Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Vânzările au explodat la Untold după anunțarea lui Robbie Williams. Câți oameni vor fi la Cluj și cât i-a costat pe organizatori aducerea superstarului

Robbie Williams

Foto: Guliver/Getty Images

Robbie Williams are anul acesta doar trei evenimente în Europa, iar unul dintre ele va fi la Cluj, la Untold, spune Edy Chereji, Head of Marketing and Communication al Untold și Neversea. 

„Discuțiile cu Robbie Williams au început cu mult timp înainte. Greutatea de a-i aduce ține de faptul că vin cu 10 camioane de echipamente când vin pe drumurile noastre naționale. Când ai discuțiile astea cu un artist apar tot felul de mici inconveniente care trebuie rezolvate. Într-un final se rezolvă, cu o factură mai mare de achitat din partea noastră, pentru că cele 10 camioane de echipamente se transformă în 2 avioane de echipamente care trebuie să aterizeze”, a spus Chereji. Acesta a fost invitat împreună cu Bogdan Rădulescu, Head of Partners UNTOLD și Neversea, în emisiunea „În fața ta”, ce urmează să fie difuzată duminică de la ora 14:05.

Vânzările de bilete pentru Untold au explodat după anunțarea lui Robbie Williams. „S-a activat un public nou, de 35 de ani plus, care probabil clasificau festivalurile noastre ca festivaluri de muzică comercială EDM, cu DJ. Pariul nostru e că cei care vin doar pentru Robbie vor descoperi anul acesta festivalul și ne vor deveni fani”, crede Bogdan Rădulescu.

Un număr cu 6 zerouri

Organizatorii Untold cred că la Cluj vor veni să-l vadă pe Robbie Williams mai mulți oameni decât au venit la București, în iulie 2015. „Vor fi mai mulți cei care vor dori să-l vadă și, dintre aceștia, vor fi mai mulți cei care vor ajunge în festival, pentru că noi în festival într-o zi avem 90.000 de persoane. Dintre aceștia, în stadion vor fi 65.000-70.000. Gândim măsuri suplimentare de a-l aduce pe Robbie mai aproape de oamenii care vor fi în festival, care nu se vor înghesui pe stadion. Poate că va vrea să facă și o tură pe lângă stadion. Au fost mai mulți artiști care după show și-au dorit să facă o tură prin perimetrul festivalului. O să găsim niște soluții de afișaj exterior în perimetrul festivalului”, explică Edy Chereji.

Cât costă să-l aduci pe Robbie Williams în România? „Vorbim de sume impresionante. O cifră care are 6 zerouri”, precizează Chereji.

„Anunțându-l pe Robbie mai târziu poate să fie o strategie de marketing, pe de altă parte este și o dorință de a-i răsplăti pe cei care au avut încredere și și-au cumpărat bilete la festival când am scos primele abonamente fără a anunța niciun artist”, continuă el. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Raul check icon
    La anul poate o vor convinge pe Cher sau alta vedeta expirata. :)
    • Like 0
  • check icon
    "Veniti la festival sa vedeti laptopul meu".
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult