Sari la continut

De patru ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește patru ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Viorica Dăncilă s-a semnat „bucătar-șef” în scrisoarea în care susținea OUG 13

Viorica Dancila - Gabriela Firea - FB

Sursa foto: Facebook

Viorica Dăncilă s-a semnat „chef” - „bucătar-șef” - la sfârșitul scrisorii în care susținea celebra OUG 13, care a scos în stradă sute de mii de români. Scrisoarea era adresată colegilor din Parlamentul European. 

Newsweek a obținut un material din care reiese că,  pe vremea când era europarlamentar, Viorica Dăncilă a susținut punctul de vedere al lui Liviu Dragnea și ordonanța de urgență pentru modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală.

În scrisoare Viorica Dăncilă s-a semnat „Chef of the Romanian S&D Delegation”, adică „Bucătarul șef” al delegației social-democraților din România. Corect ar fi fost  „chief”, în loc de „chef”. Semnătura greșită a Vioricăi Dăncilă a fost semnalată pe Facebook de Andrei Buzera.

(clic pe imagine pentru a o mări)

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • AlexisZ check icon
  Vazand poza asta...este o raza de'ntuneric la pàtrat
  • Like 1
 • Nici nu știi ce să faci: să râzi, sau să plângi!
  • Like 2
 • check icon
  Tot poporul știa deja că Dăncila e o vacă cu cabină!
  Simt o jenă pentru restul: e ca și cum am face mișto de persoane cu handicap mental.
  • Like 7
 • Ada check icon
  A scris exact ce este.
  • Like 2
 • mike mike check icon
  Doar nu vroiati sa se semneze cu Prof. Dr. Ing. Femeia s-a semnat "chef", lucru ce reflecta mai bine realitatea. Sunt convins ca de cate ori venea in Romania aducea cate un borcan de zacusca pentru domnul Junker si Tajani.
  • Like 6


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult