Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

UNTOLD- primul festival din lume care lansează un NFT (non fungible token)

Untold NFT

Organizatorii festivalului UNTOLD se pregătesc să lanseze primul NFT (NON FUNGIBLE TOKEN). 

Fanii festivalului, dar nu numai ei, vor putea să devină proprietarii unor momente memorabile sau a unei colecții de NFT-uri unice, care vor fi scoase la vânzare pe cea mai mare piață de bunuri digitale din lume, anunță creatorii UNTOLD, într-un comunicat.

Primul NFT UNTOLD va putea fi găsit în curând pe OpenSea. Aici se pot cumpăra, vinde și comercializa oricare dintre aceste articole cu oricine din lume. 

OpenSea este în prezent cea mai mare piață generală pentru bunurile digitale deținute de utilizatori, cu cel mai larg set de categorii, cele mai multe articole și cele mai bune prețuri pentru noile categorii de articole.

OpenSea permite cumpărarea sau vânzarea unor obiecte de colecție cripto, articole de joc, artă digitală și alte articole digitale bazate pe blockchain. Acestea pot fi vizualizate oriunde, schimbate în mod deschis și cu adevărat deținute într-un mod care nu a fost niciodată posibil înainte în lumea digitală.

Colecția de NFT-uri UNTOLD este pregătită în parteneriat cu StakeBorg, o companie ce își propune, prin multiplele inițiative pe care le întreprinde să popularizeze industria crypto și beneficiile tehnologiei blockchain.

Fanii festivalului și cei care vor să achiziționeze primul NFT UNTOLD trebuie să se înregistreze pe untold.com, anunță reprezentanții celui mai mare eveniment muzical din regiune.

NFT-ul este o certificare care permite deținătorului să își urmărească bunul digital într-un sistem blockchain, să-i verifice constant valoarea și s-o vândă la momentul potrivit. În artă, e ca și cum deții tabloul original, oricâte printuri se mai fac pe lumea aceasta. 

Practic, NFT-urile sunt active „unice” în lumea digitală care pot fi cumpărate și vândute ca orice altă proprietate, dar nu au o formă tangibilă.

Fenomenul NFT a devenit foarte popular în rândul celor pasionați de acest domeniu, într-un timp foarte scurt.

Unii dintre artiștii care au urcat pe scena principală de la UNTOLD au scos la vânzare NFT-uri. Steve Aoki a vândut prima colecție de NFT cu peste 4,25 de milioane de dolari și descrie NFT-ul ca pe un fenomen care nu mai poate fi oprit. Don Diablo și KYGO au anunțat că vor lansa în curând primul lor NFT, care va consta în câteva piese noi ori producții nelansate încă.

În domeniul artei, o lucrare digitală a fost vândută la casa de licitaţii Christie pentru suma de 69 milioane de dolari, dar cumpărătorul nu va primi o sculptură, pictură sau o copie printată. În schimb, va primi un simbol digital unic.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • În evul mediu Untold - cel ce nu poate fi numit - era numele diavolului
    • Like 0
  • Nume check icon
    In trecut lumea colectiona placi de vinil cu Beatles iar acum primeste un cod digital. Nu ma pricep foarte mult dar aceste NFT parca suna a moneda crytpo. Le am, dar nu le am...Macar pot asculta viziona acest NFT?
    • Like 0
    • @ Nume
      Pe scurt nu poti asculta si viziona acest NFT, el este ca un bilet care iti da acces la ceva.
      • Like 0
    • @ Nume
      Kinda sorta... Un exemplu de nft e, din memoria mai recenta, primul tweet de pe twitter. E acolo, e al tau, dar n-ai ce face cu el decat sa-ti chemi nevasta si prietenii si sa te lauzi cu el, si poate sa-l vinzi mai departe la urmatorul care s-ar arata interesat de asta. E o besina pentru cei care si-l pot permite dar, asa functioneaza societatea de consum, nu? Ai sau n-ai iPhone 69? Bei sau nu cafea sfaramata cu dragoste intre fesele Mariei? Brb cred ca m-a troznit o idee "antreprenoriala"... Marcico ia fate-n-coa!
      • Like 0
    • @ Nume
      Anthold,===== O MARE ,,MARE ,,MARE NEBUNIE ,,IN BURICUL CLUJULUI ,, SA-L DUCA NAIBII IN CREERII MUNTILOR ,, SI SA SPERIE ACOLO ,SLABATICIUNILE !!!!
      • Like 0
    • @ HateField
      Nume check icon
      Multumesc pentru explicatii!
      • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult