Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Viorica Dăncilă l-a dat afară din Guvern pe "Lingoul" lui Dragnea: Darius Vâlcov și-a anunțat demisia

Liviu Dragnea - Darius Valcov - eugen teodorovici

Foto Facebook Liviu Dragnea

Darius Vâlcov a demisionat luni din funcția de consilier al premierului Viorica Dăncilă. Potrivit unor surse guvernamentale citate de Hotnews, Viorica Dăncilă l-a chemat la o discuție. După această întâlnire, Vâlcov a demisionat.  

La nivelul PSD s-a discutat despre această demisie în ultimele zile, după ce s-a stabilit ca Viorica Dăncilă să preia conducerea interimară a partidului.

Darius Vâlcov, cunoscut drept unul dintre apropiații lui Liviu Dragnea, a contribuit decisiv la elaborarea programului economic al Guvernului. Controversata Ordonanță 114 - ordonanța „lăcomiei” - a fost realizată în mare parte de fostul consilier al premierului Dăncilă.

Deputatul Remus Borza a fost numit joi consilier onorific al premierului pe probleme economice. După numire, Borza a afirmat vineri că PSD are nevoie de oameni noi şi că nu se poate reforma cu personaje precum Adrian Năstase, Mircea Geoană sau Rodica Nassar. Remus Borza a fost exclus din ALDE în iunie 2017, fiind acuzat că nu a votat moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu şi a recunoscut că purta discuţii pentru a prelua un portofoliu în Executiv, respectiv cel al Energiei.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Sa inteleg ca Viorica a fost o proasta sau o lichea cind ne spunea ce competente sunt solutiile lui Vilcov .
  Cum pleaca un mic satrap din PSD ,cum se schimba valuri de "profesionisti" care ne erau vinduti ca marii salvatori ai Romaniei.
  De asta incerc sa comunic alegatorilor PSD, ca sunt jecmaniti si mintiti de cei pe care i-au ales. Niste politicieni lichele imperecheate cu alte jigodii din media care impacheteaza rahatul PSD vindut cetatenilor.
  Cum era juramintul ala ?
  "Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”.
  Ar trebui inlocuit cu:
  "Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a partidului si membrilor sai !”.
  • Like 0
 • Dorin check icon
  Cu un Borza nu se schimbă PSD ul.Praf in ochi pentru Fraieri.
  • Like 1
 • haida-de. bine că pesedeul se poate reforma cu oportuniști ca remus borza.
  • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult