Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Vânzările au explodat la Untold după anunțarea lui Robbie Williams. Câți oameni vor fi la Cluj și cât i-a costat pe organizatori aducerea superstarului

Robbie Williams

Foto: Guliver/Getty Images

Robbie Williams are anul acesta doar trei evenimente în Europa, iar unul dintre ele va fi la Cluj, la Untold, spune Edy Chereji, Head of Marketing and Communication al Untold și Neversea. 

„Discuțiile cu Robbie Williams au început cu mult timp înainte. Greutatea de a-i aduce ține de faptul că vin cu 10 camioane de echipamente când vin pe drumurile noastre naționale. Când ai discuțiile astea cu un artist apar tot felul de mici inconveniente care trebuie rezolvate. Într-un final se rezolvă, cu o factură mai mare de achitat din partea noastră, pentru că cele 10 camioane de echipamente se transformă în 2 avioane de echipamente care trebuie să aterizeze”, a spus Chereji. Acesta a fost invitat împreună cu Bogdan Rădulescu, Head of Partners UNTOLD și Neversea, în emisiunea „În fața ta”, ce urmează să fie difuzată duminică de la ora 14:05.

Vânzările de bilete pentru Untold au explodat după anunțarea lui Robbie Williams. „S-a activat un public nou, de 35 de ani plus, care probabil clasificau festivalurile noastre ca festivaluri de muzică comercială EDM, cu DJ. Pariul nostru e că cei care vin doar pentru Robbie vor descoperi anul acesta festivalul și ne vor deveni fani”, crede Bogdan Rădulescu.

Un număr cu 6 zerouri

Organizatorii Untold cred că la Cluj vor veni să-l vadă pe Robbie Williams mai mulți oameni decât au venit la București, în iulie 2015. „Vor fi mai mulți cei care vor dori să-l vadă și, dintre aceștia, vor fi mai mulți cei care vor ajunge în festival, pentru că noi în festival într-o zi avem 90.000 de persoane. Dintre aceștia, în stadion vor fi 65.000-70.000. Gândim măsuri suplimentare de a-l aduce pe Robbie mai aproape de oamenii care vor fi în festival, care nu se vor înghesui pe stadion. Poate că va vrea să facă și o tură pe lângă stadion. Au fost mai mulți artiști care după show și-au dorit să facă o tură prin perimetrul festivalului. O să găsim niște soluții de afișaj exterior în perimetrul festivalului”, explică Edy Chereji.

Cât costă să-l aduci pe Robbie Williams în România? „Vorbim de sume impresionante. O cifră care are 6 zerouri”, precizează Chereji.

„Anunțându-l pe Robbie mai târziu poate să fie o strategie de marketing, pe de altă parte este și o dorință de a-i răsplăti pe cei care au avut încredere și și-au cumpărat bilete la festival când am scos primele abonamente fără a anunța niciun artist”, continuă el. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Raul check icon
    La anul poate o vor convinge pe Cher sau alta vedeta expirata. :)
    • Like 0
  • "Veniti la festival sa vedeti laptopul meu".
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult