Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMag.

Viorica Dăncilă, atac la adresa lui Timmermans, Tajani și a ambasadorilor care au criticat Guvernul: „În niciun stat ambasadorii nu fac agenda primului ministru și nu o să permit acest lucru”

Viorica Dancila la Guvern - gov.ro

La începutul ședinței de Guvern de miercuri, premierul Viorica Dăncilă a lansat o serie de atacuri aurpra tuturor celor care și-au exprimat îngrijorarea față de asaltul asupra justiției din România și au criticat Guvernul de la București.

Primul pe listă a fost prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, care a dat un avertisment clar autorităților române. „M-au surprins declarațiile lui Frans Timmermans, având în vedere că a existat deschidere totală în privința pașilor de urmat. S-a lucrat la nivel de experți. Am specificat că ne vom consulta și va exista transparență. De aceea, nu am înțeles rostul acestei declarații, o să am o discuție cu el”, a spus Dăncilă. 

Apoi aceasta l-a acuzat pe președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, că încearcă să intervină într-o anchetă penală.„Cred că niciun factor sau decident politic, nici chiar preşedintele Parlamentului European, nu poate solicita începerea sau oprirea unei anchetei penale. Ni se cere să nu intervenim în actul de justiţie şi mi se pare un lucru corect, dar oficialii europeni ne cer să oprim o anchetă penală. Le spun clar că primul ministru al României nu a intervenit şi nu va interveni niciodată în actul de justiţie", a continuat Viorica Dăncilă.

Apoi le-a transmis ambasadorilor care și-au exprimat îngrijorarea față de OUG-urile de modificare a legilor justiției că nu ei fac agenda premierului.

„Le recomand să se adreseze autorităţilor din ţara din care fac parte pentru că, în niciun stat ambasadori nu fac agenda primului ministru şi eu nu am să permit acest lucru. Trebuie să arate respect pentru România aşa cum ambasadori noştri în fiecare stat au respect pentru statul respectiv”, a susținut ea.

Viorica Dăncilă i-a mai criticat și pe președintele Klaus Iohannis, despre care a susținut că a creat această situație „neplăcută” prin declarațiile sale referitoare la justiția din România, dar și pe Comisarul European Corina Crețu. „Știu că a fost o discuție în Colegiul Comisarilor despre România și sper că, de aceasta dată, comisarul român a susținut România”, a mai spus ea.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Analfabeta asta a invatat sa vorbeasca cu tupeu? Mars, vaco, la scoala si invata sa gandesti daca mai poti! Obraznicia astora din PSD nu are margini... Propun reintroducerea torturii pentru astfel de personaje, in piata publica, in weekend....
  • Like 0
 • Cretina începe să creadă că, chiar, e prin ministru.. Săraca! Respect pentru România!? Care românie, a hoți!or, a condamnaților definitiv, a trădătorilor și vânzătorilor de țară? Ăștia sunt în prezent la putere. Ăștia nu merită decât zeghe și lanțuri. Respect față de cretinii și putorile care îi susțin și votează? Nu!
  • Like 0
 • Mai mult ca sigur ca nu a inteles ce i-a transmis Timmermans,probabil ca a vorbit in franceza.!!!!
  • Like 0
 • Dorin check icon
  Urmașa lui Ceaușescu
  • Like 0
 • Pe Viorica o surprinde tot timpul cite ceva si traieste dezamagiri mai des decit o actrita de telenovela . In intunecimea capului ei , Romania == PSD si se pare ca-i este imposibil in 2019 sa se lepede de sintagma :" dai in mine , dai in fabrici si uzine".
  Deci cum ar veni UE si reprezentantii ei trebuie sa accepte sa fie mintiti in fiecare zi cu nesimtire de o ceata de neobrazati si ei sa se bucure si sa-si arate respectul pentru niste hoti si impostori politici.
  Ce neobrazare pe strainii astia , sa nu ne lase ei sa facem pisu in sufrageria lor si sa furam dulceata din camara . Cind noi facem asta in Romania de cind lumea si pamintul si poporul ne iubeste si ne voteaza.
  Curat neconstitutional , s-o rugam pe Floricica Procuroarea sa-i bage pe toti la bulau.
  Eu tot ma intreb, cit o mai suporta pamintul pe femeia asta ?
  • Like 4
 • satanae check icon
  Pe alt site am citit ca Vasilica ar fi spus corect: "agenda prim-ministrului''. Aici vad ca ar fi spus 'agenda primului ministru''. Acum, daca femeia a spus corect - nu mai conteaza cine a invatat-o, chestia e ca a invatat un lucru pe care multi dintre asa-zisii vorbitori de romana corecta din ziua de azi nu-l stiu - iar voi ati pocit exprimarea corecta a unei analfabete, cum se cheama ca sint cei care editeaza stirile de pe site-ul asta?
  • Like 0
 • E ca in familie ... parca imi amintesc de, para-doxal, de filme romanesti, de d-nainte de comunisti, sau de vreun santier socialist.

  Parca in America, aceste lucruri le-au rezolvat odata cu revolutia. Asa o sa fie tot timpul ?
  • Like 0
 • Ca doamna Dancila scrie precum vorbeste, nu e deloc surprinzator, dar poate mai adaugati un 'i' ambasadorilor din paragraful de mai jos? :)


  "Le recomand să se adreseze autorităţilor din ţara din care fac parte pentru că, în niciun stat ambasadori nu fac agenda primului ministru şi eu nu am să permit acest lucru. Trebuie să arate respect pentru România aşa cum ambasadori noştri în fiecare stat au respect pentru statul respectiv”, a susținut ea.
  • Like 3


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult