Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Viorica Dăncilă: Dacă partidul îmi va cere, voi candida la prezidenţiale

Viorica Dancila - primari comune - Foto Inquam Photos/Alberto Groșescu)

 (Foto Inquam Photos/Alberto Groșescu)

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi, într-un interviu la DC News, că dacă partidul îi va cere să candideze la alegerile prezidenţiale şi va fi singura soluţie, atunci va accepta. Preşedintele PSD a adăugat că nu a luat în calcul acest lucru, însă nu exclude această variantă.

„Nu am luat încă în calcul acest lucru. Am considerat că voi merge cu un candidat, iar eu ca prim-ministru, președinte al Partidului Social Democrat îl voi sprijini cu toate forțele, cu tot partidul astfel încât să câștige alegerile prezidențiale. Nu vreau să dau impresia că sunt un om laș.

Dacă partidul îmi va cere acest lucru și va crede că este singura soluție, atunci voi accepta ceea ce spune partidul. Dar în acest moment eu cred că este bine să avem un candidat și eu să sprijin acel candidat. Pentru noi este important să mergem cu persoana care are încrederea partidului, care va fi susținut de către toată organizațiile, care va crea acel val de încredere de care vorbim, atât din partea membrilor noștri, a simpatizanților, dar și a altor cetățeni”, a spus Dăncilă.

În sondajul intern al PSD pentru stabilirea candidatului partidului la alegerile prezidențiale apar, pe lângă numele lui Dăncilă, și alți potențiali candidați: Eugen Teodorovici, Ecaterina Andronescu, Șerban Nicolae, Liviu Pleșoianu și Mihai Fifor.

Preşedintele PSD a precizat că o decizie va fi luată la Congresul PSD din data de 3 august.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ăștia și sateliții lor vor candida pentru a dispersa voturile. Nici unul, individual, nu are șanse, dar in haită, s-ar putea să amețească prostimea și să răzbească, la limită. Este periculos ce fac toți cei de pe "stânga". Tare mi-e teamă că tot în diasporă ne punem speranțele. Dacă vor fi lăsați să voteze și vor fi luați in considerare? Tot fosila de melescanu este la mae și tot scârbă de c. dan la interne. Colac peste pupăză, țoapa de vasileasca este " președintă " la "comisia de anchetare" a voturilor. Ăștia numai în șuturi vor fi scoși de la ciolan.
  • Like 0
  • @ Zugravu Mircea
   Nu stiu daca e atat de rau sa disperseze, exista sansa sa nu intre nici unul de-ai lor in turul 2.
   • Like 0
  • @ Nicu Buculei
   Da, dar dacă scapă unul e nenorocire pentrucă în turul 2 vor dirija voturile către candidatul psd sau alde, ceea ce ar fi un dezastru. Dirijarea voturilor, coroborată cu furtul, (căci în mod cert își stabilesc metodele prin legislație favorabilă), le-ar aduce o nenorocită de "victorie". Și va fi foarte greu, dacă nu imposibil, ca opoziția să reușească să-și găsească dreptate în lumea lor. Asta vor, să pună mâna și pe prezidenție, guvernul îl au, trai neneacă pe spinarea poporului, furt cu fără de măsură și tot ce este mai rău. Și sunt destui smintiți și slugoi și profitori care o " adulează " pe nenorocita de firea, in pofida faptelor ei. Mai ales porcii din biserică vor dezlănțui o propagandă deșănțata și slava domnului, sunt multi tembeli care mai cred în biserică și popi, doar au primit pomeni de la "sârmă-n cur", din banii noștri, care ar fi trebuit să meargă în cu totul alte direcții.
   • Like 0
  • @ Zugravu Mircea
   Or frauda ei 5%, 10%, dar nu ma astept sa poata frauda 20% ori mai mult. Si am vazut la ultimele alegeri ca votantii lor nu ii mai asculta chiar ca vitele.
   • Like 0
 • Astia de la partidul asta de rahat nu mai reusesc sa iasa din penibil..... Proasta aia se si vede presedintele Romaniei, nu? Cat de imbecil sa fii si cat de lipsit de orice urma de bun simt?
  • Like 0
 • Dorin check icon
  Veoreca Președinte ! ?Doar când or zbura porcii de la ferma lui Dragnea Junior.
  • Like 3
 • Costin check icon
  Ar fi pacat sa nu o votam in masa pe doamna Dancila. Just out of curiosity sa vedem unde-i fundul gropii, ca se pare ca inca nu suntem acolo.
  • Like 0
 • dan check icon
  Ca mai de fiecare data partidul de tovarasi cere si daca cere atunci duamna neconflictiva executa.
  Se pare ca s-a schimbat ceva , inaintea doamnei Dancila cerea Dragnea si se executa partidul acum este invers ,doamna Dancila este o papusa mecanica cu cheita sa vedem daca nu da arcul peste cap cine invarte de cheita.
  • Like 1


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult