Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

În ultimele ore de mandat, Donald Trump l-a grațiat pe Elliott Broidy, omul care i-a facilitat lui Dragnea vizita în SUA

Elliot Broidy

Foto: Billy Bennight / Zuma Press / Profimedia

În ultima zi de mandat, președintele SUA, Donald Trump, a grațiat peste 70 de persoane, între care și pe Elliott Broidy, omul care a facilitat în 2017 vizita lui Liviu Dragnea în SUA, la ceremonia de învestire a președintelui american.

Elliott Broidy, fostul fundraiser pentru campania lui Donald Trump, a pledat vinovat la acuzația că ar fi luat ilegal bani ca să facă lobby pentru ca administrația Trump să renunțe la investigarea unui scandal de fraudă în centrul căruia se află fondul public de investiții din Malaezia, potrivit publicației americane McClatchy, scrie G4media.

Pe de altă parte, Donald Trump l-a grațiat și pe Steve Bannon, principalul strateg al campaniei care l-a dus în 2016 la Casa Albă. Bannon fusese arestat anul trecut pentru fraudă în urma campaniei de strângere de fonduri pe care a organizat-o împreună cu alte trei persoane, pentru construirea zidului la graniţa Statelor Unite cu Mexicul.

Liviu Dragnea, care este încarcerat la Penitenciarul Rahova, a ajuns zilele trecute în fața procurorilor Direcției Naționale Anticorupție pentru a explica vizita sa în Statele Unite, în 2017. Fostul lider PSD a fost anunțat de procurori că este pus sub urmărire penală pentru trafic de influență, după ce un apropiat din partid ar fi plătit 100.000 de dolari pentru întâlniri cu oficiali de rang înalt de peste ocean.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Pai, Trump si-a gratiat acolitii, ca inca mai avea puterea sa o faca.... daca ar fi fost numai dupa el, acesti oameni nu ar fi fost deloc dupa gratii.... Halal presedinte al SUA, bine ca s-a terminat....
    • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult