Foto: Guliver Getty Images
Actorul Victor Rebengiuc a povestit marți seara la emisiunea „În fața ta” de la Digi24 care a fost reacția sa în momentul în care autoritățile i-au interzis în 1990 Regelui Mihai să intre în țară.
„Îmi venea să-l omor”, a spus Victor Rebengiuc, răspunzând la întrebarea ce a simțit atunci față de fostul președinte Ion Iliescu.
„A fost insuportabil pentru mine. (...) Era CPUN-ul de atunci și venise ministrul de Interne: «L-am prins, mă ». Păi ăla e regele nostru, băi deștepților. Ce ați prins? A venit (Regele, n.n.) în țară, iubiți-l, aplaudați-l”, rememorează acel moment Victor Rebengiuc.
În 1990, după ce familia regală a aterizat pe Otopeni, a primit viză provizorie, și se îndrepta spre Curtea de Argeș, pentru a-și petrece Sărbătorile, autoritățile s-au răzgândit. Mașinile în care se afla familia regală au fost oprite la un baraj instalat pe autostrada București-Pitești, pe motiv că ar fi intrat clandestin în țară. Astfel că regele și familia sa au fost expulzați din țară.
În opinia lui Victor Rebengiuc, clasa politică nu avea atunci niciun interes să îl aducă pe Rege. „Ce să caute Regele peste ei? Să aibă ei un superior? (Ei voiau) să-și vadă ei interesul lor”, a continuat invitatul emisiunii „În fața ta”.
Monarhia mai este o soluție pentru România în prezent? „O soluție este, dar mi-e greu să spun dacă această soluție se va împlini, dacă va putea fi adoptată. Mi-e foarte greu. Odată cu bătrânețea și cu bătrânețea regelui, a îmbătrânit și monarhia la noi”, a afirmat Victor Rebengiuc, care este convins că monarhia este condiția principală pentru ca un stat să poată să prospere, oamenii să înceapă să o ducă din ce în ce mai bine.
Emisiunea „În fața ta” moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu poate fi urmărită la Digi24 de luni până joi, începând cu ora 22:30.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Soluția monarhiei este un alt aspect, derivat din evenimentele despre care vorbește dl Rebengiuc, dar complicat în prezent, fără a fi insurmontabil.
De president, nici nu mai vorbim!
Dar, asa cum toate lighioanele, soferii, tractoristii si secretarele de scoala generala au functii importante in comenduirea acestei enclave de manelisti redusi, de ce nu ar fi Duda seful acestei haite?