Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

VIDEO. Întrebat de o ziaristă „de ce nu se mai respectă programul de guvernare", premierul Grindeanu are următoarea reacție

Premierul Sorin Grindeanu a fost întrebat marți de o ziaristă de ce nu se mai respectă programul de guvernare, după ce ministrul Muncii Lia Olguța Vasilescu a anunțat o decalare a calendarului majorărilor salariale.

La întrebarea care i-a fost adresată de două ori, premierul a evitat să răspundă, preferând să se aplece ușor și să se uite insistent la reporter, fără să spună nimic, ci doar să schițeze un zâmbet. 

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat marți că bugetarii nu vor primi majorările salariale după calendarul avansat până acum și că primele măriri de salarii vor fi acordate de la 1 ianuarie 2018 și vor fi de doar 25%, diferența urmând să fie dată de la 1 martie 2018. În varianta asumată de PSD, primele majorări urmau să se acorde de la 1 iulie 2017.

„De la 1 ianuarie 2018, toți bugetarii vor avea o creștere a salariului brut de 25%. De la 1 martie 2018, încă 25% pentru profesori, care, adăugat la creșterea de 25%, înseamnă de fapt o creștere de 50%. Tot de la 1 martie, medicii și asistentele au creșteri de peste 100%, ajungând la nivelul grilei din 2022. Este varianta cu care noi vom intra în comisie. Ar fi trebuit să intrăm de la 1 ianuarie (2018 - n.r.), dar au fost foarte multe amendamente pe care noi le-am acceptat la Senat și la Camera Deputaților”, a declarat Lia Olguța Vasilescu, la Antena 3, potrivit Digi24. Din afirmația sa reiese că, până atunci, nu vor fi acordate alte majorări.

Întrebat despre decalarea calendarului majorărilor salariale pentru bugetari, premierul Sorin Grindeanu a spus marți că punctul de vedere al ministrului Muncii este susținut și de ministrul Finanțelor.

„S-a discutat, și domnul ministru (al Finanțelor - n.n.) a discutat cu doamna Lia Olguța Vasilescu. Doamna ministru a prezentat public punctul de vedere care este susținut și de ministrul de Finanțe”, a precizat premierul Sorin Grindeanu.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Sunt unul dintre cei multi , care am iesit in strada din prima zi a protestelor din iarna ...Am strigat atunci ,,hotii , hotii " cu referire la ce facusera PSD si ALDE cu Ordonanta 13 . Acum vazand ce fac cu Legea salarizarii unitare , ca au mintit populatia tarii cu promisiuni , care nu le pot indeplini , strig din nou ,,hotii si mincinosii "!!! In acelasi timp ma intreb : ce se intampla cu acest popor , cu acesti romani care i-au votat . De ce au fost asa de naivi ? Intreb pentru ca nu este prima data cand PSD-ul , castiga alegerile prin minciuni si apoi isi da arama pe fata . Chiar asa de scurta este memoria sociala la romani ? Pe deasupra a venit si hotararea CCR , referitor la ,,pragul din abuzul in serviciu ", daca trebuie pus sau nu . In final cei de la CCR au spus ca trebuie pus de guvern sau parlament . Gresit ati gandit in aceasta speta domnilor judecatori . Sa va fie rusine !! In Romania nu trebuie sa existe nici un prag la abuzul in serviciu . Daca se imtroduce acest prag , imdiferent de valoarea lui , se introduce in acest domeniu Anarhia . Chiar nu va dati seama sau slujiti interesele PSD si ALDE ? Eu cred ca nu mai sunteti impartiali !!!!...si in aceasta situatie vai de aceasta tara , de acest popor !!!
  • Like 0
  • @ Gheorghe Plesnila
   Buna dimineata.Corect : fara "prag" pentru ca exista abuzuri care nu pot fi cuantificate in sume de bani (ex.: daca nu se emite un document, cu rea vointa, unui cetatean, de catre un functionar al unei institutii iar acesta nu-si poate continua studiile sau ne se poate angaja la momentul "0", atunci se poate cuantifica acest abuz ? - eu cred ca nu ... iar "trenul" pierdut de un cetatean, este o incalcare a drepturilor omului ...iar ajungem la procese internationale in care Romanai pierde si toti vom fi obligati saplatim (prin taxe si impozite) incompetenta functionarilor institutiilor atatului ???Multumesc
   • Like 0


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult