Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Valeriu Gheorghiță, întrebat de ce Simona Halep a fost vaccinată cu Pfizer și nu cu AstraZeneca: Este o situație care a fost impusă

Simona Halep vaccinare

Coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiță a vorbit la Digi24 despre vaccinarea Simonei Halep, care s-a imunizat miercuri, cu serul de la Pfizer, la Institutul Cantacuzino.

Jurnalistul Claudiu Pândaru i-a transmis lui Valeriu Gheorghiță întrebarea unui telespectator care a vrut să știe de ce s-a decis ca profesorii să fie vaccinați cu AstraZeneca, iar Simona Halep cu Pfizer.

„Nu a fost o impunere a tipului de vaccin. La acel moment, când noi am organizat acea etapă specială de vaccinare pentru personalul din Învățământ, nu am avut suficiente doze disponibile, de pildă, dintr-un singur vaccin.

Am avut vaccin excedent de la Pfizer și de la AstraZeneca, și atunci ținem minte faptul că vaccinul AstraZeneca avea acea limitare superioară de vârstă la 55 de ani, și pentru a acoperi toate persoanele eligibile, am propus ca cei cu vârsta peste 55 de ani să poată să opteze pentru AstraZeneca, dar asta nu înseamnă o impunere și o obligativitate, iar peste 55 de ani trebuia să acoperim această nevoie cu vaccin de la Pfizer, care avea recomandare pentru acea grupă de vârstă”, a spus Valeriu Gheorghiță la Digi24.

Valeriu Gheorghiță: Este o situație care a fost impusă pentru campioana României

Valeriu Gheorghiță: În ceea ce privește opțiunea de a o vaccina pe Simona Halep cu Pfizer, având în vedere competițiile la care urma să plece, trebuia aleasă, din ceea ce știu, o schemă de vaccinare care se completa după o perioadă foarte scurtă, și atunci trebuia să se petreacă practic un vaccin care avea cea mai scurtă perioadă între cele două doze.

Claudiu Pândaru: Deci ați făcut o excepție pentru Simona Halep...

Valeriu Gheorghiță: Nu am făcut o excepție pentru Simona Halep, este o situație care a fost impusă pentru campioana României. Toate vaccinurile au acea recomandare pentru grupele de vârstă.

Claudiu Pândaru: Să știți că mulți concetățeni nu vă vor da dreptate, și vor spune că ați făcut o excepție. Așa cum, la fel de mulți, alții, vor spune că ați făcut bine... având în vedere, cum spuneați, că este o campioană a României.

Valeriu Gheorghiță: Da, și cred că trebuia să-i facilităm plecarea la Olimpiadă, plecarea la turneele pe care urma să le aibă.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Cosmin check icon
    Să fim serioși, Halep a fost o bună propagandă provaccin, în condițiile în care nu prea am văzut vedete dând năvală la 'microcipare'.
    Abia făcuse covid, nu avea niciun interes să se vaccineze așa de repede și probabil că a fost rugată pe diverse canale.
    Ar fi fost de porc să-i mai și impună un vaccin anume, la câți speciali cu fundurile lipite de birou au făcut Pfizer.
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult