Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Victor Ponta: „Pe un singur coleg din PSD l-am văzut cu ochii mei și l-am auzit cu urechile mele când se ruga de Kovesi și Coldea să îl ajute cu dosarul penal”

Fostul premier Victor Ponta lansează pe Facebook un atac la adresa liderului PSD și spune că Liviu Dragnea și „Cartelul de la Teldrum” au confiscat Partidul și îl folosesc doar pentru puterea personală, pentru bani și protecție în fața legii.

Ponta scrie, printre altele, că președintele PSD e singurul membru de partid pe care „l-am văzut cu ochii mei și l-am auzit cu urechile mele când se ruga de Kovesi și Coldea să îl ajute cu dosarul penal”.

Redăm postarea lui Victor Ponta, care este însoțită de o fotografie cu cei doi, mergând prin mocirlă:

„Eu am decis să spun ceea ce gândesc cei mai mulți membri și votanți ai PSD-că Liviu Dragnea și `Cartelul de la Teldrum” au confiscat Partidul și îl folosesc doar pentru puterea personală, pentru bani și protecție în fața legii / că a abandonat toate promisiunile din Programul de Campanie și distruge economic și social România / că Grindeanu, Tudose, Tutuianu , Teodorovici și oricine îndrăzneste să nu execute orbește ordinele „Cartelului” devine imediat securist, trădător, cârpă - fiind târât în mocirla lui Dragnea!

Eu am decis să ies din acesta „Mocirlă”, să spun adevărul și să ofer o alternativă pentru toți cei dezamăgiți și umiliți de Dragnea!

Pentru că nu are nici curaj nici argumente să îmi răspundă, Liviu Dragnea își trimite bufonii peremisti și slugile plătite de el din presă să se plimbe din televiziune în televiziune și să încerce să mă tragă înapoi în mocirlă, vehiculând minciunile oribile că eu le făceam dosare penale colegilor din PSD!!!

(Foto: Facebook/Victor Ponta)

Adevărul este ușor de aflat pentru oricine nu este plătit de Dragnea să fie prost - socrul meu a fost cercetat pe nedrept din 2014, cumnatul meu arestat, mama și sora mea percheziționate, soția anchetata, eu mi-am pierdut funcția de Președinte al PSD și Premier și merg lunar la ÎCCJ fiind hăituit de Uncheșelu și Portocală!!!

Așa că nu trebuie să explic nimănui că nu am făcut niciodată cuiva dosare - trebuie doar să le explic celor din familia mea de ce au avut de suferit pe nedrept - la fel ca mulți alți oameni din PSD sau din viața publică !

Mi-am apărat colegii din PSD și când aveau și când nu aveau dreptate! Am cerut eu și am depus mărturie în favoarea lui Liviu Dragnea în Dosarul Referendumului / am plătit un preț scump în 2014 când Iohannis a venit cu lista liderilor PSD „penali” de care eu nu am vrut să mă dezic! Poate asta a fost greșeala mea ?!?

Pe un singur coleg din PSD l-am văzut cu ochii mei și l-am auzit cu urechile mele când se ruga de Kovesi și Coldea să îl ajute cu dosarul penal - Liviu Dragnea!!! Și în timp ce se lupta pentru el însuși sigur nu pomenea absolut nimic despre abuzurile contra altor colegi - niciodată! Că așa e Liviu - doar el contează!

Nu vreau să vorbesc despre aceste lucruri pentru că îmi pare rău de toți cei care ne-au votat și au alte așteptări de la noi - și nu vreau să mă bag înapoi în „Mocirlă” cu Dragnea !

Dar Liviu - dacă insiști hai să avem o confruntare la Dana Grecu la Antena 3 ca să le dau detalii, nu vrei?”

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Al Lui Al Lui check icon
  PSD-ul are o mare particularitate.... isi devoreaza fostii presedinti, ulterior ejectandu-i !
  Acestia isi expun pe Facebook, framantarile politice si isi declara adeziunea vesnica la partidului unic ce tocmai i-a aruncat peste bord, pe care-l considera complet imaculat, bine'nteles, cu exceptia presedintelui in functie si camarilei sale ( de parca ei nu ar fi folosit exact aceiasi reteta cand conduceau partidul ! ) .
  Sunt curios, cum vor arata postarile domnului Dragnea dupa ce va fi si dansul "ejectat" de colegii de astazi din partid....
  • Like 0
 • Tudorel Toader are cale liberă.

  Nici că se putea finaliza mai bine raportul Inspecției Judiciare asupra auditului managerial efectuat la Parchetul General și la DNA pentru ministrul Justiției, permițându-i lui Moș Teacă să încline balanța Justiției în favoarea penalilor din politica românească. Cum rezultatul final al raportului s-a încheiat cu scorul de trei la trei, adică trei magistrați au concluzionat că activitatea managerială la cele două instituții a fost pozitivă iar alții trei că a fost negativă, dat fiind și caracterul consultativ al raportului, îi conferă ministrului Justiției posibilitatea să procedeze după cum îl taie capul, și asta în ciuda opoziției a circa 3000 de magistrați, procurori și judecători, în legătură cu modificările aduse la legile Justiției de către același ministru. Totuși, Moș Teacă e un tip școlit, abil și deopotrivă viclean pentru a-și asuma responsabilitatea modificărilor acestor legi, în nume personal. El doar a propus, de decis rămâne să o facă majoritatea parlamentară aflată sub comanda fostului ministru "altă-ntrebare", Florin Iordache, tatăl Ordonanței 13. Pe de altă parte, Moș Teacă e conștient că prin măsurile propuse, unele chiar necesare și abil combinate cu cele toxice, Justiția se va întoarce cu cel puțin 10 ani în urmă, în epoca în care Rodica Stănoiu decidea la sediul PSD din Kiseleff cărui adversar politic să-i facă dosar penal, sub înaltul patronaj al lui Adrian Năstase. Era perioada în care jalnicul Mugur Ciuvică era arestat de pe stradă pentru vina de a exprima o opinie, numită Armaghedon, o scamă plasată pe costumul de stofă fină al aceluiași Bombonel. Năbădăiosul Ciuvică, cel care astăzi face zi de zi la Antena 3 apologia acelor vremi. Dacă ministrul Toader va reuși să-și ducă la îndeplinire maleficul plan, va realiza performanța, ce se va constitui într-un studiu de caz la facultățile de drept, despre modul în care un ministru a subordonat Justiția unei majorități parlamentare cu scopul vădit de a-i proteja pe penali. Rămâne doar ca istoria să stigmatizeze un astfel de personaj așezându-l că într-un insectar cu un ac de gămălie înfipt în poza-i afișată pe panoplia celor ce au prăpădit această țară. Este tot mai evident că dacă Societatea Civilă nu va reacționa vehement, așa cum a făcut-o la începutul anului 2017 (nicio așteptare din partea Alinei Mungiu Pipidi) cu prilejul OUG 13, statul de drept și democrația vor fi puse sub obroc de către actuala putere, pentru o lungă perioadă de timp.
  • Like 4
 • Imi vine sa rad! Ponta zice ca a iesit din mocirla,dar vrea confruntare la...Dana Grecu!!! Victoras cred ca ti-e tare dor de ...mocirla!
  • Like 7
 • Măi, dar toți vor întâlniri „bărbătești” la TV cu Dragnea, mai nou, ce să fie?
  O fi perioada de ouălație.
  • Like 3
 • Nu este de competenta mea sa'mi dau cu parerea!!
  Așa o fi! Sau poate vrea sa se răzbune pe cel care l-a "sapat"!!
  Da as vrea sa văd o confruntare (și nu o butaforie) intre cei doi!!

  cu toate ăstea : Bai,nepoate da' de ce nu ai fost tu așa de "cinstit" cind erai pe "val"!?
  Îmi pare rău dar sinteti ca liniile de tramvai....identice...Dar una pe stinga iar cealaltă pe dreapta....Tot acolo duc!!... Dar îmi pare rău că ne "duceti" și pe noi...De prea mult timp!
  fără stima ....jegoșilor!
  • Like 6


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult