Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

USR își anunță sloganul, „Dacian Cioloș, în sfârșit ai cu cine!”. Și îl înscrie pe Vlad Alexandrescu, fostul ministru al Culturii, în cursa electorală

Nicușor Dan a prezentat sloganul sub care Uniunea Salvați România va candida în alegeri, „Dacian Cioloș, în sfârșit ai cu cine!”. 

Pe lista candidaților USR se va afla și fostul ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu.

Vlad Alexandrescu a demisionat din Guvernul condus de Dacian Cioloș în primăvară, după scandalul de la Opera Națională București.

„Sunt onorat să anunţ faptul că Vlad Alexandrescu s-a înscris în USR şi va candida pe listele partidului”, a spus  Nicușor Dan în cadrul unei conferințe de presă. Acesta a afirmat că USR îl susține pe premierul Dacian Cioloș pentru un nou mandat de premier după alegerile parlamentare. 

„Premierul Cioloș a lansat Platforma România 100. Suntem fericiți cu acest demers. Foarte mare parte din populație îl susține pe Dacian Cioloș. A văzut în guvernarea de până acum o speranță, a văzut transparență, a văzut onestitate, a văzut bun simț. Programul pe care l-a lansat este în acord cu programul pe care l-am lansat acum două săptămâni. O să vă prezentăm vineri, când vom depune semnăturile la BEC, documentul pe care o să i-l transmitem, o completare în același spirit cu chestiuni punctuale pe programul pe care îl propune", a declarat Nicușor Dan.

Potrivit lui USR nu va face alianțe înainte sau după alegeri, iar susținerea acordată premeirului Dacian Cioloș nu este „un cec în alb pentru PNL”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Îmi pare rău să o spun, dar ar cam trebui să ne „operăm” de aceste așteptări ale câte unui Mesia! Nu ar fi nici primul și nici ultimul care ar dezamăgi! Deși sper să n-o facă!
  • Like 0
 • check icon
  Ce am inteles eu este ca cineva este pus pe liste de altcineva. Ideea cu USR era sa ajunga pe liste aceia care au sustinerea in acest sens a majoritatii membrilor din filiala unde acesta candideaza. Frumos ar fi fost sa fie pusi pe liste oameni care au facut ceva ca sa fie recompensata munca, seriozitatea etc. sa le fie recunoscute meritele. Toate astea au fost aruncate la gunoi din nevoia de imagine. Adica pentru oportunitatea asta cu ministrul pacii sacrificam un principiu. Intrebare pentru USR: 1. Ce trebuie sa faca un cetatean onest si competent care se inscrie in USR pentru a avea pozitia si puterea pentru a schimba ceva? 2. Cum incarajeaza USR implicarea oamenilor de calitate? 3. Cine a decis ca ministrul asta trebuie pus pe liste, pe loc eligibil? Daca un membru doreste sa demareze un proiect util pentru comunitatea la nivelul careia activeaza cum va fi sustinut de USR, avand in vedere ca USR se umple cu smecheri care sar randul? 4. Cat timp va mai putea USR sa se prezinte ca alternativa la mizeria partidelor actuale? 5.Care este valoarea prevederii din statut care spune ca functiile se ocupa prin votul obtinut adunarile generale ale filialelor? 6. Daca statutul este si el sacrificat de dragul unui oportunism meschin, ce valoare mai are partidul, cum va mai putea el sa afirme ca va reprezenta interesul cetateanului - o va face doar daca este oportun? 7. Cum se impaca in opinia USR oportunismul cu meritocratia pe care o clameaza? 8. ...... Cer prea mult?
  • Like 0
 • Nu mai propagati asta cu sloganul USR in alegeri va fi ''Dacian Cioloș, în sfârșit ai cu cine!” ca nu e adevarat. Daca urmariti conferinta de presa sloganul va fi doar ''In sfarsit ai cu cine!'' Partea cu Ciolos a fost adaugata doar pt conferinta de presa ca sa intareasca mesaju zic ei...Cam neinspirat zic eu ca si mesajul cu Fuego. Se pare ca a fost inteles gresit si va avea efect invers destui considerand ca e o incercare de a profita de imaginea lui Ciolos.
  • Like 0


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult