Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Viorica Dăncilă s-a răzgândit și a anunțat că nu va mai vota la referendumul de duminică

Viorica Vasilica Dăncilă - Liviu Dragnea - Foto George Călin

Foto: George Călin/Inquam Photos

După ce spusese, timpul unei vizite făcute în județul Bacău, că va merge duminică la vot și va vota atât pentru alegerile europarlamentare, cât și pentru referendum, premierul Viorica Dăncilă și-a schimbat părerea.

Aceasta a declarat pentru digi24.ro că nu va mai vota la referendumul de duminică, 26 mai și că a transmis în acest sens un mesaj colegilor din partid.

Dăncilă a susținut, pentru digi24.40, că au nemulțumit-o declarațiile date de șeful statului, care a spus că, în cazul în care Liviu Dragnea va dori să îi retragă Vioricăi Dăncilă sprijinul politic pentru recentele nesupuneri față de ordinele de partid, ”PSD nu va mai primi încă o șansă de la el”. 

Totodată, Iohannis a lăudat-o pe Viorica Dăncilă pentru declarația privitoare la participarea la referendum.

„Mă bucură că sunt pesediști care se trezesc și își dau seama că această conducere a lui Dragnea este toxică până și pentru PSD”, a spus Klaus Iohannis, calificând drept ”duplicitar” mesajul lui Liviu Dragnea despre referendum.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Felicitari Doamnei Premier ! ... la atacurile si loviturile mai mult decat penibile ,situate intr-o contradictie flagranta cu Constitutia Romaniei , transmise public de Marele Ghinionist , asa trebuie replicat , cu o flegma !!! ... daca acest personaj care a sfidat si incalcat legile si Constitutia acestei tari si inainte si dupa numirea in cea mai inalta functie din stat ( fraudulos , prin "influenta" diasporei , asa cum se va proceda si acum ) , ar fi avut un minim de respect fata de " dragi romani" , nu ar fi atacat , combatut , contrazis , acuzat cu rautate si penibilism , atat in tara , cat si pe plan mondial , pe cei care au fost alesi de acestia !!! ... fariseul fariseilror ... ( daca doriti sa disparem ca natie , votati cu dusmanii natiunii romane ... amin , alel.uia , am spus ...)
  • Like 0
 • mike mike check icon
  Vaca dreacu' ! Daca se pisa pe el de vot si noi ne vom pisa pe tot PSD-ul cu bolta mare.
  • Like 0
 • Corina check icon
  Mda, nu ne miră... Iulia Popovici ridică o problemă reală în Adevărul: puterea va avea, practic, lista oponenților din societate, odată cu lista participanților la referendum, din moment ce își îndeamnă apăsat simpatizanții să nu voteze și la acesta. adevarul.ro/news/politica/cum-ne-a-bagatreferendumul-mortul-casa-1_5ce83094445219c57e026fc0/index.html
  • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult