Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Valeriu Gheorghiță: Vaccinarea cu a treia doză ar urma să înceapă în octombrie în România

Vaccinare anti-Covid

Foto: Inquam Photos

Administrarea celei de-a treia doze de vaccin împotriva COVID-19 ar urma să înceapă în România cel mai târziu la începutul lunii octombrie, a declarat la Digi24 Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare. 

Potrivit acestuia, cei care s-au vaccinat cu Astra Zeneca vor primi, cel mai probabil, drept a treia doză un vaccin pe bază de ARN mesager.

„Dacă Agenția Europeană a Medicamentului face această recomandare la început de septembrie, așa cum noi estimăm, cel mai târziu la începutul lunii octombrie vom putea demara această etapă de administrare a celei de-a treia doze”, a declarat Gheorghiță.

Administrarea celei de-a treia doze va începe cu personalul medical și persoanele din categorii vulnerabile, apoi va fi extinsă și la celelalte categorii a precizat medicul.

Oamenii se vor putea programa fie prin platforma de vaccinare, fie vor putea merge direct la centrele de vaccinare. Condiția pentru a primi a treia doză este să fi trecut cel puțin 6 luni de la a doua doză, iar persoana să nu fi trecut prin COVID, deoarece vaccinarea, urmată de trecerea prin boală oferă o protecție imunitară suficientă.

Valeriu Gheoghiță crede că vârful valului 4 al pandemiei va fi atins la jumătatea lunii septembrie, când sunt așteptate peste 1.500-1.600 de cazuri de COVID-19 pe zi. Potrivit lui, cel mai bun moment pentru vaccinare, în cazul celor care nu au făcut deja acest lucru, este „acum”, pentru a dobândi imunitate în fața noului val de infectări.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult