Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

VIDEO. Momentul în care Armin van Buuren coboară în mulțime luni dimineața, după șapte ore de mixat pe scena UNTOLD

UNTOLD - ziua 4

(Foto: Facebook/UNTOLD)

Peste 355.000 de persoane din țară și din străinătate au cântat și au dansat în cele patru zile și nopți ale celui mai mare festival de muzică electronică din România.

La cea de-a patra zi a UNTOLD au participat peste 90.000 de oameni, au anunțat organizatorii. Pe scena principală au urcat unii dintre cei mai îndrăgiți artiști ai momentului: Black Eyed Peas, Tujamo, Fedde le Grand și Armin van Buuren. 

Trupa Black Eyed Peas a fost pentru prima dată pe scena UNTOLD, iar membrii ei au rămas impresionați de publicul din România, dar și de producția festivalului. 

„Este incredibil ce se întâmplă aici! Am urcat pe scenă și am simțit imediat căldura și energia pozitivă a fanilor. Ne vom întoarce în Statele Unite ale Americii și în Marea Britanie și peste tot unde vom merge în lume vom povesti despre festivalul UNTOLD și despre România”, au declarat cei de la Black Eyed Peas.

Pentru prima dată de la lansarea UNTOLD, Armin van Buuren, cel mai așteptat DJ care a venit la fiecare ediție de până acum la Cluj-Napoca, a susținut spectacolul de închidere a festivalului. Show-ul lui a început în dimineața zilei de luni, la ora 2:10 și s-a terminat șapte ore mai târziu, artistul depășindu-și propriul record. În jur de ora 9:00 dimineața DJ-ul și-a luat la revedere de la fani, cărora le-a mulțumit și le-a promis că revine la Cluj anul viitor, când le va pregăti ceva cu totul special, la cinci ani de UNTOLD. 

Armin Van Buuren a îmbrăcat încă de la începutul show-ului tricoul echipei naționale de fotbal a României și cu ochii în lacrimi s-a înclinat în fața unui stadion arhiplin.

„Am fost încă de la prima ediție și am văzut cu ochii mei cum de la an la an acest festival a crescut enorm și a ajuns lângă sufletul meu. Iubesc România și nu vă pot explica ce simt atunci când urc pe scenă. Publicul este incredibil! Atâta timp cât ei stau în fața scenei, nici eu nu o să plec de pe scenă pentru că s-a creat o legătură specială între noi, iar aici mă simt ca acasă”, a declarat Armin van Buuren.

Pe scena principală a UNTOLD au urcat în ultima seară Golan, Black Eyed Peas, Tujamo, Fedde Le Grand și Armin van Buuren. Pe celelalte scene au concertat alți peste 40 de artiști: Jamie Jones, Paul Kalkbrenner, Dub Fx, Wilkinson, Paraziții și mulți alții.  

Show-urile lui Fedde Le Grand, Tujamo și Armin van Buuren au putut fi urmărite live pe pagina de Facebook a festivalului UNTOLD și pe canalul YouTube.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cand vom invata sa nu mai fetisizam anumite manifestari sau obiceiuri pe care le luam din occident?

  E foarte frumos ca in Romania exista un eveniment ca Untold. Este foarte urat si necivilizat ca Untold are loc in centrul Clujului si polueaza fonic pe o raza foarte mare.

  Vom fi civilizati cand vom "copia" toate aspectele de civilizatie din occident.

  Coachella are loc in desertul Californiei, Austin City Limits si South By Southwest, desi au loc aproape de centrul Austinului, au restrictii si politia umbla cu detectoare ale nivelului de zgomot.

  Indiferent cat de entuziasti suntem, legea e lege si respectul pentru altii trebuie sa prevaleze.

  Libertatea individului se termina acolo unde afecteaza libertatea altora. Untold e un stres continuu pentru Clujenii care locuiesc in apropriere si nu vor sa asculte muzica aia zi si noapte.
  • Like 0
  • @ Dan Prisacaru
   E frumos ba e urat...Sa fie dar sa nu fie... Toata tineretea mi s-a consumat intr-un Cluj populat cu oameni tristi, pustiu dupa zece seara, turme de oameni ai muncii luand cu asalt autobusele la cinci dimineata indobitociti de frica de a nu intarzia la servici. Multumesc lui Dumnezeu ca am sansa sa traiesc acum intr-un oras asaltat de tineri, cu muzica bubuind pe stadion si sa vad pe strazi oameni zambind cu fruntea sus, liberi. Au fost patru zile si patru nopti mult mai importante pentru urbe decat deranjul cauzat de galagie.
   • Like 0
  • @ Camp Sorin
   1. De gustibus non est disputandum. Nu-i puteti forta pe altii sa le placa acelasi lucru.

   2. Sa fie, dar cu respect pentru altii, de exemplu inafara orasului

   3. Si eu am trait in comunism, de aia apreciez foarte mult libertatea fiecaruia, chiar si a celor ce au alte opinii si preferinte decat am eu.

   4. Eu multumesc ca traiesc intr-o tara unde nu-s fortat de nimeni si nimic, nici macar de primarie, sa ascult ce nu vreau la o ora nepotrivita.

   5. Ce e important e la nivel de fiecare individ. "Urbea" e o abstractie. Faptul ca unii clujeni sufera in alea patru zile nu e bine. Fericirea unora nu se poate baza pe nefericirea altora. Ar fi trebuit sa pricepem asta din comunism. Si atunci ni se impunea, acum traim vremuri unde in Romania functioneaza dictatura strazii.

   Ziceam un om intelept: "entire and absolute freedom of thought and
   opinion, alike free of the despotism of monarch and mob and prelate; freedom of action within the limits of the general law enacted for all".
   • Like 0
 • Fabulos momentul când Armin coboară și îi îmbrățișează. Felicitării organizatorilor ptr festival,în patru ani sa aduni atâtia artiști, tineri și sa iasă bine....
  • Like 0
 • Dupa cum observ din unele comentarii, se distinge dorinta unor romanasi, de mai multe liturghii in direct, un fel de Untold cu aghiazma, mixate de insusi Prea-Fercitul ! (ironic). Un spectacol mai reusit ca UNTOLD si altele de acelasi gen sunt o poarta deschisa spre occident, prin sound sau feeling, chiar daca "Costica" este balonat de la "Carbocit" si nu poate digera viitorul ! (via reclama)
  • Like 0
 • Stranii valori au unii oameni in viata.
  • Like 0


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult