Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Vicepremierul Raluca Turcan: „Am doi verișori care au murit de Covid. Tineri”

Numărul îmbolnăvirilor și deceselor provocate de noul coronavirus continuă să crească, dar, cu toate acestea, unii români neagă încă gravitatea epidemiei, spunând că nu cunosc personal niciun caz de covid.

Prezentă în emisiunea În fața ta, de la Digi24, Raluca Turcan a fost întrebată de moderatorul Claudiu Pândaru dacă cunoaște pe cineva care a contractat virusul. 

„Am doi verișori care, din nefericire, au murit de COVID-19. Tineri. Aveau șanse să trăiască dacă nu contractau acest virus”, a răspuns vicepremierul.

31.381 de oameni au fost infectați cu SARS-Cov2 și 1.847 au murit din această cauză în România, de la începutul pandemiei. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Proasta gestionare a unei situatii de criza aduce nedoritele roade.
    • Like 0
    • @ Victorin Borsciov
      Delia MC Delia MC check icon
      A fost bună până și-au băgat psd cu slugile CCR și Weber coada.
      • Like 0
  • Antena 3 e aici! Si asta va conta la morti! Psd e aici! Si asta va continua mortii! Prostia omeneasca e aici! Si asta va tine pandemia in priza ! Cu asta nu te poti lupta...
    • Like 2
  • check icon
    Este normal că nu au cum să cunoască cazurile de covid, foarte mulți dintre noi. De ce? E simplu și logic(noțiuni absente în mintea prostimii), căci nr. de îmbolnăviri și decese, raportat la populația țării este infim, neglijabil, la propriu, plus faptul că cei infectați nu se bat cu pumnul în piept că au covid19 din contră, tăcere maximă. Este un nr. mare doar pt. unitățile spitalicești care nu sunt concepute pt. pandemii adică nu sunt construite sute de spitale și armate de doctori în așteptarea unei pandemii, nicăieri în lume. Ca atare spitalele se pot umple rapid cu bolnavi și să nu mai facă față Ce este atât de greu de priceput?
    • Like 0
  • Nu unii români neagă existența coronavirusului ci populația din România! Poporul român este responsabil și educat și patriot.
    Generalizarea "noi suntem..." sau "suntem un popor de..." nu o consider valabilă. Tocmai populația din România, cea care încalcă orice regula, cea care nu are nici un pic de respect și cea care "știe ea mai bine" folosește că sintagmă această gereralizare .
    • Like 0
  • Adică i-au murit două rude, dar ea stă fără mască in faimoasa fotografie din biroul lui Orban. Ceva nu se leagă aici.
    • Like 2
    • @ Nicu Buculei
      Delia MC Delia MC check icon
      Totuși păstrau distanța, nu se îmbrățișau, era un grup mic. La orice ședință este apă pe masă (bine, acolo era și o apă mai tare), cum să bei cu masca pe față? Și-au asumat-o, au plătit. Da, n-ar fi avut voie. A fost o singură dată și pentru asta anatema pe viață?
      • Like 2


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult