Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De doi ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu! La doi ani de Republica, îți mulțumim că ne ești alături!

VIDEO. Cum ar putea arăta fântânile de la Piața Unirii, care vor fi reabilitate cu 7 milioane de euro

Fântânile din Unirii

(Foto: Facebook/Miroiu Valentin)

Fântânile din Piața Unirii din București urmează să fie reamenajate și modernizate, de câteva zile în zonă fiind în derulare lucrări de demolare și de scoatere a mozaicului. 

Investiția finală este estimată la 7 milioane de euro și va fi suportată de Apa Nova București⁣, în baza obligaţiilor asumate prin contractul de concesiune cu Primăria Capitalei.

Lucrările sunt programate să fie realizate în perioada mai-septembrie 2018 și există posibilitatea ca traficul să fie restricţionat temporar pe banda 1, în funcţie de lucrările desfăşurate, potrivit unui comunicat al Primăriei Municipiului București. 

(Foto: captura video)

„Vor fi două tuneluri de o parte şi de alta a parcului cu fântâni prin care vor trece jeturi de apă. Oamenii vor avea senzaţia că stau într-un acvariu cu apă, dar tunelurile sunt şi ieşiri de siguranţă”, a explicat pentru ȘtirileProTV Mihai Savin, director general adjunct Apa Nova București.

La finalizarea lucrărilor fântânile din această zonă vor oferi un spectacol de apă, lumini şi muzică, în patru regimuri de funcţionare: regim de zi, seara, respectiv noapte, de luni până vineri, iar în weekend va funcţiona în regim de spectacol stradal.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nu mă supăram deloc, dar DELOC, dacă pe locul kitsch-ului ceaușist se împădurea cu ceva ce crește repede. Piața Unirii e un pol al poluării în București, care e un pol al poluării în România, care e un pol al poluării în UE. Asta dacă interesează pe cineva (firea).
  • Like 0
 • 7 milioane de euro, plus 3 la primarie... si o sa iasa un kitsch cel mai probabil. De extins metroul ala la otopeni, centura A0, ceva mai util se poate , doamna ? ca alea facute de ceausescu inca mergeau, n-ati fost in stare nici sa le tineti in viata.
  • Like 1
 • Ar fi frumos să auzim și părerea Doamnei Loredana Voiculescu în legătură cu demolarea acestor fântâni și nu doar o preluare ca un comunicat de presă din partea primăriei sau firmei Apa Nova, preluare pe care putea să o facă și paznicul de la Poarta Ziarului.
  Fântânile actuale sunt, cei drept grotești, dar la fel de groteasca este această operațiune de mutilare și transformare în Bâlci sinistru a centrului Capitalei, fără consultare, fără implicarea unei echipe multidisciplinare și fără concurs.
  Bucureștiul Colcaie de Jeg, trotuare nespălate pe multe zone doar de ploi. Trotuare cu găuri, dale lipsa și sărite, capace de canal lipsa, șuruburi și țevi țepușă de la panouri de reclame. Asta avea nevoie Bucureștiul ; Cartea recordurilor pentru cel mai amorf cetățean, cei mai amorfi arhitecți și urbaniști, cea mai mârlănească administrație pe care a avut-o acest pseudo oraș.
  • Like 1

 • Si uite asa isi ascunde dna primar incompetenta. Si cel mai probabil va mai castiga un mandat. wink wink
  • Like 0
  • @ Marius Andrei
   Ptiu! Pușchea pe limbă. :))))))))
   • Like 0
 • Da, asta era prioritatea nr. 1 pentru noi, fantanile din Piata Unirii. Era absolut urgent sa dam 7 milioane de euro pe asa ceva. Madam Firea, te salut cu cel mai al dracu' respect.
  • Like 0
  • @ Jonn Jonzz
   N-auzi că e suportat de ApaNova? Cel mai probabil au să-și scoată pîrleala în facturi. ;)
   • Like 0
 • Bayard check icon
  Nu mai bine incepeau cu ceva mai usor acolo??? Cu o deratizare de exemplu?? Sau cu o reamenajare a parcului Unirii?? Niste iarba de exemplu, poate udata din cand in cand???
  • Like 0


Îți recomandăm

Jamal Khashoggi

Uciderea lui Jamal Khashoggi, cel puţin modul ȋn care aceasta a fost relatată de mass-media turce, înfierbântată ṣi de declaraţiile preşedintelui Erdogan pe aceasta temă, a stȃrnit nemulţumirea cancelariilor occidentale, dar şi interesul internauţilor, şocaţi de aspectele macabre ale relatărilor venite dinspre Ankara.

Citește mai mult

Irina și Tudor Panait

„Câmpul deschis miroase a lavandă permanent atunci când adie vântul. Îmi amintesc mai ales senzația din primii ani: mergeam pe tractor, eram cu câinele și copiii și mai lucram puțin la teren. Era foarte relaxant”, spune Tudor Panait.

Citește mai mult

Oameni in biserica

De ce toți oamenii religioși pe care i-am întâlnit sunt răi? Atenție, am adăugat „întâlnit” pentru că sunt convinsă că există și oameni care merg la biserică de bună credință. Doar că nu i-am văzut eu încă. ( Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu)

Citește mai mult