Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Virgil Ianțu: „Mi s-a întâmplat să mi se fure telefonul la teatru în pauză, o doamnă de 75 și-a dat seama după trei zile că e bine să-l predea”

Virgil Ianțu

(Foto: Facebook/Virgil Iantu)

Emisiunea cu Virgil Ianțu poate fi urmărită sâmbăta aceasta, de la 13.30, la Digi24.

Prezentatorul Virgil Ianțu a povestit la emisiunea „În fața ta” de la Digi24 cum a rămas fără telefonul mobil într-o pauză la teatru. Persoana care i l-a luat chiar „de sub nas”, o doamnă de 75 de ani, l-a adus înapoi după trei zile.

„Eram la trei metri de această doamnă. A pus programul pe telefon, l-a luat și a plecat. Și-a dat seama după trei zile că e bine să-l predea, venind cu o poveste neadevărată, că nu a găsit pe nimeni să-l predea. Se vede în imagini cum îl sustrage. Inițiativa doamnei a fost să ajute o fetiță cu mama nevăzătoare, care are probleme financiare. A fost un schimb între iertare și inițiativa venită de la ea”, a relatat Virgil Ianțu.

Emisiunea „În fața ta” de la Digi24, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, poate fi urmărită sâmbăta și duminica, începând de la ora 13:30.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Transmit pe aceasta cale ca media romaneasca este o facatura si va spun si de ce : orice angajat jurnalist, moderator, formator de opinie, are o fisa de post pregatita cu un realizator de programe. dictata la randu-i de patron si super-vizata. Daca patronul de o anumita culoare politica, transmite realizatorului de programe, ce sa dea pe post, jurnalistul sau moderatorul, se conformeza la fel ca tonomatul, indiferent de conceptiile proprii...daca nu, nu vede fluturasul de salariu cu fonduri din publicitate sau de la partid, dupa caz. Cei mai vocali sau impartiali, joaca un joc de teatru sau mai degraba un "joc de glezne" artificial bagand "batul prin gard", stiind ca la sfarsit isi vor incasa remuneratiile dupa atatea "colinde verbale". In consecinta, habar nu au sa faca jurnalism profesionist sau impartial, venit dintr-o verticalitate educationala, cei drept cu asa conduceri care depind de anumiti factori de decizie financiari sau politici fiind chiar imposibil. "PARADISUL GANGSTERILOR" - cu emisiuni nationaliste rupestre, care invita la intrarea in pestera si la dormitarea iubirii.
    Virgil Iantu si telefonul....categoria publicitate mascata si sa strangem hora celor care sunt asa zisi impotriva cuiva....
    • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult