană a susținut decizia Italiei.

Potrivit Associated Press, un oficial al UE, care a cerut să rămână anonim, a confirmat informația despre blocarea exporturilor de vaccinuri care a apărut pentru prima dată în Financial Times.

Este pentru prima dată când UE a folosit interdicția de export a vaccinului anticovid.

UE a pus la punct, în urmă cu o lună, un sistem de control al exporturilor, pe fondul penuriei de doze de vaccin în primele etape ale campaniei de vaccinare, care a început la sfârșitul lunii decembrie.

Premierul italian Mario Draghi, care a preluat mandatul luna trecută, a declarat recent liderilor europeni că Uniunea Europeană trebuie să accelereze vaccinările și să ia măsuri împotriva companiilor farmaceutice care nu au reușit să livreze dozele promise.

Suspiciuni privind vânzări în afara UE

Oficialii europeni și-au manifestat nemulțumiri legate de AstraZeneca, o companie anglo-suedeză, deoarece livrează UE mai puține doze decât promisese.

Producătorul a redus livrările proiectate în primul trimestru de la cel puțin 80 de milioane la 40 de milioane de doze, invocând dificultăți de producție. Ulterior, a declarat că va reduce livrările în statele UE cu încă 50% în al doilea trimestru.

Liderii UE au început să suspecteze că vaccinurile produse în blocul comunitar erau vândute către țări din afara Uniunii Europene.

Până la difuzarea acestei informații, nu a existat niciun comentariu de la AstraZeneca, potrivit AP.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • prima data iti tratezi cetatenii, dupa , daca ramane trimiti in alte parti . asa se procedeaza corect. asa pot fi aduse si alte tari sa accepte democratia.
    donatia in momentul in care nu ai suficient pt propriul popor e o cretintate nemarginita si ar trebui pedepsita < punerea in pericol a vietii cetatenilor tarii> ar fi misto tare pt toti cretinii care doneaza din ce nu au
    • Like 0


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult