Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

UNTOLD- primul festival din lume care lansează un NFT (non fungible token)

Untold NFT

Organizatorii festivalului UNTOLD se pregătesc să lanseze primul NFT (NON FUNGIBLE TOKEN). 

Fanii festivalului, dar nu numai ei, vor putea să devină proprietarii unor momente memorabile sau a unei colecții de NFT-uri unice, care vor fi scoase la vânzare pe cea mai mare piață de bunuri digitale din lume, anunță creatorii UNTOLD, într-un comunicat.

Primul NFT UNTOLD va putea fi găsit în curând pe OpenSea. Aici se pot cumpăra, vinde și comercializa oricare dintre aceste articole cu oricine din lume. 

OpenSea este în prezent cea mai mare piață generală pentru bunurile digitale deținute de utilizatori, cu cel mai larg set de categorii, cele mai multe articole și cele mai bune prețuri pentru noile categorii de articole.

OpenSea permite cumpărarea sau vânzarea unor obiecte de colecție cripto, articole de joc, artă digitală și alte articole digitale bazate pe blockchain. Acestea pot fi vizualizate oriunde, schimbate în mod deschis și cu adevărat deținute într-un mod care nu a fost niciodată posibil înainte în lumea digitală.

Colecția de NFT-uri UNTOLD este pregătită în parteneriat cu StakeBorg, o companie ce își propune, prin multiplele inițiative pe care le întreprinde să popularizeze industria crypto și beneficiile tehnologiei blockchain.

Fanii festivalului și cei care vor să achiziționeze primul NFT UNTOLD trebuie să se înregistreze pe untold.com, anunță reprezentanții celui mai mare eveniment muzical din regiune.

NFT-ul este o certificare care permite deținătorului să își urmărească bunul digital într-un sistem blockchain, să-i verifice constant valoarea și s-o vândă la momentul potrivit. În artă, e ca și cum deții tabloul original, oricâte printuri se mai fac pe lumea aceasta. 

Practic, NFT-urile sunt active „unice” în lumea digitală care pot fi cumpărate și vândute ca orice altă proprietate, dar nu au o formă tangibilă.

Fenomenul NFT a devenit foarte popular în rândul celor pasionați de acest domeniu, într-un timp foarte scurt.

Unii dintre artiștii care au urcat pe scena principală de la UNTOLD au scos la vânzare NFT-uri. Steve Aoki a vândut prima colecție de NFT cu peste 4,25 de milioane de dolari și descrie NFT-ul ca pe un fenomen care nu mai poate fi oprit. Don Diablo și KYGO au anunțat că vor lansa în curând primul lor NFT, care va consta în câteva piese noi ori producții nelansate încă.

În domeniul artei, o lucrare digitală a fost vândută la casa de licitaţii Christie pentru suma de 69 milioane de dolari, dar cumpărătorul nu va primi o sculptură, pictură sau o copie printată. În schimb, va primi un simbol digital unic.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • În evul mediu Untold - cel ce nu poate fi numit - era numele diavolului
  • Like 0
 • Nume check icon
  In trecut lumea colectiona placi de vinil cu Beatles iar acum primeste un cod digital. Nu ma pricep foarte mult dar aceste NFT parca suna a moneda crytpo. Le am, dar nu le am...Macar pot asculta viziona acest NFT?
  • Like 0
  • @ Nume
   Pe scurt nu poti asculta si viziona acest NFT, el este ca un bilet care iti da acces la ceva.
   • Like 0
  • @ Nume
   Kinda sorta... Un exemplu de nft e, din memoria mai recenta, primul tweet de pe twitter. E acolo, e al tau, dar n-ai ce face cu el decat sa-ti chemi nevasta si prietenii si sa te lauzi cu el, si poate sa-l vinzi mai departe la urmatorul care s-ar arata interesat de asta. E o besina pentru cei care si-l pot permite dar, asa functioneaza societatea de consum, nu? Ai sau n-ai iPhone 69? Bei sau nu cafea sfaramata cu dragoste intre fesele Mariei? Brb cred ca m-a troznit o idee "antreprenoriala"... Marcico ia fate-n-coa!
   • Like 0
  • @ Nume
   Dan check icon
   Anthold,===== O MARE ,,MARE ,,MARE NEBUNIE ,,IN BURICUL CLUJULUI ,, SA-L DUCA NAIBII IN CREERII MUNTILOR ,, SI SA SPERIE ACOLO ,SLABATICIUNILE !!!!
   • Like 0
  • @ HateField
   Nume check icon
   Multumesc pentru explicatii!
   • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult