Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

VIDEO. Protest inedit al unui medic exasperat de stat în trafic: „Firea, de doi ani ai mandatul. Pe unde mergi acasă când pleci de la Primărie? Oamenii își pierd pe aici tinerețile și supărările. Și apoi vin să plătească taxe la voi…”

Aurelian Ștefan, un medic veterinar care s-a săturat să stea blocat cu orele în trafic pe centura Capitalei, a filmat un videoclip cu coada de mașini și le-a transmis un mesaj celor care se fac răspunzători de această situație. Filmul făcut de el a fost urmări de aproape 400.000 de ori pe Facebook. 

„Ce Unire? Ce Centenar? Ce petrecere de centenar? Asta e Unirea. Unirea oamenilor care s-au unit pe șoseaua de centură și-și povestesc amarul”, a exclamat exasperat medicul veterinar. „Îi vine să lași mașina și să o iei pe jos, tată! S-o iei ușor așa, pe jos, că ajungi mai repede. Nu se mai poate. Ce bătaie mai mare de joc. Oamenii care muncesc de dimineață până seară să mai stea două ore, trei ore pe șoseaua de centură. Ne așteaptă copiii acasă. Mă sună: tati, unde ești? Unde să fiu, tată? Sunt pe drum. Peste jumătate de oră, unde ești tată? Mai vii acasă?”, a mai spus el.

„Băi, Firea! De 2 ani de zile ai luat mandatul. De 2 ani de zile. Și? Păi și? Tu mergi pe centură de la Voluntari, de unde stai tu spre primărie sau pe unde mergi? Cu girofar? Oamenii ăștia au mărfuri au businessuri, au marfă care se strică, oamenii își pierd pe aici tinerețile și supărările. Și apoi vin să plătească taxe la voi. Îți vine să lași mașina. Uitați-vă, România! O las pe dreapta și ma duc pe jos. Alerg mai repede decât merg cu mașină pe șoseaua ocolitoare a Bucureștiului. Nu contează că ești doctor sau sudor. Pe șoseaua de centură toată lumea e la fel”, a continuat Aurelian Ștefan.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Primarul din Oradea ar trebui imprumutat la Bucuresti. Avem centura cu 2 benzi. facuta in 2 ani.
    • Like 0
  • Al Lui Al Lui check icon
    Tocmai ce -si fac formalitatile de plecare, 1.000 de pensionari in Grecia, alti 5.000 de bucuresteni asteapta cu arma la picior, eco-vouchere in valoare de 9.000 Ron fiecare, pentru rabla personala, 25.000 vouchere in valoare de 500 Ron pentru biciclete sunt deja traficate de Primaria Bucurestiului, vouchere pentru spa, muzica si spectacole in parcuri aproape zilnic, pe strada ori prin piata Victoriei dc se anunta vreo OUG...... si tot asa, o tine duoamna Firea cu bugetul de 2 MLRD de Euro al PMB ! Largirea si repararea soselei de centura a Bucurestiului, dezvoltarea infrastructurii rutiere in oras, consolidarea cladirilor cu bulina, modernizarea retelei termice centralizate....n-ai s-o vezi pe duoamna Firea, investind in prostii d-astea. Aceasta "vedeta" de la A3, conduce orasul Bucuresti, dupa politica editoriala a postului Romania TV : da-i fiecaruia cate ceva, nesemnificativ ca valoare, pentru a nu se vedea ca de fapt, tu, nu oferi nimik societatii in ansamblul ei.
    • Like 3
  • Ionel check icon
    Da, din pacate asa stau lucrurile. Sper sa avem parte de alt primar in 2020. De o luna de zile se lucreaza la podul Chitila de pe centura pe...ATENTIE !...50 DE METRI !!!. Sunt sigur ca intentionat se prelungesc lucrarile...., astfel incat dimineata si seara sunt cozi de 2-3 km pe ambele sensuri, fiind strangulata circulatia. De 10 zile nu s-a lucrat nimic. Azi dimineata erau 3 muncitori la o sueta pe margine !!!
    • Like 1


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult