Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

VIDEO. Cum ar putea arăta fântânile de la Piața Unirii, care vor fi reabilitate cu 7 milioane de euro

Fântânile din Unirii

(Foto: Facebook/Miroiu Valentin)

Fântânile din Piața Unirii din București urmează să fie reamenajate și modernizate, de câteva zile în zonă fiind în derulare lucrări de demolare și de scoatere a mozaicului. 

Investiția finală este estimată la 7 milioane de euro și va fi suportată de Apa Nova București⁣, în baza obligaţiilor asumate prin contractul de concesiune cu Primăria Capitalei.

Lucrările sunt programate să fie realizate în perioada mai-septembrie 2018 și există posibilitatea ca traficul să fie restricţionat temporar pe banda 1, în funcţie de lucrările desfăşurate, potrivit unui comunicat al Primăriei Municipiului București. 

(Foto: captura video)

„Vor fi două tuneluri de o parte şi de alta a parcului cu fântâni prin care vor trece jeturi de apă. Oamenii vor avea senzaţia că stau într-un acvariu cu apă, dar tunelurile sunt şi ieşiri de siguranţă”, a explicat pentru ȘtirileProTV Mihai Savin, director general adjunct Apa Nova București.

La finalizarea lucrărilor fântânile din această zonă vor oferi un spectacol de apă, lumini şi muzică, în patru regimuri de funcţionare: regim de zi, seara, respectiv noapte, de luni până vineri, iar în weekend va funcţiona în regim de spectacol stradal.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nu mă supăram deloc, dar DELOC, dacă pe locul kitsch-ului ceaușist se împădurea cu ceva ce crește repede. Piața Unirii e un pol al poluării în București, care e un pol al poluării în România, care e un pol al poluării în UE. Asta dacă interesează pe cineva (firea).
  • Like 0
 • 7 milioane de euro, plus 3 la primarie... si o sa iasa un kitsch cel mai probabil. De extins metroul ala la otopeni, centura A0, ceva mai util se poate , doamna ? ca alea facute de ceausescu inca mergeau, n-ati fost in stare nici sa le tineti in viata.
  • Like 1
 • Ar fi frumos să auzim și părerea Doamnei Loredana Voiculescu în legătură cu demolarea acestor fântâni și nu doar o preluare ca un comunicat de presă din partea primăriei sau firmei Apa Nova, preluare pe care putea să o facă și paznicul de la Poarta Ziarului.
  Fântânile actuale sunt, cei drept grotești, dar la fel de groteasca este această operațiune de mutilare și transformare în Bâlci sinistru a centrului Capitalei, fără consultare, fără implicarea unei echipe multidisciplinare și fără concurs.
  Bucureștiul Colcaie de Jeg, trotuare nespălate pe multe zone doar de ploi. Trotuare cu găuri, dale lipsa și sărite, capace de canal lipsa, șuruburi și țevi țepușă de la panouri de reclame. Asta avea nevoie Bucureștiul ; Cartea recordurilor pentru cel mai amorf cetățean, cei mai amorfi arhitecți și urbaniști, cea mai mârlănească administrație pe care a avut-o acest pseudo oraș.
  • Like 1

 • Si uite asa isi ascunde dna primar incompetenta. Si cel mai probabil va mai castiga un mandat. wink wink
  • Like 0
  • @ Marius Andrei
   Ptiu! Pușchea pe limbă. :))))))))
   • Like 0
 • Da, asta era prioritatea nr. 1 pentru noi, fantanile din Piata Unirii. Era absolut urgent sa dam 7 milioane de euro pe asa ceva. Madam Firea, te salut cu cel mai al dracu' respect.
  • Like 0
  • @ Jonn Jonzz
   N-auzi că e suportat de ApaNova? Cel mai probabil au să-și scoată pîrleala în facturi. ;)
   • Like 0
 • Bayard check icon
  Nu mai bine incepeau cu ceva mai usor acolo??? Cu o deratizare de exemplu?? Sau cu o reamenajare a parcului Unirii?? Niste iarba de exemplu, poate udata din cand in cand???
  • Like 0


Îți recomandăm

Dr. Iulia Savu

„Prima dată când am avut contact cu limita dintre viață și moarte eram destul de mică, prin clasa a patra. Bunica mea, cea mai dragă ființă după părinți, a murit aproape sub ochii noștri după un edem pulmonar. M-a frapat. Cum se poate de la un moment la altul să nu mai fii? De ce așa brusc? Se putea face ceva?”, povestește dr. Iulia Savu. (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Simona Halep

Nu mi-a plăcut ce a făcut Simona în finala de la Roma. Nu pentru că a pierdut, ci pentru că nu a jucat.

Citește mai mult

Harry - Meghan

Cel mai emoţionant a fost de departe cel al Prinţului Charles, care a încheiat cu: „Bătrâne, mă bucur enorm pentru tine!” (My darling old Harry, I'm so happy for you!"), un apropo la faptul că prinţul a câştigat mult în înţelepciune în ultimii ani şi o dovadă a relaţiei calde, înduioşătoare, dintre tată şi fiu. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Dragnea si Dăncilă

Programul legislativ al Guvernului pe 2018 include între altele, ca „prioritate legislativă”, un „proiect de lege privind reglementarea pensiilor obligatorii administrate privat (Pilonul II)”, cu precizarea că în perioada 1 iulie - 31 decembrie contribuțiile aferente acestuia vor fi suspendate, scrie Mediafax.

Citește mai mult