Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Vlad Voiculescu, „În fața ta”: Un înalt funcționar public, plătit cu 20.000 de lei, se ocupa strict cu transmiterea documentelor către PSD. E încă în minister

Un înalt funcționar public în Ministerul Sănătății, plătit cu 20.000 de lei pe lună, care nu făcea nimic altceva decât să „plimbe hârtiile”, iar pe cele „interesante” să le transmită către PSD. Dezvăluirea a fost făcută luni seara de fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, invitat la emisiunea „În fața ta” de la Digi24, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu.

„Există foarte mulți oameni care sunt plantați de către partid, de către diverse partide. A fost un om, al cărui nume nu îl voi rosti astăzi, care se ocupa strict cu plimbatul documentelor, cu luatul documentelor din minister, și transmiterea acestora către partid, către Partidul Social Democrat”, a spus Voiculescu.

Claudiu Pândaru: Pe ce post era angajat?

Vlad Voiculescu: Pe un post de înalt funcționar public. E în continuare în minister.

Claudiu Pândaru: Ce salariu avea?

Vlad Voiculescu: Undeva pe la 200 de milioane lei vechi (20.000 de lei noi – n.n). Pentru fiecare dintre noi trebuie să fie clar pe cine serveşte. Noi serveam publicul şi pacienţii. Discuţiile pe care le-am avut cu el erau punctuale pe ce trebuia să facă.

Claudiu Pândaru: Ce documente ducea?

Vlad Voiculescu: Ducea toate documentele care lui îi păreau interesante pentru partid - ordine de ministru, referate, orice fel de lucru care ar putea face Ministerul Sănătăţii sau pe mine personal atacabil în presă. Poate şi alte lucruri.

Claudiu Pândaru: De ce nu l-aţi dat afară?

Vlad Voiculescu: Era înalt funcționar public, un funcționar public nu poate fi dat afară cu una cu două.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Voiculescu ori ia oamenii de prosti,asa,la gramada,ori cei care il cred au niscaiva probleme cu capul!
    • Like 0
  • check icon
    Sunt pline ministerele de astfel de "servitori", fara alta valoare decat de a asculta cu obedienta ordinele unui sef/patron/stapan, de unde isi face rost de paine pentru familia lui. Ce este rau in asta? Omul saracu' nu are valoare proprie. Are valoare numai daca cineva ii spune ce sa faca. Adica stapanul. Valoarea lui este valoarea stapanului lui. Pe care il slujeste ca un caine credincios. Asta este o valoare, totusi... sa fi un caine credincios stapanului. Nu este asa?
    Americanii au dreptate! Statul (guvernul) este cel mai prost administrator al unei tari. El trebuie diminuat la maximum: ca importanta in viata oamenilor acelei tari. Statul trebuie sa se ocupe numai de 2 lucruri: armata (apararea tarii) si mentinerea unei piete libere. Oamenii isi vor rezolva singuri problemele. Se vor organiza mai eficient. Acolo unde exista competitie si selectie. Statul nu poate fi competitor. Si nu il poti selecta.
    Numai bine!
    • Like 0
  • check icon
    Ei, de persoane din astea trebuiesc deratizate ministerele și toate instituțiie publice!
    Sunt foarte multe aceste căpușe plătiți din banii noștri.
    • Like 1
  • check icon
    Asta este ca în presă, când se bagă o bârfă cosmetizată în ştire: "Din surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul...". Dacă ştii şi poţi dovedi, scrie mai întâi la Parchet, apoi fă-l vedetă şi spune-i numele la televizor. Dacă nu... abţine-te!
    • Like 1
    • @
      Vlad Voiculescu este un tip inteligent și bine crescut. Sigur la verificat gloaba care face așa ceva, dar nu poate să o dovedească ca fiind și un comportament care poate fi condamnat penal. Partea proastă a acestui aspect, este că sigur în toate Ministerele sunt astfel de nemernici.
      • Like 0
    • @ Dorel Romica Palenciucc
      check icon
      Tocmai,pentru cã este o persoanã intelegentã si educatã, nu ar fi trebuit sã punã pe tapet acest subiect! Ori prezintã un adevãr complet(nume,dovezi) ori nu deschide subiectul. Dacã povestea aceasta ar fi venit din partea unui psd-ist,as fi ignorat-o. Din partea lor mã astept la orice. Sunt suprasaturatã! Dar pentru cã a venit din partea unei persoane de bunã calitate intelectualã(si moralã,sper),eu sunt dezamãgitã. Și nu-i gãsesc circumstanțe atenuante. Ne-a spus o "mare noutate": cã ministerele colcãie de trepãduși de la partid. De parcã noi nu știam!
      • Like 1
    • @
      S-ar putea să aveți dreptate dar, nu-i obligatoriu. Pot fi motive obiective care-l împiedică pe fostul ministru să o fi făcut în direct dezvăluirea și oricum nu ar folosi la nimic (unul din motive) doar că s-ar fi ales cu un proces. Deci nu-i iau apărarea dar îi acord circumstanțe atenuante tocmai pentru faptul că este o persoană de bună calitate intelectuală și morală.
      • Like 1
    • @
      S-ar putea să aveți dreptate dar, nu-i obligatoriu. Pot fi motive obiective care-l împiedică pe fostul ministru să o fi făcut în direct dezvăluirea și oricum nu ar folosi la nimic (unul din motive) doar că s-ar fi ales cu un proces. Deci nu-i iau apărarea dar îi acord circumstanțe atenuante tocmai pentru faptul că este o persoană de bună calitate intelectuală și morală.
      • Like 0
  • GS check icon
    Aș fi procedat la fel, aș fi tăcut. De ce? Pentru că aș fi fost dat în judecată. Iar până la soluționare ar fi fost timp pierdut, bani dați, imagine terfelită (chiar dacă pe nedrept). Dacă nu a putut face ceva din poziția de ministru, ce rost mai are acum să arunce, în eter, numele unei căpușe (ca multe altele, de altfel) care ar fi declanșat un scandal? Pentru ce să se lege la cap? Omul îți vede de interesele proprii (iar ce a făcut ca ministru s-a văzut) și trage (încă) un semnal de alarmă în legătură cu putreziciunea sistemului. Respect Dl. Vlad Voiculeiscu!
    • Like 1
  • check icon
    " Nu spui cine,persoanã importantã. Și dãi și luptã"...pe dupã corcoduș! (Alte comentarii sunt de prisos.)
    • Like 1
  • Da, este o tendință foarte populară la noi: se fac insinuări extrem de promițătoare, acuzații scandaloase, dar numele inculpatului nu este niciodată menționat... de ce ? Dorința de a-și proteja poziția actuală (și eventual viitorul în politică) este mai puternică - așadar, acest tip de povești ce se doresc șocante au mai mult gust de cancan... că "partidul e în toate" știm de decenii - interesează nume și relatări concrete. E ușor să agiți apele atunci când ești la adăpost... Toți politicienii "buni" cunosc persoane nocive sistemului, însă ferească Sfântul să li se pomenească numele, că aduce ghinion ! Halal dezvăluiri...
    • Like 2
  • check icon
    Ocupația acestui înalt funcționar funcționar public are un nume penal: dacă povestea este adevărată! Dacă nu ...
    • Like 1
  • Cezar check icon
    „A fost un om, al cărui nume nu îl voi rosti astăzi”
    Hmmm... Una din două: „N-am dovezi da' tre' să vă spun ceva senzațional, ca să «dau bine pe sticlă»”, sau „cunosc problema foarte bine, dar nu vreau să fac nimic pentru rezolvarea ei”.
    Altfel, pînă să citesc declarațiile din articol, Domnul Vlad Voiculescu mi s-a părut a fi o persoană integră.
    • Like 1
    • @ Cezar
      Probabil ca daca, dupa ce ati citit "declaratiile din articol" ati fi avut curiozitatea sa urmariti intregul dialog din "In fata ta" ati fi realizat dimensiunea pantagruelica a tragediei in care nenumitul functionar de stat e doar un minuscul surubel al infernalei masini cu care PSD-ul subjuga institutiile acestei tari.

      Sigur ca ne pute "incorectitudinea" domnului Vlad Voiculescu carte nu l-a luat de gat pe marsavul functionar si care, dupa ce l-ar fi pus la locul lui pe acesta ar fi purces mai departe la sterilizarea societatii de restul a cateva milioane de jigodii similare. Ce tara faina ne-ar mai fi asternut de-a moca domnul VV la meritoasele noastre picioare.

      "Don't ask what your country can do for you" zicea JFK cu multi ani in urma. Adica, chiar trebuie sa asteptam totul de la d-alde VV-esti, acest atipic valah ce se intalneste foarte rar pe meleagurile noastre? Dar noi, NOI ce facem? Ne ascundem in spatele unui pseudonim si ne arogam superioritatea suspiciunilor paguboase?

      Ne meritam soarta! O sa ne toace PSD-ul pana cand tara se va umple de tigani, arabi, chinezi, philipinezi, etc...
      • Like 2
    • @ N Cojocaru
      GS check icon
      Se va umple ţara de... dacă vor emigra, în continuare, românii capabili. Dacă ar rămâne cei capabili, nu s-ar „umple”, pentru că alții nu ar mai avea loc și asta ar duce la „plus valoare”. Până la urmă, Europa este plină de emigranți, deci de ce nu și România?
      Nu e bine să așteptăm să ne pice totul, cum prea bine spuneați, ci ar fi bine să luam și noi atitudine. Dar una este să iei „atitudine” din fața unui calculator, ascuns bine (din păcate sunt mulți astfel de „cetățeni” - dex: CETĂȚEÁN, -Ă, cetățeni, -e, s. m. și f. Persoană aparținând unui stat, care se bucură de drepturi civile și politice și care are anumite obligații față de acel stat) și alta este să iei atitudine în ministere, în administrații, în spitale, în școli, în stradă ... prea puțini, mult prea puțini. Dl Voiculescu spunea de un caz, într-un minister. Din păcate aceste cazuri se întâlnesc peste tot, inclusiv la buticul din colțul străzii... Dar „salvarea” noastră este că „peștele de la cap se-mpute”, deci dacă se-mpute „capul”, cetățeanul de ce nu s-ar împuți? Sau de ce să nu-mi aleg un „cap” putred, ca să pot să „mă descurc și eu”? Oricum, mi-a plăcut (aka „like”) comentariul Dvs.
      • Like 0
    • @ N Cojocaru
      Cezar check icon
      VV,... țara la picioare...
      Aveam pretenția de la VV să se exprime coerent, cu subiect și predicat. Sau să tacă. Nu să vină cu fumigene de felul „știu eu cine, da' bine fac că nu spui”.
      Restul, cum că vă meritați soarta... Posibil. Dumneavoastră știți cel mai bine.
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult