Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Vicepremierul Raluca Turcan: „Am doi verișori care au murit de Covid. Tineri”

Numărul îmbolnăvirilor și deceselor provocate de noul coronavirus continuă să crească, dar, cu toate acestea, unii români neagă încă gravitatea epidemiei, spunând că nu cunosc personal niciun caz de covid.

Prezentă în emisiunea În fața ta, de la Digi24, Raluca Turcan a fost întrebată de moderatorul Claudiu Pândaru dacă cunoaște pe cineva care a contractat virusul. 

„Am doi verișori care, din nefericire, au murit de COVID-19. Tineri. Aveau șanse să trăiască dacă nu contractau acest virus”, a răspuns vicepremierul.

31.381 de oameni au fost infectați cu SARS-Cov2 și 1.847 au murit din această cauză în România, de la începutul pandemiei. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Proasta gestionare a unei situatii de criza aduce nedoritele roade.
  • Like 0
  • @ Victorin Borsciov
   Delia MC Delia MC check icon
   A fost bună până și-au băgat psd cu slugile CCR și Weber coada.
   • Like 0
 • Antena 3 e aici! Si asta va conta la morti! Psd e aici! Si asta va continua mortii! Prostia omeneasca e aici! Si asta va tine pandemia in priza ! Cu asta nu te poti lupta...
  • Like 2
 • check icon
  Este normal că nu au cum să cunoască cazurile de covid, foarte mulți dintre noi. De ce? E simplu și logic(noțiuni absente în mintea prostimii), căci nr. de îmbolnăviri și decese, raportat la populația țării este infim, neglijabil, la propriu, plus faptul că cei infectați nu se bat cu pumnul în piept că au covid19 din contră, tăcere maximă. Este un nr. mare doar pt. unitățile spitalicești care nu sunt concepute pt. pandemii adică nu sunt construite sute de spitale și armate de doctori în așteptarea unei pandemii, nicăieri în lume. Ca atare spitalele se pot umple rapid cu bolnavi și să nu mai facă față Ce este atât de greu de priceput?
  • Like 0
 • Nu unii români neagă existența coronavirusului ci populația din România! Poporul român este responsabil și educat și patriot.
  Generalizarea "noi suntem..." sau "suntem un popor de..." nu o consider valabilă. Tocmai populația din România, cea care încalcă orice regula, cea care nu are nici un pic de respect și cea care "știe ea mai bine" folosește că sintagmă această gereralizare .
  • Like 0
 • Adică i-au murit două rude, dar ea stă fără mască in faimoasa fotografie din biroul lui Orban. Ceva nu se leagă aici.
  • Like 2
  • @ Nicu Buculei
   Delia MC Delia MC check icon
   Totuși păstrau distanța, nu se îmbrățișau, era un grup mic. La orice ședință este apă pe masă (bine, acolo era și o apă mai tare), cum să bei cu masca pe față? Și-au asumat-o, au plătit. Da, n-ar fi avut voie. A fost o singură dată și pentru asta anatema pe viață?
   • Like 2


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult