Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Primăria Paralia. Gabriela Firea trimite 1.000 de „seniori” în tabără „all inclusive” de 8 zile în Grecia, pe banii bucureștenilor

Primaria Paralia

(Sursa: Facebook/Centrul pentru Seniori al Municipiului București)

Cazare și masă opt zile la Paralia-Katerini, în Grecia, transport dus-întors, activități culturale, excursii turistice. Toate gratuit, pentru 1.000 de seniori, aleși pe principiul „primul venit, primul servit”. Așa sună cea mai recentă ofertă de la Primăria Capitalei, prin Centrul pentru Seniori al Municipiului București (CSMB).

Prima ediție a taberelor culturale pentru seniorii bucureșteni se va desfășura în perioada 24 august-28 octombrie.

„Înscrierile pentru primele 3 serii se fac la sediul nostru provizoriu din Strada Constantin Mille nr 10, în fiecare zi, de luni până joi, între orele 10:00-16:00, începând de astăzi!

Vă rugăm să citiți cu atenție toate informațiile din regulament și să vă asigurați că îndepliniți criteriile de eligibilitate: vârsta de minim 50 de ani si venituri din salarii sau pensii de până la salariul minim brut pe țară: 1900 lei ( brut)”, se arată în anunțul postat pe contul de Facebook al CSMB, care adaugă că proiectul este susținut de primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Participarea la „tabăra cultural-educativă” este gratuită, costurile fiind suportate de către Primăria Capitalei, prin Centrul pentru Seniori al Municipiului București (CSMB) și include, potrivit regulamentului de organizare:

- transport dus-întors cu autocarul București (Arena Națională) – Grecia (Hotel localitatea Paralia-Katerini) și retur;

- cazare în cameră cu 2 paturi, pentru 7 nopți;

- masă (mic dejun-prânz-cină) pentru 7 zile;

- excursie turistică pentru vizitarea Muntelui Olimp cu ghid turistic;

- excursie turistică pentru vizitarea obiectivelor turistice din Metora cu ghid turistic;

- petrecere culturală tematică “Seară Grecească”;

- petrecere culturală tematică “Seară Românească”;

- activități recreative (jocuri de societate – șah, table etc.).

„Condițiile cumulative de eligibilitate pentru participarea gratuită la tabăra cultural-educativă:

  • Solicitantul are domiciliul sau reședința în Municipiul București de cel puțin 1 an înaintea datei de depunere a dosarului de înscriere;
  • Solicitantul are vârsta minimă de cel puțin 50 de ani, împliniți la data depunerii dosarului de înscriere, conform R.O.F. CSMB;
  • Solicitantul este apt din punct de vedere medical pentru a participa la toate activitățile aferente taberei;
  • Solicitantul are un venit brut mai mic sau cel mult egal cu salariul minim brut pe economie (1900 lei), reprezentând venituri din pensie sau salarii.

*Excepție: În cazul în care un cuplu căsătorit solicită participarea la tabăra cultural-educativă, ediția I, este suficient ca cel puțin unul dintre soți să aibă un venit mai mic sau egal cu salariul minim brut pe economie. În acest sens, se va anexa și certificatul de căsătorie, în copie conformă cu originalul.”, se arată în regulament.

„Pomenile” Gabrielei Firea

Dincolo de excursiile în Grecia pentru pensionari, primăria condusă de Gabriela Firea mai acordă bani pentru cuplurile căsătorite de peste 25 de ani, bani pentru nou-născuți, vouchere pentru bicicliști, vouchere prin care cei care își casează mașinile vechi pot cumpăra electrocasnice. Organizează spectacole grandioase de teatru în stradă care costă o jumătate de milion de euro, concerte, festivaluri și cotizează, desigur, sume importante la Catedrala Mânturii Neamului.

  • În luna iulie, Consiliului General al Municipiului Bucureşti a aprobat proiectul care prevede ca bucureștenii care își casează mașinile vechi să primească un voucher în valoare de 9.000 de lei. Potrivit unui amendament depus de Firea, voucherele pot fi folosite nu doar pentru cumpărarea de mașini noi, ci și pentru cumpărarea de electronice și electrocasnice.
  • În Capitala lui Firea, familiile care împlinesc 25 de ani de căsătorie primesc 1.000 de lei, cele care împlinesc 50 de ani de căsătorie, 1.500 de lei, iar cele care împlinesc 75 de ani de căsătorie, 3.000 de lei.
  • Părinții care locuiesc, permanent sau cu viză de flotant, în București primesc, ca urmare a unui proiect inițiat de Gabriela Firea, 2.500 de lei dacă aduc pe lume un copil.
  • Prin programul „Bicicliști în București” Primăria Capitalei a acordat vouchere în valoare de 500 de lei pentru achiziționarea de biciclete sau de trotinete electrice.
  • În această vară, primăria Capitalei a oferit un spectacol în aer liber în valoare de 431.000 de euro. Este vorba despre piesa Vlaicu Vodă, pusă în scenă de Teatrul Excelsior, finanțată tot din bugetul primăriei. Pentru organizarea de evenimente și pentru teatrele din subordine, Primăria Capitalei cheltuise, în primele 11 luni ale anului trecut, peste 90 de milioane de euro.
  • Primăria Capitalei a decis săptămâna trecută să aloce încă 10 milioane de lei, printr-o rectificare bugetară, pentru finalizarea Catedralei Mântuirii Neamului, ajungând în 2018 la o sumă totală de 25 de milioane de lei. Anul acesta, instituția condusă de Gabriela Firea alocă 65 de milioane de lei pentru lăcașurile de cult. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Știrea asta se acordează de minune cu articolul domnului doctor captiv zilnic, ore-n șir, pe centura Bucureștiului. Corelându-le, aș putea trage niște concluzii
    - vremea investițiilor în infrastructură n-a sosit încă
    - există o masă semnificativă de oameni care chiar cred că pomana îngrașă.
    - dacă masa asta pune botu' la un kil de zahăr cum mi-aș putea imagina că vor rămâne insensibili la o așa momeală grecească?
    - doamna Firea știe că noi știm că, de fapt, ea fură legal (probabil) din banii noștri dar o doare fix în bască
    - tare-aș fi curios ce cotă parte e para-ndărăt
    - cum s-a ales compania de turism organizatoare? bilețele-n pălărie?
    Cu (sau fără) permisiunea dv, doamnă Firea, dați-mi voie să vă adresez un gând. Nu mă interesează pomana dv. Am binișor peste 60 de ani, soția la fel, ne potrivim perfect cu criteriile de calificare dar suferim amândoi de un handicap sever: știm.
    Știm că pomana dv e un furt, știm că nu grija de noi vă animă ci perspectiva votului care va să vină. Dar, desigur, mai știm că dv nu contați pe noi, ci pe ceilalți.
    • Like 1
  • Cum zicea lenuta in zilele...alea? "Mai da-le ceva!". Cam asa si aici. PSD incepe sa se cam duca naibii si atunci Gabita mai da si ea ceva. Din banii contribuabililor, evident, cum altfel?
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult