Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Valeriu Gheorghiță, întrebat de ce Simona Halep a fost vaccinată cu Pfizer și nu cu AstraZeneca: Este o situație care a fost impusă

Simona Halep vaccinare

Coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiță a vorbit la Digi24 despre vaccinarea Simonei Halep, care s-a imunizat miercuri, cu serul de la Pfizer, la Institutul Cantacuzino.

Jurnalistul Claudiu Pândaru i-a transmis lui Valeriu Gheorghiță întrebarea unui telespectator care a vrut să știe de ce s-a decis ca profesorii să fie vaccinați cu AstraZeneca, iar Simona Halep cu Pfizer.

„Nu a fost o impunere a tipului de vaccin. La acel moment, când noi am organizat acea etapă specială de vaccinare pentru personalul din Învățământ, nu am avut suficiente doze disponibile, de pildă, dintr-un singur vaccin.

Am avut vaccin excedent de la Pfizer și de la AstraZeneca, și atunci ținem minte faptul că vaccinul AstraZeneca avea acea limitare superioară de vârstă la 55 de ani, și pentru a acoperi toate persoanele eligibile, am propus ca cei cu vârsta peste 55 de ani să poată să opteze pentru AstraZeneca, dar asta nu înseamnă o impunere și o obligativitate, iar peste 55 de ani trebuia să acoperim această nevoie cu vaccin de la Pfizer, care avea recomandare pentru acea grupă de vârstă”, a spus Valeriu Gheorghiță la Digi24.

Valeriu Gheorghiță: Este o situație care a fost impusă pentru campioana României

Valeriu Gheorghiță: În ceea ce privește opțiunea de a o vaccina pe Simona Halep cu Pfizer, având în vedere competițiile la care urma să plece, trebuia aleasă, din ceea ce știu, o schemă de vaccinare care se completa după o perioadă foarte scurtă, și atunci trebuia să se petreacă practic un vaccin care avea cea mai scurtă perioadă între cele două doze.

Claudiu Pândaru: Deci ați făcut o excepție pentru Simona Halep...

Valeriu Gheorghiță: Nu am făcut o excepție pentru Simona Halep, este o situație care a fost impusă pentru campioana României. Toate vaccinurile au acea recomandare pentru grupele de vârstă.

Claudiu Pândaru: Să știți că mulți concetățeni nu vă vor da dreptate, și vor spune că ați făcut o excepție. Așa cum, la fel de mulți, alții, vor spune că ați făcut bine... având în vedere, cum spuneați, că este o campioană a României.

Valeriu Gheorghiță: Da, și cred că trebuia să-i facilităm plecarea la Olimpiadă, plecarea la turneele pe care urma să le aibă.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cosmin check icon
  Să fim serioși, Halep a fost o bună propagandă provaccin, în condițiile în care nu prea am văzut vedete dând năvală la 'microcipare'.
  Abia făcuse covid, nu avea niciun interes să se vaccineze așa de repede și probabil că a fost rugată pe diverse canale.
  Ar fi fost de porc să-i mai și impună un vaccin anume, la câți speciali cu fundurile lipite de birou au făcut Pfizer.
  • Like 0
 • Mr.Oh check icon
  De ce?
  Fiindca exista cetateni de rangul intai si altii de rangul doi si trei.

  Orice criza transforma societatea intr-o lupta de clasa.

  Elitele sunt rangul intai.... si ele au relatii si accesul si controlul resurselor garantat.
  • Like 0
  • @ Mr.Oh
   Aveti dreptate,PM UK,PM Franta si alte zeci de mil.cetateni europeni sau de aiurea vaccinati cu AZ sunt de mana a 2-a ,persecutati ca si profesorii romani si sosocii mondiali!Egalitarismul pentru catei ramas din socialism este inca inoculat in multe minti,din pacate!Inclusiv in a “jurnalistului corect” Pandaru!
   • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult