Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Urmările cazului de la Galați: șeful adjunct de la Protecția Copilului, alias „a fost un act sexual consimțit”, și-a dat demisia

fata Galati

Directorul adjunct al Direcției pentru Protecția Copilului Galați, Ciprian Groza, care a spus despre fata plină de sânge că nu a fost violată, ci a fost vorba despre „un act sexual consimțit” a demisionat.

Groza a caracterizat cazul ca fiind „o întâmplare nefericită”, și a ținut să precizeze că adolescenta a plecat în oraș, din centrul de plasament, cu bilet de voie.

Președintele CJ Galați, Costel Fotea, a declarat că pentru „declarația revoltătoare” i-a cerut demisia de urgență directorului adjunct al DGASPC, adăugând că a dispus o anchetă pentru a vedea ce s-a întâmplat la Direcția pentru Protecția Copilului și dacă se fac vinovate și alte persoane. 

Fata, în vârstă de 14 ani, cu picioarele pline de sânge, a fost filmată la marginea unei străzi, în timp ce doi agenți de poliție o privesc fără să coboare din mașină. Agenții sunt în prezent cercetați disciplinar.

Directorul Serviciului de Ambulanță Județean Galați, Mihai Polinschi, a declarat pentru HotNews.ro că adolescenta era în șoc hemoragic în momentul în care a fost preluată de ambulanță. Potrivit lui Mihai Polinschi, adolescenta le-a spus angajaților de la Servicul de Ambulanţă care au transportat-o la spital că a fost violată. 

Agresorul, un băiat de 14 ani din Galați, a fost identificat și a fost condus la Parchet, pentru audieri. Cei doi s-ar fi cunoscut pe Facebook și au stabilit să se întâlnească.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Caz grav de musamalizare. De ce nu sunt lasati medicii sa spuna adevarul? S-au recoltat probe biologice? Protectia copilului este orice altceva decat protectia copilului. Cum poate un baiat de 15 ani sa "rupa" o fata? E cumva ruda cu Terente?
  • Like 0
 • Demisia...ei, demisia....dar privilegiile, și le-a pierdut?
  Pensie, sporuri, alea?
  Amendă grasă pentru dăunează grav statului?
  I-a fost dată interdicție de a mai lucra la stat vreodată, sau contracta cu statul?
  • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult

Eric Stab, Engie România

De la ultimele etaje ale clădirii în care se află sediul central al Engie România, când privești pe geam, îți poți imagina ușor o mare de panouri puse la muncă să capteze razele soarelui. „La finalul zilei, energia cea mai ieftină este energia pe care nu o consumi ”, spune zâmbind spune Eric Stab.

Citește mai mult