Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Viceprimarul Bujduveanu anunță „trotuare libere de mașini” în centrul Capitalei: Din iulie, parchezi doar dacă plătești! Locuri de parcare pentru toată lumea, fără pile, fără „atenții”

Stelian Bujduveanu

 Foto: Facebook Stelian Bujduveanu

Trotuare libere de mașini în centrul Capitalei și venituri de un milion de lei pe zi sunt două dintre țintele urmărite prin investițiile în noul serviciu de parking în București. Viceprimarul Stelian Bujduveanu a anunțat că în Consiliul General a fost aprobat bugetul de investiții al Companiei Municipale de Parking București.

„A durat nejustificat de mult - aproape jumătate de an -, dar am reușit să conving colegii consilieri din CGMB că Bucureștiul are nevoie urgentă de investiții și modernizare, prin digitalizarea serviciilor publice”, spune Stelian Bujduveanu. 

Investițiile vor duce la creșterea numărului de locuri de parcare în zona centrală, de la aproximativ 13.000, câte sunt în prezent, la aproximativ 30.000 de locuri de parcare. Totodată, viceprimarul a anunțat că va fi pusă la punct digitalizarea sistemului de plată pentru ocuparea locului de parcare.

Viceprimarul scrie, într-o postare pe Facebook, că trotuarele din zona centrală a Bucureștiului vor fi eliberate de mașini, iar traficul pietonal va fi astfel protejat. Accesul în parcări publice va fi controlat fie prin sisteme cu bariere, fie prin sisteme de monitorizare video.

„Lucrările de investiții încep chiar din iulie. Se vor monta bariere în unele parcări publice, camere de luat vederi, se fac investiții pentru digitalizarea sistemului de plată și vor fi create noi locuri de parcare.

Tot din iulie, parchezi doar dacă plătești! Locuri de parcare pentru toată lumea, fără pile și relații, fără ecusoane, fără «atenții» pentru personalul care monitorizează parcarea”, spune viceprimarul.

„Creăm condiții de parcare, instituim reguli clare pentru utilizarea acestora și eliberăm trotuarele de mașini, în zona centrală.

Aducem un milion de lei pe zi în buget, bani la dispoziția Primăriei Capitalei pentru programe de refacere și întreținere a infrastructurii rutiere, precum și pentru optimizarea condițiilor de transport public din oraș”, a spus viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult