Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

UNTOLD- primul festival din lume care lansează un NFT (non fungible token)

Untold NFT

Organizatorii festivalului UNTOLD se pregătesc să lanseze primul NFT (NON FUNGIBLE TOKEN). 

Fanii festivalului, dar nu numai ei, vor putea să devină proprietarii unor momente memorabile sau a unei colecții de NFT-uri unice, care vor fi scoase la vânzare pe cea mai mare piață de bunuri digitale din lume, anunță creatorii UNTOLD, într-un comunicat.

Primul NFT UNTOLD va putea fi găsit în curând pe OpenSea. Aici se pot cumpăra, vinde și comercializa oricare dintre aceste articole cu oricine din lume. 

OpenSea este în prezent cea mai mare piață generală pentru bunurile digitale deținute de utilizatori, cu cel mai larg set de categorii, cele mai multe articole și cele mai bune prețuri pentru noile categorii de articole.

OpenSea permite cumpărarea sau vânzarea unor obiecte de colecție cripto, articole de joc, artă digitală și alte articole digitale bazate pe blockchain. Acestea pot fi vizualizate oriunde, schimbate în mod deschis și cu adevărat deținute într-un mod care nu a fost niciodată posibil înainte în lumea digitală.

Colecția de NFT-uri UNTOLD este pregătită în parteneriat cu StakeBorg, o companie ce își propune, prin multiplele inițiative pe care le întreprinde să popularizeze industria crypto și beneficiile tehnologiei blockchain.

Fanii festivalului și cei care vor să achiziționeze primul NFT UNTOLD trebuie să se înregistreze pe untold.com, anunță reprezentanții celui mai mare eveniment muzical din regiune.

NFT-ul este o certificare care permite deținătorului să își urmărească bunul digital într-un sistem blockchain, să-i verifice constant valoarea și s-o vândă la momentul potrivit. În artă, e ca și cum deții tabloul original, oricâte printuri se mai fac pe lumea aceasta. 

Practic, NFT-urile sunt active „unice” în lumea digitală care pot fi cumpărate și vândute ca orice altă proprietate, dar nu au o formă tangibilă.

Fenomenul NFT a devenit foarte popular în rândul celor pasionați de acest domeniu, într-un timp foarte scurt.

Unii dintre artiștii care au urcat pe scena principală de la UNTOLD au scos la vânzare NFT-uri. Steve Aoki a vândut prima colecție de NFT cu peste 4,25 de milioane de dolari și descrie NFT-ul ca pe un fenomen care nu mai poate fi oprit. Don Diablo și KYGO au anunțat că vor lansa în curând primul lor NFT, care va consta în câteva piese noi ori producții nelansate încă.

În domeniul artei, o lucrare digitală a fost vândută la casa de licitaţii Christie pentru suma de 69 milioane de dolari, dar cumpărătorul nu va primi o sculptură, pictură sau o copie printată. În schimb, va primi un simbol digital unic.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • În evul mediu Untold - cel ce nu poate fi numit - era numele diavolului
  • Like 0
 • Nume check icon
  In trecut lumea colectiona placi de vinil cu Beatles iar acum primeste un cod digital. Nu ma pricep foarte mult dar aceste NFT parca suna a moneda crytpo. Le am, dar nu le am...Macar pot asculta viziona acest NFT?
  • Like 0
  • @ Nume
   Pe scurt nu poti asculta si viziona acest NFT, el este ca un bilet care iti da acces la ceva.
   • Like 0
  • @ Nume
   Kinda sorta... Un exemplu de nft e, din memoria mai recenta, primul tweet de pe twitter. E acolo, e al tau, dar n-ai ce face cu el decat sa-ti chemi nevasta si prietenii si sa te lauzi cu el, si poate sa-l vinzi mai departe la urmatorul care s-ar arata interesat de asta. E o besina pentru cei care si-l pot permite dar, asa functioneaza societatea de consum, nu? Ai sau n-ai iPhone 69? Bei sau nu cafea sfaramata cu dragoste intre fesele Mariei? Brb cred ca m-a troznit o idee "antreprenoriala"... Marcico ia fate-n-coa!
   • Like 0
  • @ Nume
   Dan check icon
   Anthold,===== O MARE ,,MARE ,,MARE NEBUNIE ,,IN BURICUL CLUJULUI ,, SA-L DUCA NAIBII IN CREERII MUNTILOR ,, SI SA SPERIE ACOLO ,SLABATICIUNILE !!!!
   • Like 0
  • @ HateField
   Nume check icon
   Multumesc pentru explicatii!
   • Like 0


Îți recomandăm

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult