Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

USR PLUS discută cu AUR să depună o moțiune de cenzură comună. Conducerea PNL îl susține în unanimitate pe Florin Cîțu

George Simion-Florin Cîțu-Dan Barna

Foto: Inquam Photos/ George Călin

„Premierul Cîțu a pierdut susținerea USR PLUS”, a declarat liderul deputaţilor USR PLUS, Ionuţ Moşteanu.

„Cerem coaliţiei o întâlnire în cursul zilei de astăzi. Ceilalţi lideri ai coaliţiei au diverse agende şi întâlnirea nu a fost posibilă. Înţelegem că mâine va fi o întâlnire a coaliţiei. Cerem PNL să facă o nouă propunere de premier. Vrem să continuăm în această structură ministerială. Nu se pune problema să facem schimb de ministere, tot felul de trocuri. Avem o structură a Guvernului, o structură a coaliţiei, avem nişte portofolii ministeriale şi aşa va rămâne. Următorul pas e şedinţă de coaliţie. Dacă Cîţu se agaţă de scaunul de la Palatul Victoria, aşa cum l-am pus în Parlament, aşa îl vom da jos în Parlament”, a afirmat, joi, Ionuţ Moşteanu, potrivit News.ro.

Acesta a anunțat a anunțat că USR PLUS a discutat cu AUR pe tema unei moțiuni comune de cenzură.

”Am discutat cu cei de la AUR să vedem dacă putem aveam un text al moţiunii de cenzură. Împreună cu AUR avem 122 de semnături, deci putem depune o moţiune de cenzură. Rămâne să discutăm despre text”, a afirmat Moşteanu.

Pentru USR PLUS, orice discuție în coaliție pornește în acest moment de la demisia lui Florin Cîțu.

Însă liberalii și-au anunțat astăzi susținerea față de acesta, conducerea PNL votând joi dimineață în unanimitate, cu 54 de voturi din 54, pentru ca Florin Cîțu să rămână în funcția de premier.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nume check icon
  In politica trebuie sa faci compromisuri, dar se stie ca fiecare compromis te trage in jos. Compromisul cu AUR este mare din punct de vedere imagine. Da, te faci frate cu dracu' pana treci puntea, dar chiar daca memoria lumii si a mediei este de o singura zi, totusi la nevoie aceste lucuri se gasesc daca trebuie sa fie folosite in campanii electorale.
  Un partid cu verticalitate si onorabil ar fi demisionat de la guvernare sau macar ar fi spus ca daca nu il schimbam pe Catu, demisionam de la guvernare. Da stiu, 15000 lei salariu de ministru, 10000 lei salariu de secretar de stat, masina la scara, diurne, calatorii in straintate, samd sunt beneficii foarte bune dupa ce ai avut 3000 lei la un ONG sau chiar ai trait pe banii parintilor sau partenerului, dar daca acesta este scopul tau atunci nu esti deloc diferit de ceilalati politicieni din Ro. Mai intervine si retorica ipocrita, mai ales de la PDL - cred ca putem sa spunem pe fata ca nu mai exista PNL de fapt - ca ce face USR PLUS este impotriva tarii, romanilor. Aiurea, bla bla bla. Nu cred ca tara sta in alegerea unor ministrii mai mult sau mai putin competenti. Toate ministerele functioneaza cu aparatul din spate - de la directori in jos - si nu cu cel de sus numit oricum politic. Da, anumite decizii sunt politice, dar mersul de zi cu zi nu ar trebui sa fie afectat.
  Oricum vom vedea cum va continua aceasta telenovela, sau mai degraba circ.
  P.S. Ati observat ca singurele momente linistite politic in aceasta tara sunt atunci cand partidele sunt in concediu. Nu am putea sa ii trimitem pe toti in concediu si tara sa isi vada de treaba?
  • Like 0
 • Asta este apogeul ticalosiei usr+ barna ciolos. Demonstreaza din plin fatarnicia acestui barna care, inca de la inceput a fost un gica contra in coalitie.
  • Like 1


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult