Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

UNTOLD- primul festival din lume care lansează un NFT (non fungible token)

Untold NFT

Organizatorii festivalului UNTOLD se pregătesc să lanseze primul NFT (NON FUNGIBLE TOKEN). 

Fanii festivalului, dar nu numai ei, vor putea să devină proprietarii unor momente memorabile sau a unei colecții de NFT-uri unice, care vor fi scoase la vânzare pe cea mai mare piață de bunuri digitale din lume, anunță creatorii UNTOLD, într-un comunicat.

Primul NFT UNTOLD va putea fi găsit în curând pe OpenSea. Aici se pot cumpăra, vinde și comercializa oricare dintre aceste articole cu oricine din lume. 

OpenSea este în prezent cea mai mare piață generală pentru bunurile digitale deținute de utilizatori, cu cel mai larg set de categorii, cele mai multe articole și cele mai bune prețuri pentru noile categorii de articole.

OpenSea permite cumpărarea sau vânzarea unor obiecte de colecție cripto, articole de joc, artă digitală și alte articole digitale bazate pe blockchain. Acestea pot fi vizualizate oriunde, schimbate în mod deschis și cu adevărat deținute într-un mod care nu a fost niciodată posibil înainte în lumea digitală.

Colecția de NFT-uri UNTOLD este pregătită în parteneriat cu StakeBorg, o companie ce își propune, prin multiplele inițiative pe care le întreprinde să popularizeze industria crypto și beneficiile tehnologiei blockchain.

Fanii festivalului și cei care vor să achiziționeze primul NFT UNTOLD trebuie să se înregistreze pe untold.com, anunță reprezentanții celui mai mare eveniment muzical din regiune.

NFT-ul este o certificare care permite deținătorului să își urmărească bunul digital într-un sistem blockchain, să-i verifice constant valoarea și s-o vândă la momentul potrivit. În artă, e ca și cum deții tabloul original, oricâte printuri se mai fac pe lumea aceasta. 

Practic, NFT-urile sunt active „unice” în lumea digitală care pot fi cumpărate și vândute ca orice altă proprietate, dar nu au o formă tangibilă.

Fenomenul NFT a devenit foarte popular în rândul celor pasionați de acest domeniu, într-un timp foarte scurt.

Unii dintre artiștii care au urcat pe scena principală de la UNTOLD au scos la vânzare NFT-uri. Steve Aoki a vândut prima colecție de NFT cu peste 4,25 de milioane de dolari și descrie NFT-ul ca pe un fenomen care nu mai poate fi oprit. Don Diablo și KYGO au anunțat că vor lansa în curând primul lor NFT, care va consta în câteva piese noi ori producții nelansate încă.

În domeniul artei, o lucrare digitală a fost vândută la casa de licitaţii Christie pentru suma de 69 milioane de dolari, dar cumpărătorul nu va primi o sculptură, pictură sau o copie printată. În schimb, va primi un simbol digital unic.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • În evul mediu Untold - cel ce nu poate fi numit - era numele diavolului
  • Like 0
 • Nume check icon
  In trecut lumea colectiona placi de vinil cu Beatles iar acum primeste un cod digital. Nu ma pricep foarte mult dar aceste NFT parca suna a moneda crytpo. Le am, dar nu le am...Macar pot asculta viziona acest NFT?
  • Like 0
  • @ Nume
   Pe scurt nu poti asculta si viziona acest NFT, el este ca un bilet care iti da acces la ceva.
   • Like 0
  • @ Nume
   Kinda sorta... Un exemplu de nft e, din memoria mai recenta, primul tweet de pe twitter. E acolo, e al tau, dar n-ai ce face cu el decat sa-ti chemi nevasta si prietenii si sa te lauzi cu el, si poate sa-l vinzi mai departe la urmatorul care s-ar arata interesat de asta. E o besina pentru cei care si-l pot permite dar, asa functioneaza societatea de consum, nu? Ai sau n-ai iPhone 69? Bei sau nu cafea sfaramata cu dragoste intre fesele Mariei? Brb cred ca m-a troznit o idee "antreprenoriala"... Marcico ia fate-n-coa!
   • Like 0
  • @ Nume
   Anthold,===== O MARE ,,MARE ,,MARE NEBUNIE ,,IN BURICUL CLUJULUI ,, SA-L DUCA NAIBII IN CREERII MUNTILOR ,, SI SA SPERIE ACOLO ,SLABATICIUNILE !!!!
   • Like 0
  • @ HateField
   Nume check icon
   Multumesc pentru explicatii!
   • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult