Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Vinovații de care vorbim mai puțin în pandemie: medicii care au dezertat și au sabotat campania de vaccinare

Ambulanță Covid

Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos

Unde este miezul răzmeriței ce a cuprins poporul de nu mai vrea nimeni să se apere împotriva dușmanului infiltrat pervers printre noi?

Unii spun că sunt preoții, alții că sunt politicienii, că sunt flașnetele din răsărit, că sunt aventurierii și psihopații dornici de expunere. Și eu cred că sunt toți cei enumerați mai sus, însă o categorie distinctă a sabotat din gros lupta cu molima ucigașă. Este vorba de cei care trebuiau să fie în primele rânduri și au dezertat de la obligația și menirea lor: este vorba de medici. Evident nu toți medicii, însă o parte a acestora a făcut pactul imoral cu inamicul. Percepția mea este că raportul între vacciniști și antivacciniști este foarte echilibrat în breasla doctorilor. L-am auzit pe managerul de la spitalul Colentina care exact asta spunea, 50% s-au vaccinat. 

La început se vorbea că nu există virusul, apoi că e o simplă răceală, că nimeni nu cunoaște pe nimeni infectat, mai târziu că nimeni nu cunoaște pe cineva care a murit. Iată că astăzi deja cunoaștem și persoane decedate, din păcate, iată că amenințarea e mai reală decât niciodată și medicii încă ezită, pun problema filozofic, a fi sau a nu fi. Nu cunosc nimic despre virus, pentru că au alte specializări, pentru că nu se perfecționează, pentru că nu-i interesează, deci nu există, sau, în cel mai bun caz, propun să mai așteptăm. Problema noastră e că în acest moment timpul este scump, se numără în vieți omenești, dușmanul face ravagii printre români. Din punctul meu de vedere, în termeni militari, asta s-ar numai simplu, trădare prin abandonarea luptei.

În vremurile astea distopice, când am ajuns să trăim în filmele pe care le credeam simple ficțiuni, oamenii au dat buzna la medici să se consulte. Ce e de făcut? Am văzut și am auzit foarte multe cazuri de doctori care și-au sfătuit pacienții să nu se vaccineze, care i-au sfătuit să mai aștepte, care i-au sfătuit să facă ce-i duce capul pe ei. Asta în condițiile în care există deja soluția vaccinării adoptată pe plan mondial și în mod oficial și în România. Cadrele medicale antivacciniste au îndemnat la boicotarea măsurilor de sănătate publică. În urma lor au rămas zeci de mii de morți. Întrebarea firească este cine răspunde și cine plătește pentru victimele indeciziei sau al malpraxisului. Pentru că oamenii s-au dus de bună credință la cabinetul medical și au făcut ce li s-a spus de acolo. Au sfârșit într-un sac negru. Sfătuiesc toate familiile care au decedați de covid în urma indicațiilor medicale primite să-i dea în judecată.

Un caz și mai grav îl reprezintă cei care au făcut „vaccinul la chiuvetă”, cei care au fentat încă o dată sistemul prin metode pur autohtone. Dacă la început se lăudau în gura mare că au descoperit o metodă să „șmecherească” legile, acum tac chitic, dar ei există. Unii mai mărturisesc când ajung la spital, pe ultima sută de metri, sperând că dacă spun adevărul medicii de acolo îi vor salva, rareori se întâmplă. Pe alții îi simt așa cum ii simți pe hoții de buzunare care urcă în autobuz. Și-au cumpărat certificate verzi perfect valabile de la medici antivacciniști. 

Se vorbește foarte puțin și mai ales nu se face nimic împotriva acestui fenomen. O să ajungem iarăși de râsul planetei cu apucăturile noastre nesănătoase atunci când alții ne vor descoperi mizeriile. Cel mai periculos este că acești indivizi umblă liberi, ca și cum ar fi vaccinați, și continuă să infecteze alți oameni, care poate și-au luat toate măsurile de precauție, inclusiv să se vaccineze, dar din cauza unor boli asociate totuși mor. Asta se numește crimă cu premeditare. Nu am auzit de nicio măsură împotriva medicilor și pacienților care s-au pretat la așa ceva, și sunt foarte mulți. Nu mai vorbim de situațiile epidemiologice care sunt complet compromise dacă se introduc date false. Vă dau o pistă, mulți români care au plecat la muncă afară și-au cumpărat certificate verzi.

Este foarte greu să câștigăm războiul ăsta dacă jumătate din ofițerii din prima linie au făcut pact cu inamicul. Măsurile trebuie să fie chirurgicale până la os, altfel riscăm să pierim într-o confruntare în care au existat deja atâtea „decese evitabile’’, așa cum bine spunea un doctor vaccinist.

Miron Cosma a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru subminarea puterii de stat pentru mineriada din 1991. Astăzi un număr de oameni se năpustesc asupra statului cu portavoci, urlete, minciuni, acuze, luând vieți omenești la propriu și la întâmplare, iar statul a înlemnit de spaimă. Este cineva să facă ordine?

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Mie mi se pare ca și acum după aproape 2 ani medicii habar nu au cu ce virus luptă........ Asta este cel mai îngrozitor......
  Ce rost are să-i acuzam pe unii medici ca au îndoieli sau bajbaie.......
  • Like 0
 • Delia MC Delia MC check icon
  Dl Morar scrie în primul rând despre acei medici porta-voce din tv ori din media care prin " îndoielile " lor au îndemnat mii de oameni să nu se vaccineze. Dintre care acum mulți nu mai sunt.

  Păi să vedem cine sunt și de ce: din ei unii au interese pur politice ( Monica Pop de exemplu, pesedistă, abonată la vuvuzelele pesediste pentru o posibilă recompensă într-un posibil guvern viitor psd), alții personale ( Adina Alberts, într-o situație rizibilă, medic estetician în pandemie, când " afacerea" merge prost și soția lui Cataramă, el însuși negaționist și conspiraționist notoriu dar și milionar ) iar alții sunt gică contra de profesie, dependenți deja de publicitate. Să renunțe ACUM ar însemna să-și piardă aura mesianică dar și liota de admiratori care evident i-ar umple de zoaie. Dar cel mai rău e că unii din ei s-au identificat deja cu această cauză și să recunoască ar însemna să se nege pe sine și să scadă insuportabil în propriii ochi. Încăpățânarea asta merge atât de departe încât ar fi în stare să mizeze tot: o cunoștință, nu medic, gică contrist de la bun început, a ajuns în faza în care o caută cu lumânarea, călătorește, nici nu mai contează că ar putea duce virusul acasă fiului diabetic. Vorbim deja de mecanismul FANATISMULUI.
  Și e imposibil să nu le remarcăm "traseul": la început protestau contra măștii ( ca și cum n-ar fi purtat-o o viață), apoi au devenit militanți pentru libertate, ca mai apoi să explice ei cum vaccinul dă leucemie ori cheaguri de sânge. ORICE numai să fie ei contra. De ce mai sunt luați în seamă? Fiindcă spun ceea ce omul ar vrea să audă și anume că nu-i așa de rău și molima asta e o invenție ori o pandemie de răceală.

  Ceilalți medici? Din ei unii au avut deja covid iar unii așteaptă. Ce? Vaccinul ori medicamentul perfect, evident. Asta poate oricine însă un medic are alt statut. Cum se poate ca tu, medic ori îngrijitor, să riști să devii o bombă ambulantă și să pui la risc viața celor pe care (ar trebui să-i) îngrijești? Nu i-a obligat nimeni să devină cadre medicale deci încălcarea dreptului la muncă nu se pune. Dacă lor li se impune să se vaccineze este spre protecția pacienților. Primum non nocere. Ei sunt în general sănătoși dar pacienții lor PRIN DEFINIȚIE nu. Dacă instituția le plătește teste non stop considerând că nu se poate dispensa de ei, foarte bine. Numai s-o facă în mod consecvent.
  • Like 3
  • @ Delia MC
   pe ideea zisă ”lasă pe mai tîrziu” am schimbat medica de familie , o știu de 40 de ani .......
   • Like 2
 • otheh check icon
  Nici nu s-a terminat pandemia si au si inceput procesele publice. Simptomatic pentru noi, as zice. Procurorii poporului si-au scris deja rechizitoriile, stiu exact pe cine sa trimita la stalpul infamiei, fie ca vb de preoti, medici, jurnalisti. Numai omul din fatza oglinzii nu este niciodata vinovat cu nimic, el, eterna victima inocenta a conspiratiilor celorlalti.
  • Like 0
  • @ otheh
   să ai arpacaș
   • Like 2
  • @ otheh
   să ai arpacaș
   • Like 0
 • Tot omul are dreptul la o parere personala, inclus doctorii. Vad ca media de prin alte locuri a pus "tunurile" si pe Eric Clapton care, desi vaccinat, a "indraznit" sa aiba o opinie personala contrara liniei oficiale dirijate mondial. Si mai vad ca oricine, fie el, arhiepiscop, presedinte, star de cinema, avocat, profesor, cercetator stiintific sau plebeu de rand, odata ce isi permite fie si numai sa isi exprime o parere personala contrara celei oficiale, devine brusc un "paria" sau un "pericol" pentru societate, fara a mai spune ca multi se imbolnavesc la repezeala si mor de Covid sau isi fac "mea culpa" dupa care se vaccineaza. Orice om are dreptul de a face o alegere pro sau contra vaccinarii dupa cum ai dicteaza inima. In Ieremia 7.14 sta scris: "Inima omului este mai vicleana decat orice si foarte stricata. Cine o va cunoaste! Se potriveste perfect la vremuri de pandemie. Asta asa ca raspuns la tampenia cu:"Da, dar ai protejezi pe altii"
  • Like 0
  • @ Victorin Borsciov
   Problema e că cei care au îndoieli ar trebui să se îndoiască și de valabilitatea îndoielilor lor. Dar o fac? Nu! Ei se grăbesc să și le trîmbițeze imediat, din orgoliul de a-și exhiba dialectica rațiunii lor și deci superioritatea ei.

   De acord că îndoiala este necesară. Dar trebuie exersată la rece, în tihnă, într-o dezbatere de idei netulburată de imixtiuni străine.
   Dar, mai ales, nu într-un incendiu.

   Căci atunci cînd cetatea este atacată în ființa ei, a sta să mai despici firul în patru este profund contraproductiv. Și criminal.
   În orice război „îndoitorii” au fost executați ca trădători.
   Ei și-au meritat pedeapsa. Chiar și aceia, foarte puțini, care au fost reabilitați post-mortem.
   • Like 4
  • @ Victorin Borsciov
   Delia MC Delia MC check icon
   Bineînțeles că au. Dar ei se bazează pe știință (presupunând că o au) și probabilități. Îndoiala lor e ceva de genul : 2+2 o fi 4, ori 5, ori 4,5?
   Un medic are simțul situației urgente: în fața unui accident nu-și pierde cumpătul și nu țipă ci acționează. Și este una, ba chiar război. Să stai tu, medic, să filozofezi la tv e ca și cum un soldat, sub asaltul dușmanului, stă și se uită la pușcă: e ultimul model, o fi fost testată destul, vai ce bine ar fi o mitralieră ultimul model. Nu, mai bine aștept.
   Sper că remarcați ridicolul situației și vă dați astfel seama de ce sunt astfel tratați, pe undeva ca trădători în război.
   • Like 4
  • @ Nelu Mares
   Expresia "keep a cool head" va spune ceva? Se traduce prin "a judeca la rece" si asta exact in situatiile de criza. Partea asta "sforaitoare" cu cetatea atacata lasati-o balta, mai bine spuneti raspicat ca santeti adept al lui Robespierre cunoscut atat de bine pentru rolul lui ca membru al "Comitetului sigurantei publice" si care a facut curatenie si ordine cu ghilotina in frunte. In final dupa principiul "cine ridica sabia, de sabie va pieri" a murit executat de propria lui creatie.
   • Like 0
  • @ Delia MC
   Evrica! Si uite asa polarizam societatea prin gasirea solutiei si epurare pe criteriul simplei pareri. Nazistii, legionarii si comunistii ar muri inca odata, de invidie. Trebuie pedepsiti toti, fie ei doctori, nevaccinati sau cei care au fie si doar o alta parere, niste adevarati "dusmani ai poporului" care trebuie condamnati cu bine orchestrata "manie proletara". Comportamentul multora din tabara pro vaccin se incadreaza perfect la categoria "manie proletara" dirijata explicit spre cei care se abat de la linia oficiala, exact ca la trecutele si mult hulitele sedinte de partid. In fapt asta este problema, nu vaccinul in sine ci similitudinea unui comportament de genul "Nu poti te ajutam, nu vrei te obligam" pentru ca, lasa ca "iti gasim noi ceva".
   • Like 0
  • @ Victorin Borsciov
   Delia MC Delia MC check icon
   Credeți ce vreți.
   Și mai ales să le spuneți asta celor care au pierdut pe cineva din cauza acestor "medici". Problema e, odată ajunși la ATI nimeni nu mai protestează și știți de ce? Nu le ajunge oxigenul.
   Nu le găsește nimeni nimic, îi găsește însă virusul. Din partea mea sunt liberi să moară. Dar nu-mi puteți cere să stau și să filozofez că "asta le-o fi fost soarta " ori să cred că-i bine așa.
   Exagerați incredibil. Cei care prin "opiniile" lor îi trimit pe alții la moarte, ăia ce or fi? ( vedeți mai sus). Păstrați-vă judecățile și discursul (dar nemodificat, vă rog ) pentru cei îndoliați de acești "doctori".
   De altfel comparația cu naziștii, legionarii nici măcar nu-i originală: o folosesc inclusiv șoșocii ( derivați din aur ei înșiși neo-legionari, un fel de cine spune ăla e). Ce "uită", naziștii au vrut să extermine ALTE popoare însă șleahta ticăloșilor și șoșocii îi trimit pe adepții LOR la moarte.
   • Like 0
 • Autorul face un amalgam propagandistic și răuvoitor (ca de obicei) greu digerabil. Nu zice nimeni ca medicii infractori - adică cei care, cu rea-voință și / sau contra șpagă oferă certificate de vaccinare false, sau nu-și fac treaba decât contra șpagă etc - să nu fie deferiți justiției. Orice infractor, de la ultimul amărât și până la vârful piramidei sociale ar trebui să-și primească pedeapsa cuvenită. Dar să nu amestecăm lucrurile, în mod răuvoitor, ca autorul articolului. Un medic care, conform cunoștiințelor sale profesionale și conștiinței proprii, are o anumită părere medicală, nu ar trebui pus la zid de noua propagandă. Părerea sa este la fel de valabilă ca a oricărui alt medic. Ca în orice domeniu, și în domeniul medical există controverse și e bine că e așa. Din controverse se naște adevărul și ideile bune. Dacă toți ar fi încolonați să pupe în dos puterea și variantele oficiale (naționale sau internaționale), așa cum o face cu abnegație și agresivitate și autorul articolului de față, atunci am ajunge rău de tot. Faptul că s-a stabilit o linie oficială nu presupune automat că aceasta e cea mai corectă, sau nu atât de corectă în toate cazurile. Chiar credeți că toți medicii care au reticențe față de acest vaccin sunt niște cretini sau răuvoitori? Într-o proporție așa de mare? Eu nu spun că dreptatea e de-o parte sau de alta, spun doar că părerile sunt la fel de îndreptățite și respectabile, iar adevărul nu îl decretăm noi acum, la începutul iureșului, ci se va vedea la sfârșit. ”Cine va râde la urmă va râde mai bine” așa spune un proverb românesc. Poate că vor râde vacciniștii, dar poate că vor râde antivacciniștii. Oricum, în acest moment n-avem de unde să știm ÎNCĂ. Dar e amuzant cum pune problema autorul articolului: cine e fanatic al vaccinării anti-Covid, e un om informat, patriot etc. Dar medicul care e antivaccinist (doar anti-Covid, nu anti oricare vaccin) cică e un neica nimeni. Calitatea lui umană precum și pregătirea lui (6 ani facultate grea + 3 ani rezidențiat plin de sacrificii + restul experienței și gradațiile profesionale) sunt duse în derizoriu de orice neavenit dar care e pupător al puterii. Lăsați medicii în pace! Părerile lor divergente nu înseamnă că unii sunt cretini și alții deștepți. Toți trebuie considerați deștepți și respectabili, atâta vreme cât nu încalcă legile și jurământul lui Hipocrate. Adevărul nu e întotdeauna numai în alb și negru, așa cum îl percep mințile înguste.
  • Like 0
  • @ Dan Cojocaru
   Teza pe care vă construiți apărarea medicilor reticenți este, citez:
   „Părerea sa este la fel de valabilă ca a oricărui alt medic.” Oare?
   Chiar așa să fie? Falsul implică orice, dle avocat al incompetenței.

   Argumentați exact ca un avocat fără scrupule, care își amorțește conștiința:
   „Și interlopii e oameni! Și ei are dreptul să trăiască, conform cu convingerile lor!”

   • Like 5
  • @ Nelu Mares
   Din scurtul, lapidarul Dvs. răspuns nu se prea înțelege nimic neechivoc. Tot ce am receptat ca fiind corect este expresia ”falsul implică orice”. Într-adevăr, din punct de vedere al logicii matematice o propoziție falsă poate implica și una falsă, dar și una adevărată, deci cu orice valoare logică. Mai departe, în mod concret, chiar nu înțeleg legătura cu ce am scris eu și, de fapt, ce îmi reproșați. Că pornesc de la la o propoziție falsă (așa ziceți Dvs, eu nu sunt de acord) și apoi pot să argumentez orice pornind de la asta? Ziceți mai bine că nu vă convine cum am pus problema și de aceea îmi căutați noduri inexistente în papură.
   • Like 0
  • @ Dan Cojocaru
   Am spus și repet că ați plecat de la o teză falsă:
   „Părerea sa este la fel de valabilă ca a oricărui alt medic.”
   Și ca să vă asigurați că ea nu va fi combătută ați declarat că medicii vor da socoteală abia în viitor, la sfîrșitul pandemiei. Ca și cum răspunsul nu ar fi deja tranșat din evoluția ei în țările cu mai puțini analfabeți funcțional.

   Și da, mă străduiesc cît pot să dau răspunsuri lapidare, avînd în fața ochilor producțiile dv logoreice.
   • Like 5
  • @ Nelu Mares
   Aveți un stil neelegant de a comunica. La început pare că sunteți politicos și elegant, apoi pac! dați un pic peste bot interlocutorului. Sau mai mult, după caz. Să știți că producțiile mele logoreice nu vă vizează în mod exclusiv pe Dvs. Dacă vă deranjează sau vă obosește stilul meu stufos, nu trebuie să vă obosiți să-mi dați atenție, respectiv să-mi răspundeți. Eu îmi expun părerile mele sincere și nu țin morțiș să intru în dezbateri - de asemenea obositoare și fără finalitate - cu Dvs. Dacă vă revoltă ceva, atunci ”ghinion”, vorba idolului Dvs. Oricum înțeleg că, după criteriile Dvs, și eu aș fi un analfabet funcțional. Păi cum altfel? Acum nu sunt 100% convins de puterea acestui vaccin, nici nu pup în dos actualul regim, mai deunăzi mi-a scăpat în scrierea mea logoreică un â (din a) unde nu trebuia, deci ce mai! Sunt analfabet funcțional clar! (în logica Dvs)
   P.S. Aștept un răspuns de genul: ”Dvs ați spus-o, nu eu :):):) ” De fapt nu aștept nimic de la Dvs....
   • Like 0
  • @ Dan Cojocaru
   Mă aștept să cereți chirurgilor să nu mai folosească bisturiul fiindcă taie în carne vie și risipește sînge prețios. Să caute metode mai blînde, neinvazive, menajante. Niște incantații, eventual. Sau pase magnetice.

   Cred că modelul dv de eleganță în polemică este Claudiu Pândaru, ziarist care promovează cu obstinație boxul cu mai multe perechi de mănuși. Dacă ar fi după el boxerii nu s-ar lovi unul pe altul, ci fiecare ar lovi în sacul de box aflat între ei, anume destinat încasării loviturilor.

   Dar dacă nu simți lovitura din plin, dacă sîngele nu-ți borșește din nas, e practic exclus ca cineva să-și recunoască precaritatea ideilor pe care le promovează.

   Eu nu mă aștept și nici nu-mi doresc ca un adversar de idei să mă menajeze. De unde știu că nu o face din condescendență? care și ea e o modalitate de a-și proclama superioritatea.
   Așa că sau lupți sau fugi.

   A treia cale este să nu te bagi într-o dispută dacă știi că nu te țin curelele.
   Cît privește pe î din a cred că am spus aici că e alegerea mea deliberată.
   Dar asta e altă gîscă în altă traistă.
   • Like 2
  • @ Nelu Mares
   Așa cum corect ai intuit, mărite Nelu, nu mă țin curelele să susțin o dezbatere. Ăsta e adevărul. Mă înclin în fața lu' matale. Să fii iubit! (de femei gravide).
   • Like 0
  • @ Dan Cojocaru
   Filbert check icon
   Din controverse se NASC adevarul si ideile bune, asa e (mai putin greseala gramaticala). Din controversa pe tema vaccinului mor 500+ de oameni pe zi, in Romania.
   In Portugalia, 313 cazuri, 5 decese, azi, in Ontario 269 de cazuri, 6 decese, tot azi. In Bucuresti, azi, 1500+ de cazuri si citeva zeci de decese. Sa aiba Bucurestii de 5 ori mai multa populatie decit Portugalia (10+ milioane) sau Ontario (15 mil)?
   • Like 1
 • Regula fundamentală a imbecilității umane (vezi Carlo M. Cipolla) spune așa:
  „Un imbecil este o persoană care cauzează pierderi unui alt individ sau grup de indivizi, fără a cîștiga nimic în schimb, uneori chiar suferind pierderi în urma acțiunilor sale.”

  Contra-vaccinistul militant corespunde perfect acestei definiții.
  Ce cîștigă el din propaganda pe care o face? Nimic!
  Are parte de un tratament preferențial, îngăduitor, din partea virusului, pentru el sau pentru apropiații lui? Nici vorbă! Virusul ignoră „idioții utili” care îi netezesc calea.

  Și atunci, de ce se zbate să saboteze vaccinarea? Fiindcă e un IMBECIL.
  Se gîndește la dezastrul făcut de virus în sistemul sanitar? Nu, fiindcă e un IMBECIL.
  Îi pasă de morții pe care-i lasă virusul în urma lui? Nu, fiindcă e un IMBECIL.

  De ce nu-i pasă? Fiindcă un IMBECIL nu vede mai departe de lungul nasului său.
  Dar se bate cu cărămida în piept, zicînd că el pentru cauza Omenirii se luptă.

  Cauza Omenirii? Da de unde! Concepțiile schimonosite din capul lui îl mînă.
  De asta urlă ca o vuvuzea.
  • Like 4
  • @
   Și dumneata pari un om inteligent. Dar de ce negi implicit ideea de progres științific? Și peste o sută de ani o să susțineți că e „nevoie de 5 ani”?

   Și de cîte ori am vorbit de refuzarea vaccinării eu am avut în vedere tot timpul „refuzul specific vaccinului impotriva CoVid”.
   Trebuia să specific expres de fiecare dată?
   Poate că da, fiindcă chițibușarii atîta așteaptă.
   • Like 2
  • @
   Acel avertisment din contractul cu Pfizer este necesar în orice contract, din orice domeniu, fiindcă s-a dovedit că există IMBECILI care au pretenția la perfecțiune, ca și cum perfecțiunea ar fi accesibilă Omului.

   Nici Dumnezeu nu este perfect.
   Cum ar putea fi perfect vaccinul, sau oricare altă creație a omului?
   • Like 3
  • @ Nelu Mares
   Delia MC Delia MC check icon
   Disclaimer, asa se poartă la americani:)
   Există cazuri: un vaccin considerat până atunci sigur a dat vreo 5 cazuri de nu-știu-ce și a fost retras. Dar existau și alte variante pe piață. De aceea își iau măsuri de precauție, nu că ar avea un glob de cristal să știe că ar putea fi probleme în viitor.
   • Like 1
  • @ Nelu Mares
   Delia MC Delia MC check icon
   Ca o completare:
   Mai sus de imbecili se situează TICĂLOȘII. Un medic ce susține așa ceva e ori TICĂLOS (dna Pop, dna Alberts) ori deprofesionalizat, plafonat. TICĂLOS din considerente politice, financiare (invitațiile la posturi tv se plătesc și încă bine). Pentru că nu vorbim de studiile CORECTE ca acelea care arată că AZ produce tromboze ori că Pfizer poate produce miocardita. Nu, vorbim de aceia care le interpretează în mod VICIOS ca să le iasă la socoteală. Deci ticăloșia NU e chestie de ȘTIINȚĂ ci de INTERPRETARE răuvoitoare. La fel de ticălos e să spui nu te vaccina ori după un talk show de 2 ore s-o lași în coadă de pește, corect ar fi vaccinul are un risc, boala altul, fiecare hotărăște. Ticălos e când subliniezi aspectele care iti convin să dea bine la ticalosul-șef ori păpușarul șef. E o imensă rea voință aici iar exemple sunt destule. La fel de TICĂLOȘI sunt cei care o fac pentru gloria lor efemeră.
   Imbecilii sunt de fapt idioții utili care le propagă în media care se adresează la rândul lor MASELOR DE MANEVRĂ.
   A nu se uita, ticăloșii sunt în cea mai mare parte vaccinați dar idioții utili nu.
   Asta ar fi pe scurt ierarhia ticăloșiei și a idioțeniei "utile".
   Îmi cer scuze pentru cuvintele tăioase dar până nu tai în carne vie nu ajungi la adevăr.
   • Like 0
 • Autorul care scrie acest articol este presedinte al Asociatiei Nationale a Detinatorilor de Vagoane. Domnule draga, nu mai bine mergi dumneata sa-ti numeri... vagoanele lipsa? De cand vagonarii sunt experti in vaccinare, sanatate publica, terapii medicale? Dati lectii de etica unor profesionisti care au depus Juramantul lui Hipocrat, care slujesc oamenii conform stiintei si constiintei proprii? Vai, REPUBLICA, REPUBLICA!, cator neaveniti si ageamii le mai dai drept de publicare?
  • Like 2
  • @ Marcel Marginean
   Nu da "lectii de etica unor profesionisti??? care au depus juramantul lui hipocrat" ci celor care l-au incalcat cu buna stiinta, pentru bani, medicilor spagari, celor care se multumesc cu un loc caldut, bine platit, intr-un cabinet pe usa caruia scrie "dr. ...." cand ar trebui sa scrie criminal, celor care nu s-au interesat de noutatile in domeniu, etc. Daca se ocupa cu vagoanele asta nu inseamna ca nu are putere de analiza si dreptul de a-si exprima parerile, din pacate fundamentate pe realitate. Esti nedrept si persiflant, dar nu ai nimic de zis impotriva celor aratate in articol si a celor, toti, mentionati. Te-ai cam trezit vorbind aiurea.
   • Like 5
  • @ Marcel Marginean
   Ati vazut cum ati devenit brusc o persoana "nesuferita" asta vorbind in sens peiorativ numai pentru ca aveti o alta parere? Ei asta este adevarata problema nu vaccinul in sine.
   • Like 0
  • @ Marcel Marginean
   Chiar medicii și-au bătut joc de juramantul hipocratic.Npi doar observăm, dacă nu vrem să fim orbi.
   • Like 1
  • @ Victorin Borsciov
   Delia MC Delia MC check icon
   O altă părere se poate combate așezat și civilizat. În definitiv aici nu hotărăște nimeni nimic, e o dezbatere și atât. Dar cand unul vine și spune du-te, măi, la împins vagoane întrece cu mult limitele unei discuții civilizate. De aia e o "persoană nesuferită" și nicidecum că are altă părere.
   • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult