Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

În ultimele ore de mandat, Donald Trump l-a grațiat pe Elliott Broidy, omul care i-a facilitat lui Dragnea vizita în SUA

Elliot Broidy

Foto: Billy Bennight / Zuma Press / Profimedia

În ultima zi de mandat, președintele SUA, Donald Trump, a grațiat peste 70 de persoane, între care și pe Elliott Broidy, omul care a facilitat în 2017 vizita lui Liviu Dragnea în SUA, la ceremonia de învestire a președintelui american.

Elliott Broidy, fostul fundraiser pentru campania lui Donald Trump, a pledat vinovat la acuzația că ar fi luat ilegal bani ca să facă lobby pentru ca administrația Trump să renunțe la investigarea unui scandal de fraudă în centrul căruia se află fondul public de investiții din Malaezia, potrivit publicației americane McClatchy, scrie G4media.

Pe de altă parte, Donald Trump l-a grațiat și pe Steve Bannon, principalul strateg al campaniei care l-a dus în 2016 la Casa Albă. Bannon fusese arestat anul trecut pentru fraudă în urma campaniei de strângere de fonduri pe care a organizat-o împreună cu alte trei persoane, pentru construirea zidului la graniţa Statelor Unite cu Mexicul.

Liviu Dragnea, care este încarcerat la Penitenciarul Rahova, a ajuns zilele trecute în fața procurorilor Direcției Naționale Anticorupție pentru a explica vizita sa în Statele Unite, în 2017. Fostul lider PSD a fost anunțat de procurori că este pus sub urmărire penală pentru trafic de influență, după ce un apropiat din partid ar fi plătit 100.000 de dolari pentru întâlniri cu oficiali de rang înalt de peste ocean.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Pai, Trump si-a gratiat acolitii, ca inca mai avea puterea sa o faca.... daca ar fi fost numai dupa el, acesti oameni nu ar fi fost deloc dupa gratii.... Halal presedinte al SUA, bine ca s-a terminat....
    • Like 1


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult