Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Viorica Dăncilă l-a dat afară din Guvern pe "Lingoul" lui Dragnea: Darius Vâlcov și-a anunțat demisia

Liviu Dragnea - Darius Valcov - eugen teodorovici

Foto Facebook Liviu Dragnea

Darius Vâlcov a demisionat luni din funcția de consilier al premierului Viorica Dăncilă. Potrivit unor surse guvernamentale citate de Hotnews, Viorica Dăncilă l-a chemat la o discuție. După această întâlnire, Vâlcov a demisionat.  

La nivelul PSD s-a discutat despre această demisie în ultimele zile, după ce s-a stabilit ca Viorica Dăncilă să preia conducerea interimară a partidului.

Darius Vâlcov, cunoscut drept unul dintre apropiații lui Liviu Dragnea, a contribuit decisiv la elaborarea programului economic al Guvernului. Controversata Ordonanță 114 - ordonanța „lăcomiei” - a fost realizată în mare parte de fostul consilier al premierului Dăncilă.

Deputatul Remus Borza a fost numit joi consilier onorific al premierului pe probleme economice. După numire, Borza a afirmat vineri că PSD are nevoie de oameni noi şi că nu se poate reforma cu personaje precum Adrian Năstase, Mircea Geoană sau Rodica Nassar. Remus Borza a fost exclus din ALDE în iunie 2017, fiind acuzat că nu a votat moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu şi a recunoscut că purta discuţii pentru a prelua un portofoliu în Executiv, respectiv cel al Energiei.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Sa inteleg ca Viorica a fost o proasta sau o lichea cind ne spunea ce competente sunt solutiile lui Vilcov .
  Cum pleaca un mic satrap din PSD ,cum se schimba valuri de "profesionisti" care ne erau vinduti ca marii salvatori ai Romaniei.
  De asta incerc sa comunic alegatorilor PSD, ca sunt jecmaniti si mintiti de cei pe care i-au ales. Niste politicieni lichele imperecheate cu alte jigodii din media care impacheteaza rahatul PSD vindut cetatenilor.
  Cum era juramintul ala ?
  "Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”.
  Ar trebui inlocuit cu:
  "Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a partidului si membrilor sai !”.
  • Like 0
 • Dorin check icon
  Cu un Borza nu se schimbă PSD ul.Praf in ochi pentru Fraieri.
  • Like 1
 • haida-de. bine că pesedeul se poate reforma cu oportuniști ca remus borza.
  • Like 0


Îți recomandăm

Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult