Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Valeriu Gheorghiță, întrebat de ce Simona Halep a fost vaccinată cu Pfizer și nu cu AstraZeneca: Este o situație care a fost impusă

Simona Halep vaccinare

Coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiță a vorbit la Digi24 despre vaccinarea Simonei Halep, care s-a imunizat miercuri, cu serul de la Pfizer, la Institutul Cantacuzino.

Jurnalistul Claudiu Pândaru i-a transmis lui Valeriu Gheorghiță întrebarea unui telespectator care a vrut să știe de ce s-a decis ca profesorii să fie vaccinați cu AstraZeneca, iar Simona Halep cu Pfizer.

„Nu a fost o impunere a tipului de vaccin. La acel moment, când noi am organizat acea etapă specială de vaccinare pentru personalul din Învățământ, nu am avut suficiente doze disponibile, de pildă, dintr-un singur vaccin.

Am avut vaccin excedent de la Pfizer și de la AstraZeneca, și atunci ținem minte faptul că vaccinul AstraZeneca avea acea limitare superioară de vârstă la 55 de ani, și pentru a acoperi toate persoanele eligibile, am propus ca cei cu vârsta peste 55 de ani să poată să opteze pentru AstraZeneca, dar asta nu înseamnă o impunere și o obligativitate, iar peste 55 de ani trebuia să acoperim această nevoie cu vaccin de la Pfizer, care avea recomandare pentru acea grupă de vârstă”, a spus Valeriu Gheorghiță la Digi24.

Valeriu Gheorghiță: Este o situație care a fost impusă pentru campioana României

Valeriu Gheorghiță: În ceea ce privește opțiunea de a o vaccina pe Simona Halep cu Pfizer, având în vedere competițiile la care urma să plece, trebuia aleasă, din ceea ce știu, o schemă de vaccinare care se completa după o perioadă foarte scurtă, și atunci trebuia să se petreacă practic un vaccin care avea cea mai scurtă perioadă între cele două doze.

Claudiu Pândaru: Deci ați făcut o excepție pentru Simona Halep...

Valeriu Gheorghiță: Nu am făcut o excepție pentru Simona Halep, este o situație care a fost impusă pentru campioana României. Toate vaccinurile au acea recomandare pentru grupele de vârstă.

Claudiu Pândaru: Să știți că mulți concetățeni nu vă vor da dreptate, și vor spune că ați făcut o excepție. Așa cum, la fel de mulți, alții, vor spune că ați făcut bine... având în vedere, cum spuneați, că este o campioană a României.

Valeriu Gheorghiță: Da, și cred că trebuia să-i facilităm plecarea la Olimpiadă, plecarea la turneele pe care urma să le aibă.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cosmin check icon
  Să fim serioși, Halep a fost o bună propagandă provaccin, în condițiile în care nu prea am văzut vedete dând năvală la 'microcipare'.
  Abia făcuse covid, nu avea niciun interes să se vaccineze așa de repede și probabil că a fost rugată pe diverse canale.
  Ar fi fost de porc să-i mai și impună un vaccin anume, la câți speciali cu fundurile lipite de birou au făcut Pfizer.
  • Like 0
 • Mr.Oh check icon
  De ce?
  Fiindca exista cetateni de rangul intai si altii de rangul doi si trei.

  Orice criza transforma societatea intr-o lupta de clasa.

  Elitele sunt rangul intai.... si ele au relatii si accesul si controlul resurselor garantat.
  • Like 0
  • @ Mr.Oh
   Aveti dreptate,PM UK,PM Franta si alte zeci de mil.cetateni europeni sau de aiurea vaccinati cu AZ sunt de mana a 2-a ,persecutati ca si profesorii romani si sosocii mondiali!Egalitarismul pentru catei ramas din socialism este inca inoculat in multe minti,din pacate!Inclusiv in a “jurnalistului corect” Pandaru!
   • Like 0


Îți recomandăm

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult

Copii talentați

„Am descoperit un număr foarte mare de copii extraordinar de talentați, performanți, competitivi - și mulți dintre ei nedescoperiți până acum. Pentru că mai ales cei din zona rurală sau din urbanul mic au șanse slabe să participe la olimpiadele tradiționale, creion-hârtie - însă au putut participa fără opreliști la olimpiada digitală”, explică Dragoș Iliescu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Învingător

„Am fost un caz mai complicat. Ce pot eu să afirm este ca domnul profesor doctor a fost dirijorul unei orchestre, după mine impresionante, pentru ca eu am accesat aproape toate disciplinele spitalului în afecțiunea pe care am avut-o eu”, se destăinuie Marin Florin.

Citește mai mult