Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Urmările cazului de la Galați: șeful adjunct de la Protecția Copilului, alias „a fost un act sexual consimțit”, și-a dat demisia

fata Galati

Directorul adjunct al Direcției pentru Protecția Copilului Galați, Ciprian Groza, care a spus despre fata plină de sânge că nu a fost violată, ci a fost vorba despre „un act sexual consimțit” a demisionat.

Groza a caracterizat cazul ca fiind „o întâmplare nefericită”, și a ținut să precizeze că adolescenta a plecat în oraș, din centrul de plasament, cu bilet de voie.

Președintele CJ Galați, Costel Fotea, a declarat că pentru „declarația revoltătoare” i-a cerut demisia de urgență directorului adjunct al DGASPC, adăugând că a dispus o anchetă pentru a vedea ce s-a întâmplat la Direcția pentru Protecția Copilului și dacă se fac vinovate și alte persoane. 

Fata, în vârstă de 14 ani, cu picioarele pline de sânge, a fost filmată la marginea unei străzi, în timp ce doi agenți de poliție o privesc fără să coboare din mașină. Agenții sunt în prezent cercetați disciplinar.

Directorul Serviciului de Ambulanță Județean Galați, Mihai Polinschi, a declarat pentru HotNews.ro că adolescenta era în șoc hemoragic în momentul în care a fost preluată de ambulanță. Potrivit lui Mihai Polinschi, adolescenta le-a spus angajaților de la Servicul de Ambulanţă care au transportat-o la spital că a fost violată. 

Agresorul, un băiat de 14 ani din Galați, a fost identificat și a fost condus la Parchet, pentru audieri. Cei doi s-ar fi cunoscut pe Facebook și au stabilit să se întâlnească.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Caz grav de musamalizare. De ce nu sunt lasati medicii sa spuna adevarul? S-au recoltat probe biologice? Protectia copilului este orice altceva decat protectia copilului. Cum poate un baiat de 15 ani sa "rupa" o fata? E cumva ruda cu Terente?
  • Like 0
 • Demisia...ei, demisia....dar privilegiile, și le-a pierdut?
  Pensie, sporuri, alea?
  Amendă grasă pentru dăunează grav statului?
  I-a fost dată interdicție de a mai lucra la stat vreodată, sau contracta cu statul?
  • Like 0


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult